Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka83 píše:
@alky jo,presne. Akorát když s ním nežijes, tak jich tolik nezazijes, ani te tolik nebolí jako když už jste manželé a máte děti, to je pak zklamání a pocit nepochopení a samoty na denním pořádku. Předtím tyhle věci byly tak dvakrát do roka, jinak se držel. A taky se omlouval a prosil, ze už to neudělá, ze ho to mrzí..A člověk zas uvěřil. Kontakt s drsnou realitou byl pak těžký a bolestný.
My jsme spolu byli nejdéle 4 dny v celku, včetně dnů příjezdu a odjezdu a nejdříve, na jaře, to vcelku šlo, nějaký ten „výkyv“ se pak prohovořil a zapomněl, ale od té jeho „dovolené“ se ve mně něco zlomilo. Ani za mnou nechvátal vlastně, volal až druhý den po návratu, nepřijel o víkendu, jel na fotbal… Pořád jsem to omlouvala, zdůvodňovala si to, aby to nebolelo, ale bolelo…njn… A teď, na podzimním pobytu na Šumavě, to náhle vygradovalo, když jsem spadla s koně… No, „dostala jsem kopanec pěkně na zadek“ ![]()
@alky my před svatbou v kuse nejdyl asi 14 dní a to jen jednou, jinak v týdnu rande, potkavali jsme se ve škole, a občas jsme spolu strávili víkend. Už pred svatbou jsem měla pochyby, ale okecal to a nasliboval. Mladá blbá no.
@andelka83 píše:
@alky my před svatbou v kuse nejdyl asi 14 dní a to jen jednou, jinak v týdnu rande, potkavali jsme se ve škole, a občas jsme spolu strávili víkend. Už pred svatbou jsem měla pochyby, ale okecal to a nasliboval. Mladá blbá no.
To úplně chápu, asi jsem " mladá" i blbá
pochyby mám stále, tak i tak, ale zase bych řekla, že mě ten vztah hodně naučil a dozvěděla jsem se o sobě taky leccos, což je dobře. Myslím, že rozchod zvládneme, on i já…
@alky jo,to mě taky, asi to muselo být.
Teď jen doufám že jsem se poučila.
@andelka83 píše:
@alky jo,to mě taky, asi to muselo být.
Teď jen doufám že jsem se poučila.
Tak to i já… ![]()
@Abandonation - díky za tvůj příspěvek. Já mám totiž stejný pocit. Ze mnozi ti chlapi na své ženy kaslou a k jiné by se takto treba nechovali. Znam něco podobneho a nedělám si iluze. Nedostatek lásky a úcty se projevuje velmi podobně… ![]()
@Silia píše:
@Abandonation - díky za tvůj příspěvek. Já mám totiž stejný pocit. Ze mnozi ti chlapi na své ženy kaslou a k jiné by se takto treba nechovali. Znam něco podobneho a nedělám si iluze. Nedostatek lásky a úcty se projevuje velmi podobně…
Hodně jsem zvažovala, jestli právě tak trochu i o toto nejde u mne a u přítele, tedy už bývalého - jsem rozhodnutá, že končím, třebaže jsme o tom po jeho odjezdu nemluvili, protože se ještě ani po mé čtvrteční smsce neozval, neodpověděl, takže zatím jen z mé strany…
Ale víte, ono se to těžko vyjadřuje slovy - to, co člověku u partnera s AS kromě jiného hlavně chybí - že právě místo oné „člověčí energie“ tam bývá prostě dost často jakési „studené prázdno“… to je horší než facka, věřte mi, bohužel. Jenom víte, že dotyčný za to vlastně nemůže, o to jste bezmocnější, pokud máte řekněme vyšší citovou potřebu ![]()
@alky píše:
Hodně jsem zvažovala, jestli právě tak trochu i o toto nejde u mne a u přítele, tedy už bývalého - jsem rozhodnutá, že končím, třebaže jsme o tom po jeho odjezdu nemluvili, protože se ještě ani po mé čtvrteční smsce neozval, neodpověděl, takže zatím jen z mé strany…
Ale víte, ono se to těžko vyjadřuje slovy - to, co člověku u partnera s AS kromě jiného hlavně chybí - že právě místo oné „člověčí energie“ tam bývá prostě dost často jakési „studené prázdno“… to je horší než facka, věřte mi, bohužel. Jenom víte, že dotyčný za to vlastně nemůže,o to jste bezmocnější, pokud máte řekněme vyšší citovou potřebu
Máš potřebu naprosto normální, to on má holt tu „poruchu“,no.
Já vím, že bych s takovým partnerem být nemohla, úplně bych vyschla. Jako citově, emočně. nevím jak to nazvat.
Dobře jsi udělala, ať je to z jeho str. neochota něco s tím dělat jakákoli a nebo něco jiného..jen by ses trápila.
@alky je to neustálý boj, člověk může vědět, že za to ten druhý v podstatě nemůže, ale to nic nemění na tom, že je to těžké a že to bolí. KDyž člověk zjistí že se to nezmění, tak se může rozhodnout jestli s tím dokáže dál žít nebo ne.
@Žirafa 69 píše:
Máš potřebu naprosto normální, to on má holt tu „poruchu“,no.
Já vím, že bych s takovým partnerem být nemohla, úplně bych vyschla. Jako citově, emočně. nevím jak to nazvat.
Dobře jsi udělala, ať je to z jeho str. neochota něco s tím dělat jakákoli a nebo něco jiného..jen by ses trápila.
Děkuju, právě jsme se rozešli, tedy víceméně jsem to po dvouhodinovém telefonátu, kdy jsme probrali kdeco a oba i dost váhali, opravdu ukončila, nikam by to nevedlo. Nemám zcela jasno, zda je to víc AS nebo prostě povaha „solitéra“ introverta, který je zvyklý žít víceméně sám, ale to už je jedno. Mám to vyřešené, opravdu bych se trápila…
@andelka83 píše:
@alky je to neustálý boj, člověk může vědět, že za to ten druhý v podstatě nemůže, ale to nic nemění na tom, že je to těžké a že to bolí. KDyž člověk zjistí že se to nezmění, tak se může rozhodnout jestli s tím dokáže dál žít nebo ne.
Ano, ano, víc jsem napsala výše žirafě, je to skončené, trápila bych se moc a to nemám už zapotřebí, stačilo, už toho trápení bylo v životě ažaž… Díky za sdílení ![]()
@alky píše:
Děkuju, právě jsme se rozešli, tedy víceméně jsem to po dvouhodinovém telefonátu, kdy jsme probrali kdeco a oba i dost váhali, opravdu ukončila, nikam by to nevedlo. Nemám zcela jasno, zda je to víc AS nebo prostě povaha „solitéra“ introverta, který je zvyklý žít víceméně sám, ale to už je jedno. Mám to vyřešené, opravdu bych se trápila…
Tak tohle znám (ne, Aspík nebude) a dobře Tě chápu…i když jsem před tím nějak netušila, co tohle může znamenat (i proto, že jsem opak),natož ve vztahu, kdy jsem mu pak už i řekla, že nějak nechápu, proč šel vůbec do vztahu.. (má 57,já o 10 mladší)i že si připadám jen jako víkendovka, ale to jsem Ti možná už psala.
Byli jsme spolu…eee chdodili, skoro 4 roky, tedy ne, nežili. Jen caa 2 vík. v měsíci a 2× u něj chvíli na PN.
Pořád mám k němu takový nějaký i nijaký vztah, ale i když se sem tam sejdem na pokec, a i když spíš kv.tomu,že mi pomáhá 1× za čas hlídat psa, když jsem šla pod kudlu, zbláznila bych se z něj, pořád dělá jedny a ty samý nepochopitelný věci, kterými by vytočil snad kdekoho, ale jsou slušnost, něco navrhne, pak na mě zas se. e a ani neodpoví… No, neřeším to, jen nechápu, ale nikdy se mi žádného vysvětlení nedostalo, to se pak těžko něco chápe.
@Žirafa 69 píše:
Tak tohle znám (ne, Aspík nebude) a dobře Tě chápu…i když jsem před tím nějak netušila, co tohle může znamenat (i proto, že jsem opak),natož ve vztahu, kdy jsem mu pak už i řekla, že nějak nechápu, proč šel vůbec do vztahu.. (má 57,já o 10 mladší)i že si připadám jen jako víkendovka, ale to jsem Ti možná už psala.Byli jsme spolu…eee chdodili, skoro 4 roky, tedy ne, nežili. Jen caa 2 vík. v měsíci a 2× u něj chvíli na PN.
Pořád mám k němu takový nějaký i nijaký vztah, ale i když se sem tam sejdem na pokec, a i když spíš kv.tomu,že mi pomáhá 1× za čas hlídat psa, když jsem šla pod kudlu, zbláznila bych se z něj, pořád dělá jedny a ty samý nepochopitelný věci, kterými by vytočil snad kdekoho, ale jsou slušnost, něco navrhne, pak na mě zas se. e a ani neodpoví… No, neřeším to, jen nechápu, alenikdy se mi žádného vysvětlení nedostalo, to se pak těžko něco chápe.
Díky, ano, měli jsme to podobné, to ani mně vlastně ne a jo - „víkendovka“ nebo spíš „přesnocovka“, protože kvůli jeho pátečnímu večernímu tréninku fotbalu, po kterém samozř. hospoda a sobotní dopolední vyspávání, nakonec ani to ne, chtěl to směřovat přes týden, protože si byl a je ve své firmě svým pánem času, mohl si sem naplánovat služebku atd.. No, pěkné - člověk to takhle sem vypíše a hezky se mu to ujasní, díky, žirafko, už i toto konečně nejen vidím, ale i VÍM… ale to je jen už zbytečné pitvání, skončili jsme a ulevilo se mi, i když mi mysl samozřejmě podsouvá nějakou tu pochybnost, ale to přejde..
@alky
To víš, že to přejde. Bude líp, člověka to mrzí, ale než se trápit…
Jsem nedodala, že spolu nejsme tak 3 roky.
Drž se
,dál už to nebudeme probírat. Vím, že to je čerstvé. http://smileys.cz/…s-cz-229.gif
@Žirafa 69 píše:
@alky
To víš, že to přejde. Bude líp, člověka to mrzí, ale než se trápit…
Jsem nedodala, že spolu nejsme tak 3 roky.
Drž se,dál už to nebudeme probírat. Vím, že to je čerstvé. http://smileys.cz/…s-cz-229.gif
Ano, děkuju, ale necítím vlastně už moc bolest, navíc mi včera večer napsal a zůstali jsme přáteli -„na dálku“ ovšem. Nesetkáme se, naštěstí jsme od sebe tak daleko, že neriskne sem jet, jasně jsem mu to řekla, že se s ním vidět už nechci. Ale pomůže mi prý kdykoliv, kdybych potřebovala a vím, že to myslí upřímně, i když návrat nebude ![]()