Partner a peníze na domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
3.11.17 17:48

Prostě narovinu, zatim to vypada, ze si te nasla velka vyzirka, ale zato hodná :mrgreen:

Nebo si mysli, ze jsi bohata a nic od nej krome spolecnosti a vymeny zarovky, nechces a nepotrebujes :)

Ale tipuju, ze A je spravne a proto nemel jeste zadny poradny vztah ve svym veku. Ty jsi dost mozna ta prvni a jedina opravdu nenarocna, na kterou zatim narazil a nezdrhla. :nevim:

Příspěvek upraven 03.11.17 v 18:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.11.17 17:49

No, já mám podobnou zkušenost a je to pro mě velká poučka do života. Půl roku u mě bydlí přítel a do nedávna absolutně neřešil, že by se měl nějak zúčastnit v provozních nákladech, občas udělal nákup a něco málo co bylo potřeba opravit. Já jsem to ze začátku přecházela, dávala jsem mu čas, než si porovná svoje věci, které řešil, a najednou přišlo těhotenství, já musela zůstat na nemocenské. Byla jsem doma pár týdnů a stále se neujal slova v tomto směru. Tak jsem začala o tom problému diskutovat a vypadlo z něj, že co tu bydlí, tak si splácí dopředu dluhy a vlastně nemá prachy žádný. Jsem hloupá, jsem hloupá, jsem hloupá. Jsme skoro na rozchod. Měli jsme si hned na začátku stanovit pravidla, žádný slitování. Takže si ho pěkně posaď ke stolu, napiš mu na papír všechny svoje výdaje, postav ho před hotovou věc a řeš to, neboj se ničeho. Bydlíte spolu, ať se probere a ať se k čertu podílí! Nechápu co to je dneska v těch chlapech.

Příspěvek upraven 03.11.17 v 17:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
3.11.17 17:49

@jasnahvezda tohle bohužel znám a je to z jeho strany využívání. A to se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 17:51

@jasnahvezda jenže vypere v tvé pračce, vodu platíš ty, elektriku taky a musí si to asi pověsit na tvůj sušák, nebo dá do tvé sušičky že… :mrgreen:
Taky jsem poznala takovýho…já samoživitelka a on by tu nejraději byl zadarmo…no nic, už je dávno v oběhu…
 PPP

• Citovat
  • Upravit
blabla123
3.11.17 17:51
@Kostroma píše:
No, já mám podobnou zkušenost a je to pro mě velká poučka do života. Půl roku u mě bydlí přítel a do nedávna absolutně neřešil, že by se měl nějak zúčastnit v provozních nákladech, občas udělal nákup a něco málo co bylo potřeba opravit. Já jsem to ze začátku přecházela, dávala jsem mu čas, než si porovná svoje věci, které řešil, a najednou přišlo těhotenství, já musela zůstat na nemocenské. Byla jsem doma pár týdnů a stále se neujal slova v tomto směru. Tak jsem začala o tom problému diskutovat a vypadlo z něj, že co tu bydlí, tak si splácí dopředu dluhy a vlastně nemá prachy žádný. Jsem hloupá, jsem hloupá, jsem hloupá. Jsme skoro na rozchod. Měli jsme si hned na začátku stanovit pravidla, žádný slitování. Takže si ho pěkně posaď ke stolu, napiš mu na papír všechny svoje výdaje, postav ho před hotovou věc a řeš to, neboj se ničeho. Bydlíte spolu, ať se probere a ať se k čertu podílí! Nechápu co to je dneska v těch chlapech.Příspěvek upraven 03.11.17 v 17:50

Tys dopředu nevěděla, že má dluhy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
393
3.11.17 17:54
@blabla123 píše:
Tys dopředu nevěděla, že má dluhy? :nevim:

Věděla. Ale po dobu co bydlí u mě, inkasuje slušný peníze za pronájem bytu, a ty sypal na umořování dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
3.11.17 17:55
@Kostroma píše:
Věděla. Ale po dobu co bydlí u mě, inkasuje slušný peníze za pronájem bytu, a ty sypal na umořování dluhů.

Nemám slov :zed:

• Citovat
  • Upravit
2896
3.11.17 17:57

Taky jsem měla něco podobného, rozmluva trochu pomohla, ale bylo to celkově dost ponižující. Já platila vše, každý měsíc udělala vyúčtování a rozdělila napůl, vždy řeči, že moc utrácím (jídlo z 80% pro něj, jedl mnohem víc a vybíravěji než já) a pořád jsem připomínala, aby mi peníze poslal, většinou až do dalšího měsíce.
Nakonec jsme se rozešli (z jiného důvodu) a chlapec se vybarvil tak, že se mě při rozchodu snažil oškubat o všechno… za nábytek co jsme spolu koupili chtěl zpátky polovinu nové ceny (prodat se v tu dobu dal tak za 1/5) a dokonce si řekl ať mu dám zpátky polovinu provize pro realitku, když teď v bytě budu bydlet sama…
Btw vydělával skoro 100 litrů měsíčně a na účtě obrovský úspory…

Příspěvek upraven 03.11.17 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
3.11.17 17:57

Necháš si třít sliznice a je ti blbý si říct o pár tisícovek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
3.11.17 17:59

No já věděla, že tahle diskuze mě vyburcuje. To jsem potřebovala. Dodat kuráž. V předchozím vztahu jsem tohle totiž neřešila. Ex byl násilník, ale na domácnost mi dával peníze automaticky, pač to byla otázka jeho prestiže. Teď skáču radostí, že má hodnýho, nekonfliktního chlapa a řeším tohle. Jinak i když to působí jednostranně, tak mi tu, když má čas, dost pomůže. Udělá dřevo, opraví plot, traktor, odvozí nepořádek, pohlídá dítě. Mám s ním obrovskou volnost. Myslím, že mě má upřímně rád a krom toho si myslí, že pojedem každý na sebe a možná spíš na mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
3.11.17 18:01

Tohle neznám, na začátku vztahu jsme si finance s partnerem vyjasnili. Určitě je důležité mluvit s partnerem průběžně o financích a nevidím nic trapného na tom chtít, aby se partner podílel na nákladech na domácnost. Prostě vůbec nechápu, že mu to toleruješ. Pro mě je nepředstavitelné, že bych někoho s vlastním výdělkem měla živit a při tom mě museli podporovat rodiče. Sedněte si spolu, spočítejte náklady na bydlení a stravování a všechny provozní věci na měsíc, ideálně spočítej i náklady na ten uplynulý půlrok, kdy u tebe bydlel. Spočítej, kolik ti za ten uplynulý půl rok zhruba zaplatil v podobě nákupu. Až budou všechny částky za uplynulý půl rok na papíře, tak z toho rovným dílem vypočítejte, kolik ti dluží a kolik ti do budoucna bude přispívat. Klidně mu hned na začátku přiznej, že ty náklady přestáváš zvládat. Normálně se ho i vyptej na výši jeho příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323

@Mrazivý dech :D to mě pobavilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
@Mrazivý dech píše:
Necháš si třít sliznice a je ti blbý si říct o pár tisícovek? :think:

Jezisi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
3.11.17 18:05

@jasnahvezda Dej mu pořádnej čoud až ti z toho ten byt vytapetuje Masarykama. Trapně ti bude, ať mu to řekneš jakkoli, tak radši ostře, než se s tim mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
3.11.17 18:06

Myslím, že měsíčně si vydělá cca 35000,– náklady má jen pojistky, jídlo do práce a nějaké nářadí občas. Já mám měsíčně po zaplacení poplatků tak 7000tis. Potřebovala bych si našetřit na novou dlažbu, dodělání půdy a tak..a nemám šanci. Ach jo…asi fakt musím odložit růžové brýle. Mě zkrátka přijde hrozně ponižující říkat si o peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí