Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten můj se na mobil ani nepodívá. Pouze v práci, jak přijde z práce, věnuje se domečku, mě. Mobil si bere po zprávách asi na půlhodinky, aby si něco dohledal/přečetl.
Jinak co dělá, když v práci hraje hry? Za to bere plat?
Muj prakticky nonstop jelikoz je to nas zdroj obzivy. V tomhle urcite nejsi sama je to jak mor. Kazdopadne plnou pozornost diteti par minut dene bych si vydupala. Hodinu bez mobilu vydrzi, aby se venoval necemu jinemu
Manžel je na mobilu jen v práci, když si píšeme a doma vůbec. Ale můj brácha je na mobilu pořád a schovává si ho před přítelkyní a chodí s ním i do koupelny…často se kvůli tomu hádají.
A pokud je tvůj partner na mobilu pořád i doma, tak bych mu ho omlátila o hlavu, rodina by mu měla být přednější ![]()
@Šarlota4 píše:
Muj prakticky nonstop jelikoz je to nas zdroj obzivy. V tomhle urcite nejsi sama je to jak mor. Kazdopadne plnou pozornost diteti par minut dene bych si vydupala. Hodinu bez mobilu vydrzi, aby se venoval necemu jinemu
Tihleti pařmeni to nevydrží. Je to jako droga. Co kdyby jím za těch 60min něco uteklo?
Kamarádka to má taky tak, jen co pípne mobil, musí se podívat, ikdyž je to békovina, kterou někdo nasdílel na FB. Ale musí… je závislá. Bo co kdyby, že?
Podlě mě to závislost je. Je to šílený. Já internet v mobilu nemám, můj chlap ano, ale jen pro akutní záležitosti, doma jsem ho ještě na netu na mobilu neviděla. (použily jsme to třeba pod stanem kvůli počasí).
A doma na PC on tak v průměru 15 min. denně (někdy hodinu, někdy nic).
U mě je to horší
a to kvůli emiminu
. Ale taky mám dny, kdy PC ani nevidím.
Můžeš jen doufat, že se ten zájem o dítě změní až bude větší. Je hodně chlapů, které miminko prostě nebere. I proto, že si s ním neumí hrát.
Ale asi bych vyžadovala, když potřebuji oddech nebo udělat něco jinýho aby mobil odložil a děcku se fakt věnoval.
Jako kdybych to psala já
Až teda na to že v práci na to má asi mín času než ten tvůj ![]()
U nás jsem to zas já
když mám chvilku tak buď tablet, pc nebo mobil. Asi to bude závislost, ale když já mám pořád co tam hledat a číst ![]()
U půlroční mimina se chlap taky nezajímal. Ale teď už spolu chodí i sami ven.
Můj muž je taky pařmen, ale když je potřeba, tak funguje. Musí se mu říct: teď se staráš. U nás se hodně vytrénoval, když byla malá malá. Byla jsem tak vorvaná z nekvalitního spánku, že on po příchodu z práce nastoupil, já se šla umýt atd., chvíli jsme si povídali, v devět jsem nakojila a šla na dvě hodiny spát, kdy se ještě staral on (po kojení v jedenáct už malá chodila spát „na noc“).
Pořád mě někdy krká, že je na compu fakt dost, ale je pravda, že když dostane úkol (nakoupit, zabavit dceru, když vařím/peru apod., udělat si s ní program, když jsem pryč, nebo zvládnout dovolenou - dneska třeba odjeli na 14 dní k moři), tak funguje. A to je pro mě základ, to ostatní nějak musím přežít.
Možná by pomohlo, kdybyste se pokusili si nastavit taky nějaká pravidla - že teda hrát může, ale odsaď pocaď. Jiný tip bohužel nemám ![]()
@Netopirek píše:
U půlroční mimina se chlap taky nezajímal. Ale teď už spolu chodí i sami ven.
Taky mě to napadlo že dokud to mimčo je malý tak to ty chlapy moc nebere. Pořád říká jak a co budem dělat až bude malá chodit
Tak třeba pak ten telefon z tý ruky pustí ![]()
Právě, že on křičí, že po příchodu z práce má nárok na odpočinek a prý tedy rozhodně po něm nemůžu požadovat, aby po příchodu z práce „nastoupil“ a pomohl mi.
V podstatě žádný, pokud nám někdo nevolá nebo pokud nevoláme my někomu.
Máme to doma jako pravidlo.
Zavedeno poté, co návštěva při konverzaci vytáhla mobil a normálně si hrála.
Nebo to vídáme v restauraci, jak půlka osazenstva stolu vytáhne mobil a hraje si.
Když jsme to viděli u jiných, úplně nás to vyděsilo, jak strašně to může působit.
Hm, vypadl z rytmu a nudí se - a našel si namísto něčeho konstruktivního zábavné zabíjení času.
A namísto toho aby si to uvědomil, tak křičí. No, nic moc.
Máte v okolí někoho, kdo by mu to byl schopný říct tak, aby nepřešel do obrany útokem- tedy křikem, někoho kdo by ho dovedl k tomu, aby se chytil za nos?
Ahoj ženy. Prosím o anonym z důvodu citlivých info. Ráda bych se zeptala, kolik cca času tráví denně vaši partneři s mobilem nebo na počítači. Připadá mi, že u nás je to za poslední asi rok čím dál tím horší. Nevím, zda už to není závislost jako každá jiná. Partner přijde z práce ve tři hodiny, svali se na gauč a je schopen tři čtyři hodiny surfovat na mobilu na netu. Vydrží to hodiny a hodiny. To samé v práci. Stěžuje si již tři čtvrtě roku, že tam skoro nic nedělá. A tak hraje s kolegy hry. Máme půlroční dítě a veškeré snahy, aby se zapojil do pomoci s dítětem nebo domácností jsou většinou marné. Nejde s mimcem ani sám na procházku. Když ho poprosim pohlídat tak je to tak max na 15 minut, kdy sedí vedle mimima, kouká do mobilu a dítě to samozřejmě nebere, že si ho nikdo nevšímá, tak začne po chvíli brečet… Máte to někdo podobně nebo je můj partner ojedinělý exemplář a je potřeba to nějak řešit? Díky.