Partnerova ex u vas doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1680
20.10.23 12:38

Dite odroste a bude lip. Samo zavola mame, samo se sbali, samo se obcas i dopravi, sebehne ze schodu s taskou a tak. My spolu zacinali, kdyz bylo partnerovu synovi sedm let. Ted je to trinactilety pubertak a predani probiha tak, ze ho maminka vysadi pred barakem a on dobehne domu sam, vse dulezite nam povi on sam. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 12:39
@unuděná píše:
Trochu mě zaráží ty léky, to dítě je nějak vážně nemocné? Jaké léky je potřeba brát takhle pravidelně na hodinu? Jestli má rýmu, teplotu, kašel, tak přece prostě vidíš, jak na tom je a podle toho mu léky dáš. Je úplně fuk, jestli mělo u mámy Paralen v 7 nebo v 9, pokud bude mít v 16 horečku, dostane další :nevim:

Ano, ale pokud mělo u mámy v 8:00, v 10:00 má teplotu stále, tak mu další dávku dát úplně nemůžu, resp, nechci. To stejné, když má sirup na uvolnění nosu a nurofen, obojí třikrát denně, tak to dáváme s menším odstupem, protože mu to zatěžuje žaludek. Sprej do nosu na splasknutí sliznice taky úplně není vhodné dávat s krátkým odstupem a jen proto, že si dva lidi neumí říct, že dali dítěti v tolik a tolik to a to mi to přijde úplně na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
6918
@Anonymní píše:
@Lojzísek Hrnu, a on hrne dál a bez výsledku. Proto mne zajímají jiné názory, zkušenosti, takový reality check. Osobně to nemám s kým řešit.

Domluvíme se např. na čtvrtou. Připravíme dítě, v 16.05 odchází chlap s dítětem čekat před dům. Zároveň volá ex, kde je, že je nutné předat, máme s partnerkou domluvený program.
Nebo trvat na ohlášení 15 min. předem (mně by tohle nevyhovovalo). Samozřejmě čeká venku. Neznám nikoho, kdo předává uvnitř bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106643
@Anonymní píše:
@Lama Lama
Je to těžký :D Když je chaos, mám tendenci ho krotit a ne nedělat nic, ale asi je to něco, co se potřebuju v životě taky naučit. Díky.
Jinak o plánování na minuty mi nejde, sice plánuji ráda, ale ne každý to tak má, to už vím. Spíše mi přijde strašně neuctivé dostavit se do cizí domácnosti bez přibližného časového údaje, kdy dorazím, toto nedělám ani svým rodičům.

Je to neslušné, vykomunikuj si s partnerem, ať řeší předávky jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.10.23 12:40

Ty jses prehnanej perfekcionista, detailista planovac a ona je chaotik, mozna ma nejakou poruchu pozornosti.

Ani jedno neni spatne!!

Rozhodne neplati, ze ty to delas dobre a ona blbe.
(A drobny detail, tvoje vlastni dite ti to tvoje peclive planovani dost rozchaosi taky ;).)

Fandim diteti, ze se veci kolem nej resi operativne a s ohledem na dite. To neni bezne!!

Nech starani na chlapovi a neres to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
20.10.23 12:42
@Anonymní píše:
Odpoledne je někde mezi 12:05 a 16:00 :)
A ona to je cizí domácnost, pro ni, pro dítě, a za to jsem moc ráda, je to jedno z „doma“.
A uznávám, že jsou to blbosti, že mohu být ráda, že nemáme vážnější problém, říkám si to často. A pak týden zase řešíme, že nevíme, jestli dítě dostalo všechny léky ráno, nebo je ještě třeba něco dát, jestli je ráno v 5:00 nebo v 8:00, jestli mu chystat oběd (vaříme pro něj jídla s drobnými úpravami), protože přijede kolem oběda, jestli dovézt ho večer znamená v pět nebo v sedm a pak se dostáváme k tomu, že řešíme doma přesně tyhle blbosti a mně začne vadit, že partner zmíní, že doktora od ex měla v ordinaci ultrazvuk a moje ho asi nemá :D (má, jen jsem si ho nevšimla, protože doteď mne to nezajímalo)

Ahoj, prosím tě, nějak se nechytám. Společná péče je co? Myslíš střídavá péče? Proč prostě ta ex nedá vědět když vyjíždí z domu? Takhle se to dělá u nás. Plus, jak to zaznělo den víte, tak snad má dítě sbaleno. Informace ohledně léků- dítě je nějak dlouhodobě nemocné? Tak je snad dané, kdy lék bere. Proč to řešíte týden? 5× v týdnu za vámi matka dítěte jezdí proč?

• Citovat
  • Upravit
53190
20.10.23 12:42
@Anonymní píše:
Ano, ale pokud mělo u mámy v 8:00, v 10:00 má teplotu stále, tak mu další dávku dát úplně nemůžu, resp, nechci. To stejné, když má sirup na uvolnění nosu a nurofen, obojí třikrát denně, tak to dáváme s menším odstupem, protože mu to zatěžuje žaludek. Sprej do nosu na splasknutí sliznice taky úplně není vhodné dávat s krátkým odstupem a jen proto, že si dva lidi neumí říct, že dali dítěti v tolik a tolik to a to mi to přijde úplně na hlavu.

A máma má problém říct tátovi, kdy mělo dítě naposledy analgetika? Nebo jak to mám chápat? Sprej do nosu s dekongesčními látkami bych u takhle malého dítěte vůbec nepoužívala, maximálně tak na noc, jinak stačí mořská voda a hodně smrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
20.10.23 12:45
@Lojzísek píše:
Domluvíme se např. na čtvrtou. Připravíme dítě, v 16.05 odchází chlap s dítětem čekat před dům. Zároveň volá ex, kde je, že je nutné předat, máme s partnerkou domluvený program.
Nebo trvat na ohlášení 15 min. předem (mně
by tohle nevyhovovalo). Samozřejmě čeká venku. Neznám nikoho, kdo předává uvnitř bytu.

Otázka ale je, zda je chlap takového jednání schopen. Většina s ex zachází jak v bavlnce, aby přece nedělali zlo kvůli dítěti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 12:47

@Lucie_Sx
Je to tak, a že to dělám dobře jen já, vůbec netvrdím :D Uvědomuji si, že kdyby byly věci podle mně, tak jsme všichni sešněrovaní jak britská královská rodina, a snažím se tím své okolí moc neterorizovat.
A vím, že mne ještě čeká „velká škola“ s vlastním dítětem, i to nevslatní mne už dobře „školí“ :)
I to, že nebudu řešit, je pro mne „škola“, ale asi je to lekce, která mi zatím chybí.

• Citovat
  • Upravit
806
20.10.23 12:52

Já teda nevím, ale nepřijde mi na tom nic až tak hrozného. Když víte, že přijede odpoledne, tak třeba sbalím něco a pak se teda v rychlosti dobalí. Tak chvíli počká. Jinak z těch rád, že se o dítě má starat jen otec, když je jeho, je mi smutno. Tak snad jsi do vztahu šla s tím, že má dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
20.10.23 12:54
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Je to tak, a že to dělám dobře jen já, vůbec netvrdím :D Uvědomuji si, že kdyby byly věci podle mně, tak jsme všichni sešněrovaní jak britská královská rodina, a snažím se tím své okolí moc neterorizovat.
A vím, že mne ještě čeká „velká škola“ s vlastním dítětem, i to nevslatní mne už dobře „školí“ :)
I to, že nebudu řešit, je pro mne „škola“, ale asi je to lekce, která mi zatím chybí.

Řeš to jen do té míry, aby ti dva „rodiče“, co se neumí domluvit na základních věcech, nekazili domácí pohodu. Já třeba nemám ráda, když musím na někoho čekat, tj. vím jen to, že se staví někdy odpoledne. To je tak nepříjemný pocit! Člověk neví, jestli se má pustit do toho nebo onoho, jestli má smysl začínat tu a tu aktivitu s dítětem, nedejbože někam zajít.. Brzy přibyde další člen domácnosti, co bude vyžadovat nečekané (ale ten na to má nárok). Necítila bych se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.10.23 12:54

A on ti byl tvůj dětný partner nějak nedobrovolně přidělen? :D

• Citovat
  • Upravit
5810
20.10.23 12:55

Prostě spolu mluvte! Jestli ti to vadí, budeš se muset zapojit i ty, pokud to partner nezvládá sám :roll: myslím tu komunikaci. A musí se pak na vše doptavat. Tak se jí v tý předsíni zeptej ty, ne? :nevim:

Jako až se narodí vaše dítě, bude to ještě horší. Takže ji nauč i ty předávky, že chceš vědět přibližný čas a nejlíp dát až se bude blížit. Jako představa že mi usne mimino a ona zazvoní a vzbudí ho? Nebo jak to jako plánuješ do budoucna? Protože ona očividně nijak, tak to holt je na tobě! S miminkem bude tohle všechno ještě náročnější… A chlap to očividně nezvládá, tak začni hučet ty. Klidně bych si na ní vzala kontakt a ty důležitý věci s ní řešila přímo. Jestli není zákeřná a hloupá, tak naschvály dělat nebude. Jde mi teda principiálně o to, že jí třeba v den předávky napíšeš Ahoj/Dobrý den, v kolik to dnes vidíte, chystáme se tam a tam-a nebo- miminko mi spí dvě hodiny po obědě a nerada bych ho vzbudila.

Ale jsi dobrá. Jsem asi povrchní a sobecká, já bych do vztahu s chlapem co už dítě má - a ještě tak malé - nešla. Dost stačí klasické ex a zmínky o nich, ale být v tom ještě dítě a denní potkávání se, tak uteču :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@unuděná píše:
A máma má problém říct tátovi, kdy mělo dítě naposledy analgetika? Nebo jak to mám chápat? Sprej do nosu s dekongesčními látkami bych u takhle malého dítěte vůbec nepoužívala, maximálně tak na noc, jinak stačí mořská voda a hodně smrkat.

Problém ne, jen je potřeba se na to každý den zvlášť doptávat, kdy a jeslti léky byly. Teď třeba aspoň víme, že léky bere, jindy to třeba zjistíme až od dítěte, že mu maminka už něco, třeba na kašel, dala. Jako, asi by z toho nějaký život ohrožující stav nebyl, kdybychom dali většinu léků, co používáme, dvakrát, bez domluvy, ale přijde mi to zbytečné.
Teď je to po doporučení lékaře, jinak, když léčíme jen rýmičku a k doktorovi není třeba, tak mořská voda.

• Citovat
  • Upravit
21111
@Anonymní píše:
Díky všem za reakce a zpětnou vazbu!
Beru si z toho to, že jediným řešením je neřešit a doufat, že stěhování mimo pohodlný dojezd MHD od ex (na což se chystáme bez ohledu na toto), této situaci předejde, případně minimalizuje na únosnou míru, pokud nepředejde, nechám to v partnerových rukách a v čase předání si půjdu někam po svém.
Neefektivní předávku informací holt taky budu muset strpět dokud dítě nebude dost velké na to, aby většinu zvládlo samo.
Zároveň, budu dál trvat na tom, že tyto střety s povahou partnerovy ex, jsou něco, co mi řídit život a domácnost nebude, tedy péči o domácnost, partnera, partnera o mne, jeho, či naše společné děti a zvěř je pořád na nás dvou.

Raději bych se zamyslel, jak to, že jsi tak mentálně jiná, na rozdíl od ex.

Ex je typ, se kterou se obtížně funguje a člověk je pořád v napětí, ale tím je zachovávána neustálá tenze/jiskra ve vztahu, a to se všemi plusy a mínusy.

Jestli to budeš přehánět s touhle svou sterilní akurátností, přestaneš partnera brzo bavit. Asi se mu s tebou bude žít regulovaně snadněji, ale přitažlivost půjde do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí