Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mu to napis - jsem sice ráda, ze se bavis, ale uz toho mám doma nad hlavu, proberem to někdy jindy
A nemohla ti přijet pomocí na víkend třeba tvoje máma? Nebo kámoška?
@Anonymní píše:
Vlastně se chci spíš jen vypsat, než poradit, jsem vyčerpaná. Za měsíc mám termín porodu a momentálně jsem týden doma zavřená s dítětem, má kašel a rýmu. Nějak se to nelepší, nejhorší jsou noci, často kašle, jsem nevyspalá, unavená. Já to od něj částečně chytla taky, bolí mě hlava a v krku.
Partner odjel na celý víkend pryč s přáteli. Měl to domluvené dlouho dopředu, dlouho je neviděl, vím, že se těšil. Samozřejmě bych byla radši, kdyby byl teď se mnou, potřebuju doma prostě pomoct a sama jsem opravdu vyčerpaná z dítěte, ze sebe, z domácího vězení, když nikam nemůžeme… Ale zakazovat jsem mu nic nechtěla, však na co by to bylo. On toho má dost pracovně a pomáhá v rodině, vim, že se taky potřebuje odreagovat. Nicméně netuším, jak mám reagovat na jeho zprávy a fotky, kde mi posílá, jak oni se dobře baví, jak se smějí, zatímco já tu padám na hubu… Je mi prostě smutno a jsem vyčerpaná. Nevim, co chci od vás číst, potřebovala jsem se takhle vypsat… A prosím anonym…
Měla jsi mu říct, že to nezvladas jestli by tam nemohl jet na otočku. Případně na víkend poprosit babičku o pomoc.
Příspěvek upraven 08.10.22 v 07:16
Tak se zarid tak abys na hubu nepadala, vzdyt neni nutné nic extra delat. Max spichnout neco jednoduchého k jidlu a jinak muzete oba v klidu odpočivat, jit ven, nevidim duvod, proc byt s rymou a kaslem zavrena doma, když tam bylo poslední dny tak krásně…
A jeho muzes zaukolovat, at cestou zpet nakoupi a privete vam neco dobreho k veceri…
@Anonymní píše:
Vlastně se chci spíš jen vypsat, než poradit, jsem vyčerpaná. Za měsíc mám termín porodu a momentálně jsem týden doma zavřená s dítětem, má kašel a rýmu. Nějak se to nelepší, nejhorší jsou noci, často kašle, jsem nevyspalá, unavená. Já to od něj částečně chytla taky, bolí mě hlava a v krku.
Partner odjel na celý víkend pryč s přáteli. Měl to domluvené dlouho dopředu, dlouho je neviděl, vím, že se těšil. Samozřejmě bych byla radši, kdyby byl teď se mnou, potřebuju doma prostě pomoct a sama jsem opravdu vyčerpaná z dítěte, ze sebe, z domácího vězení, když nikam nemůžeme… Ale zakazovat jsem mu nic nechtěla, však na co by to bylo. On toho má dost pracovně a pomáhá v rodině, vim, že se taky potřebuje odreagovat. Nicméně netuším, jak mám reagovat na jeho zprávy a fotky, kde mi posílá, jak oni se dobře baví, jak se smějí, zatímco já tu padám na hubu… Je mi prostě smutno a jsem vyčerpaná. Nevim, co chci od vás číst, potřebovala jsem se takhle vypsat… A prosím anonym…
Jestli je doma jinak všechno v pořádku, tak se přes to přenes a hezký ho privitej, až se vrátí. A ocekavej od něj to samé. Nemůžeš jít ven? Z čeho padas na hubu? Je spíš psychika, ne? To přejde. Rodinu nemáš? S čím potřebuješ pomoct? Jsi jen těhotná, dítě s rýmou, jsou horší věci. Vyleze slunce a bude líp.
![]()
@Magical-eyes píše:
A nemohla ti přijet pomocí na víkend třeba tvoje máma? Nebo kámoška?
Kamarádky mají samý děti a mamka se nemocných bojí jak čert kříže…
@Anonymní píše:
Pošli mu na oplatku svoje fotky, jak jsi vyčerpaná, fotky nemocného dítěte… ![]()
Já tě chápu, sama, nemoc pokročilé těhotenství a dítě na krku, tak posílám aspoň ![]()
@Uslava píše:
Jestli je doma jinak všechno v pořádku, tak se přes to přenes a hezký ho privitej, až se vrátí. A ocekavej od něj to samé. Nemůžeš jít ven? Z čeho padas na hubu? Je spíš psychika, ne? To přejde. Rodinu nemáš? S čím potřebuješ pomoct? Jsi jen těhotná, dítě s rýmou, jsou horší věci. Vyleze slunce a bude líp.![]()
Však to píšu, že jsem to od dítěte chytla taky. Navíc v noci skoro nespím, když často kašle, ráno brzo vstává, po obědě nespí…
Proč jsi byla celý víkend zavřená? Vždyť i s rýmou se dá jít chvíli ven, večer po práci jsi mohla nechat péči o dítě na chlapovi. Dost si toho děláš sama.
@Pidulka1991 píše:
Já tě chápu, sama, nemoc pokročilé těhotenství a dítě na krku, tak posílám aspoň
Děkuju.
@Anonymní píše:
Však to píšu, že jsem to od dítěte chytla taky. Navíc v noci skoro nespím, když často kašle, ráno brzo vstává, po obědě nespí…
Rodina nepomůže, nedonese jídlo, nevezme dítko ven? Kamarádky nic?
@Uslava píše:
Rodina nepomůže, nedonese jídlo, nevezme dítko ven? Kamarádky nic?
Dnes možná děda vezme dítě na chvíli vyvětrat. Moje světlo na konci tunelu ![]()
@Pitaya1 píše:
Proč jsi byla celý víkend zavřená? Vždyť i s rýmou se dá jít chvíli ven, večer po práci jsi mohla nechat péči o dítě na chlapovi. Dost si toho děláš sama.
Však to píšu, že partner toho má dost pracovně a u v rodině…nechodí domů bohužel ve 3,ani ve 4,ani v 5…