Partner s přáteli, já před porodem s nemocným dítětem doma.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
8.10.22 07:36
@Anonymní píše:
Však to píšu, že partner toho má dost pracovně a u v rodině…nechodí domů bohužel ve 3,ani ve 4,ani v 5…

Tak chodí třeba v 6, 7, 8. Pořád může pomoct. Pořád můžeš jít na chvíli ven.

• Citovat
  • Upravit
33632
8.10.22 07:40
@Anonymní píše:
Však to píšu, že jsem to od dítěte chytla taky. Navíc v noci skoro nespím, když často kašle, ráno brzo vstává, po obědě nespí…

Tak prostě odpočívat. Obstarej dítě, na domácnost se vykašli, zapni myčku pračku, objednej si jídlo, koukejte na pohádky, filmy, dítěti pusť tablet a natáhni se.
Až se manžel vrátí odpicinuty, vezme si dítě na starost i v noci a ty se vyspis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
8.10.22 07:46

Pokud ma dítě jen rýmu a kašel tak nechápu proč sedíte doma. Venku se mu udělá mnohem lépe…
Já asi půjdu proti proudu. Měl to dlouho domluvee, I chlap potřebuje vyrazit. Já to mojemu akceptuji ale musí to fungovat oboustranně. Takže i já mám své volno. Jestli už hlídá netj on nebo je dá ke tchyni už je jeho věc ale musí se zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
8.10.22 07:46

Ja chtěla taky napsat, at si pozves na pomoc mámu, ale už jsem četla, ze ta neprijede, protože má strach z rymicky.

Ok, ja bych klidně pozvala tchýni, jestli mate dobrý vztahy … a když ti přijede dědeček a vezme staršího ven, tím lip. Ono fakt rýma&kašel se s vámi muže táhnout až do jara, tak je blbost byt zavřeny furt doma. Zvlášť jestli to ma už týden. Ted je venku pěkně, ono vám to prospeje oběma.

Chápu, mas chvíli do termínu, potřebovala bys odpočívat. Nepises, kolik je staršímu, ale zkus teda doma vymyslet aktivity, při kterých budeš moct ležet nebo byt aspoň v klidu. Klidně bych pustila TV / tablet, ono se to nezblazni. Neuklizej (nebo jen minimum ) a jídlo objednej, nebo vezmi v krámě nějakou balenou hotovku.

Případně, ksyz už se tvoje máma boji dítěte s nachlazenim, poprosila bych, jestli by vám teda mohla uvařit a dovézt ti to, jako výpomoc.

Chlapovi bych nic nevycitala, přála bych mu at se odreaguje a pobaví. Vím ze v tvoji pozici je to těžký. Ale jesli nechodí chlastat každý víkend, je dlouho v práci a zapojuje se doma, i on potřebuje vypnout, a kdyz to meli domluveny dlouho, je jasný ze se tam těšil.

S tím nachlazenim je to pech, ale bude lip. Ono hlavně muže byt mnohem hůř, bohužel …

Neboj, nejpozději v porodnici si odpocines :lol: :andel:

Jinak pevný nervy a klid, všechno zvladnes a bude to v pohodě ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.10.22 07:52

Syty hladovemu neveri no…napis mu, ze si fotky rada prohlidnes, az se vrati, at se bavi, ale ze ty toho mas plny kecky…na kasel u dcery nejvic zabiraj kapky levopront, potom spi celou noc a k tomu fenistilovy kapky, ty jsou dobry na kasel i rymu a spi se po nich…ja mam taky vzdycky trochu spatny svedomi, ale dite jeden vikend u pohadek nezkazi..dcera je docela akcni, a kdyz ji je blbe, tak ji v klidu taky udrzi jen pohadka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 07:55
@Melodie91 píše:
Syty hladovemu neveri no…napis mu, ze si fotky rada prohlidnes, az se vrati, at se bavi, ale ze ty toho mas plny kecky…na kasel u dcery nejvic zabiraj kapky levopront, potom spi celou noc a k tomu fenistilovy kapky, ty jsou dobry na kasel i rymu a spi se po nich…ja mam taky vzdycky trochu spatny svedomi, ale dite jeden vikend u pohadek nezkazi..dcera je docela akcni, a kdyz ji je blbe, tak ji v klidu taky udrzi jen pohadka

Jo, synovi léky nějak nezabírají, spíš mi to přijde i horší. Bere stoptusin a fenistil kapky a nic. Taky jsem četla, že se po tom pěkně spí, ale netuším, co já to mám za nespáče :roll: zkusím levopront… Akorát, že on je ten typ, že i přes to, že je mu špatně, nejraději by mi skákal po hlavě, miluje pohyb, u pohádky vydrží jen chvilinku…

• Citovat
  • Upravit
682
8.10.22 08:00

Ještě pozor, moje dítě po fenistilu nespí nijak líp a druhý den je trefene palici a neskutečně protivné… Nedávno jsem zkoušela po nějaké době dávat… Říkala jsem lékařce a prý někomu ten fenistil sedět nemusí…
Ať je brzo lip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.10.22 08:03

Omlouvám se, jestli to vyzní hnusně, ale je to pro tebe trošku trénink, ono až se ti mimino narodí, sice si ulevíš tím, že nebudeš těhotná, ale nápor to bude ještě větší a únava bude taky šílená. Taky mi vadilo, když se manžel šel/jel někam odreagovat, a já doma s dítětem/dětmi padala na hubu, ale pak jsem pochopila, že on si tím dobil energii, a pak se o nás mohl lépe a hlavně s chutí starat. Opravdu mu to pomohlo. Já, jako matka, co byla těhotná nebo potom kojící, jsem si nemohla dovolit ten luxus jako on na několik dní zmizet, ačkoliv mi to manžel nabízel, že to sám zvládne :lol: (až na to kojení). Ve vaší situaci, až se manžel vrátí, by si dítě měl vzít on (nejlépe na srovnatelný počet dní, jako se rekreoval on) a ty by sis měla pořádně odpočinout, popř. jít se někam odreagovat, i kdyby jen sama do kavárny na kafe, na procházku…nebo jen ležet doma, ale nestarat se o ně a o domácnost.

Příspěvek upraven 08.10.22 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.10.22 08:03
@Anonymní píše:
Vlastně se chci spíš jen vypsat, než poradit, jsem vyčerpaná. Za měsíc mám termín porodu a momentálně jsem týden doma zavřená s dítětem, má kašel a rýmu. Nějak se to nelepší, nejhorší jsou noci, často kašle, jsem nevyspalá, unavená. Já to od něj částečně chytla taky, bolí mě hlava a v krku.
Partner odjel na celý víkend pryč s přáteli. Měl to domluvené dlouho dopředu, dlouho je neviděl, vím, že se těšil. Samozřejmě bych byla radši, kdyby byl teď se mnou, potřebuju doma prostě pomoct a sama jsem opravdu vyčerpaná z dítěte, ze sebe, z domácího vězení, když nikam nemůžeme… Ale zakazovat jsem mu nic nechtěla, však na co by to bylo. On toho má dost pracovně a pomáhá v rodině, vim, že se taky potřebuje odreagovat. Nicméně netuším, jak mám reagovat na jeho zprávy a fotky, kde mi posílá, jak oni se dobře baví, jak se smějí, zatímco já tu padám na hubu… Je mi prostě smutno a jsem vyčerpaná. Nevim, co chci od vás číst, potřebovala jsem se takhle vypsat… A prosím anonym…

Ven se s kašlem na procházku do přírody může. Nech ho, ať si to užije, když je dlouho neviděl. Teď už je pozdě bycha honit. Měla jsi mu říct, že ti je zle a nehrát hrdinku. Kamarádku nebo mámu nemáš, co by přišla a trochu ti pomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.10.22 08:05
@Anonymní píše:
Jo, synovi léky nějak nezabírají, spíš mi to přijde i horší. Bere stoptusin a fenistil kapky a nic. Taky jsem četla, že se po tom pěkně spí, ale netuším, co já to mám za nespáče :roll: zkusím levopront… Akorát, že on je ten typ, že i přes to, že je mu špatně, nejraději by mi skákal po hlavě, miluje pohyb, u pohádky vydrží jen chvilinku…

Právě takhle „nemocné“ dítě může při tom počasí, co tyto dny vládne, normálně ven. Tebe to slunce třeba taky nakopne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.10.22 08:06
@Anonymní píše:

Nedavas mu treba spatne davkovani? Jako dcera po nich taky pres den neusne..ale vecer v kombinaci s normalni unavou, tak vytuhne hned 🙈, ale ty kasle jsou hrozny, dcera treba kasle a u toho spi a je nezamhourim oko..dam ji levopront a striknu do nosu, at muze dychat a vzdycky ji to uklidni 🙏…jo, dcera taky..vydrzi lezet tak den, a to musi mit nad 38..druhy den, jak ji je lip, tak tornado, a to uz to vetsinou ja chytim od ni :roll: ty to mas horsi o to tehotenstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 08:17
@Melodie91 píše:
Nedavas mu treba spatne davkovani? Jako dcera po nich taky pres den neusne..ale vecer v kombinaci s normalni unavou, tak vytuhne hned 🙈, ale ty kasle jsou hrozny, dcera treba kasle a u toho spi a je nezamhourim oko..dam ji levopront a striknu do nosu, at muze dychat a vzdycky ji to uklidni 🙏…jo, dcera taky..vydrzi lezet tak den, a to musi mit nad 38..druhy den, jak ji je lip, tak tornado, a to uz to vetsinou ja chytim od ni :roll: ty to mas horsi o to tehotenstvi…

Večer taky vytuhne poměrně rychle. Já zkusím ještě ten levopront. Taky právě kašle ze spaní. A teplotu nemá… Takže jak píšeš, je jak tornádo a pak se může ukašlat.

• Citovat
  • Upravit
7221
8.10.22 08:20
@Anonymní píše:
Vlastně se chci spíš jen vypsat, než poradit, jsem vyčerpaná. Za měsíc mám termín porodu a momentálně jsem týden doma zavřená s dítětem, má kašel a rýmu. Nějak se to nelepší, nejhorší jsou noci, často kašle, jsem nevyspalá, unavená. Já to od něj částečně chytla taky, bolí mě hlava a v krku.
Partner odjel na celý víkend pryč s přáteli. Měl to domluvené dlouho dopředu, dlouho je neviděl, vím, že se těšil. Samozřejmě bych byla radši, kdyby byl teď se mnou, potřebuju doma prostě pomoct a sama jsem opravdu vyčerpaná z dítěte, ze sebe, z domácího vězení, když nikam nemůžeme… Ale zakazovat jsem mu nic nechtěla, však na co by to bylo. On toho má dost pracovně a pomáhá v rodině, vim, že se taky potřebuje odreagovat. Nicméně netuším, jak mám reagovat na jeho zprávy a fotky, kde mi posílá, jak oni se dobře baví, jak se smějí, zatímco já tu padám na hubu… Je mi prostě smutno a jsem vyčerpaná. Nevim, co chci od vás číst, potřebovala jsem se takhle vypsat… A prosím anonym…

Asi bych nic moc nedělala. Čert vem, že máš doma prach, rozházeny hračky… Si udělej s malym dovolenou taky!. Pustit pohádky, zalist pod deku, objednat jidlo :nevim:. Já bych se nepřetrhla. Partner byl taky před porodem xbdni pryč. Taky mě mrzí, že jsem s nima nejela, no a co? Pojede se jindy a třeba všichni :nevim:. Jsem se příště zařídila po svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nicky1317
8.10.22 08:33

Ani nevíš, jak ti rozumím…

• Citovat
  • Upravit
14790
8.10.22 08:53

Ja bych byla rada, ze si chlap odpocine. Sama pises, ze hodne pracuje. Ty bys s nim stejne nejela, jen to mas narocnejsi o tu nemoc.

Muj muz mel jednou domluvenou tydenni dovolenou na plachetnici v Norsku. V tu dobu jsme meli 3 deti (3 mesice, 1,5 roku, 3,5 roku). A absolutne u nas neexistovalo hlidani babickou, tetou, kamaradkou. Ani me nenapadlo muze na tu dovolenou nepustit. Nez odjel, tak prostredni dcera onemocnela nejakou virozou. (Nase holky jsou torpeda i pri horecce ke 40. Ale tehdy mela jen trochu zvysenou teplotu.) Ja to od ni chytla, bylo mi dost zle. Muz se ptal, jestli ma zustat doma. Ale to bych mu neudelala. Proste jsem doma omezila cinnost na nezbytnou nutnost - rychle jidlo, opravdu pouze nezbytny uklid, kojeni a prebalovani. No a pohadky na PC.

V zavaznejsich situacich (tezke zraneni dcery) samozrejme zustal doma nebo s ni byl v nemocnici. Ale nachlazeni podle me neni duvod rusit dlouho domluvenou akci.

Ani fotky by mi nevadily. Byla bych rada, ze si to uziva. Po navratu pak bude spokojeny a pomuze ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí