Partnerova ex u vas doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1690
20.10.23 13:37

Cely je to proste delani z komara velblouda, jako dospeli lide a neumite komunikovat, kdyz vite jaka je a vadi vam to, proc vymyslet nejake naschvaly, vypnout zvinek apod. je takovy problem zavolat a rict, hele v kolik hodin tu dnes budes, mame nejake plany a musime to vedet presne? Nevi? Hele my ve 3 musime byt pryc, tak co treba ve 14:30 a hotovo? Boze, takovy drama kvuli nicemu, ja tohle mam s tchyni, neumi chodit na cas, tak kdyz vim, ze ma dojit a nic, zavolam a řeknu, uz jsi na ceste? Ne a v kolikto tak vidis, ze tu budes, ja musim nekde byt, taky tyhle veci nedava, neumi planovat, obcas musim rozhodnout za ni, ale co je na tim, stoji me to jeden telefonat a uz se casem naucila..a prinpredani ditete taky zadne extra info nedav, leda neco zasadniho, leky? Kdyz je dcera nemocna a tchyne hlida a zavila mi, je nejaka tepla, zmerika jsme ji a ma teplotu a a zepta se me, zda byla uz rano a zda muze dat lek..proste komunikace, nebi si predate dite a vyonete telefony? Tak maji spolu dite, to spolu mimo predavku nekomunikuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
20.10.23 13:45
@ahhotep píše:
Cely je to proste delani z komara velblouda, jako dospeli lide a neumite komunikovat, kdyz vite jaka je a vadi vam to, proc vymyslet nejake naschvaly, vypnout zvinek apod. je takovy problem zavolat a rict, hele v kolik hodin tu dnes budes, mame nejake plany a musime to vedet presne? Nevi? Hele my ve 3 musime byt pryc, tak co treba ve 14:30 a hotovo? Boze, takovy drama kvuli nicemu, ja tohle mam s tchyni, neumi chodit na cas, tak kdyz vim, ze ma dojit a nic, zavolam a řeknu, uz jsi na ceste? Ne a v kolikto tak vidis, ze tu budes, ja musim nekde byt, taky tyhle veci nedava, neumi planovat, obcas musim rozhodnout za ni, ale co je na tim, stoji me to jeden telefonat a uz se casem naucila..a prinpredani ditete taky zadne extra info nedav, leda neco zasadniho, leky? Kdyz je dcera nemocna a tchyne hlida a zavila mi, je nejaka tepla, zmerika jsme ji a ma teplotu a a zepta se me, zda byla uz rano a zda muze dat lek..proste komunikace, nebi si predate dite a vyonete telefony? Tak maji spolu dite, to spolu mimo predavku nekomunikuji?

No tak pokud jsi četla diskuzi, tak prostě matka dítěte tyhle domluvy bojkotuje a pokud bych musela někomu 5× týdně neustále volat a dolovat z něj jak z chlupatý deky, v kolik hodin aspoň cca hodná dorazit, tak bych z toho byla taky brzy na prášky. Nebo že řekne že přijde odpoledne a jednou to znamená v 11 h a jednou třeba v 16…?? Jako co to je. Snad je normální říct - dnes si dítě vyzvednu cca ve tři a být tam nejdřív ve 14:45 a nejpozději v 15:30, pokud je zrovna ve městě štau a někde se zdržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
20.10.23 13:58
@Venetia píše:
No tak to jsi dobrá, ty seš nastěhovala k němu?
Mně by vlezla ex do bytu jen jednou

To jsou takové teorie od stolu přes sklo. Jednou je to matka dítěte, tak to pozvání může přijít i z úst dítěte. Já si zvát návštěvy jako dítě mohla, i spontánně, když nás to napadlo po škole, připadá mi to normálka. Dětem taky nikoho nezakazuju, ale zase nejsem typ, co by se kvůli nečekané návštěvě nějak hostitelsky přetrh. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
20.10.23 14:07

A už jsi ji řekla, ať ti napíše, až vyjede? Asi ji to budeš muset pripominat opakovaně, ale u lidí, kteří mají hlavu v pejru to dost často jinak nejde. Parkrat ji to zopakuj, a když to bude fungovat jen tehdy, pokud ji to řekneš, tak je třeba ji sdělit, že nejsi její asistentka a má si to někam napsat.
No, a pak jsou už metody pro otrlé, které ji vyskoli, ale o tom jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106609
20.10.23 14:11
@Anonymní píše:
Vadí mi asi nejvíc ta sociální neobratnost - neohlášený příchod do cizí domácnosti, nedomýšlení toho, co otec o dítěti potřebuje vědět v zájmu dítěte (léky, pokyny lékařů, školky, časy vyzvednutí, příprava jídla), to ostatní potom už se jen nabalí.
Tak to je jeho věc ,aby se o to zajímal a řešil to on přímo s ex
@Lojzísek píše:
A jak sociálně obratný je tvůj chlap? Proč se jí na to při předání jasně nezeptá, proč nevyřeší situaci, která tobě nevyhovuje? Ale chyba je opět v bývalce, jasně..

No jasně…lézt jim do bytu se nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.10.23 14:26

Strašně to hrotíš…zavři se se psem jinam a nech to na muži. Věci může mít snad sbalené předem když víte, že prijede odpoledne jen ne kdy. Myslím, že z velké části si to děláte sami. Jo a pokaždé je jí třeba říct zase jsi nenapsala že vyjíždíš.. když jí to řekně po 150 třeba si to zapamatuje. Případně se domluvte at čeká úplně venku před barákem. Klidně ji nechce čekat 20 minut a při předávce připomenou kdyby jsi naposala předem 15 minut byli by jsme připravení.

Každopádně tato věc je komunikace tvého muže evidentně i on je v komunikaci a asertivitě naprostá lama.

• Citovat
  • Upravit
6918
20.10.23 14:28
@Venetia píše:
No jasně…lézt jim do bytu se nedělá

Celá situace je pro mne těžko pochopitelná.
Je sice možné, že ex je úzkostný asociál.. Ale je to taky dospělý svéprávný člověk, matka dítěte. Tak sakra nemusí mít chování řeznického psa. Tj. vyzvedává, jak se jí to zlíbí, bez předchozího ohlášení (v dnešní době táák jednoduché), leze do bytu. Kdybych se zapomněla ohlásit, přirozeně bych počítala s tím, že vypravení dítěte chvilku potrvá a počkala bych venku. Nenapadlo by mě stepovat v předsíni ex, cítila bych se trapně.
Celkově si myslím, že otec bude mít takový ten typický vlažný přístup. Jemu je to tak nějak jedno, ex taky, tak co řešit.. Hlavně, že je se všemi zadobře. Tak typické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 14:28
@ahhotep píše:

Je to tak, z komára velbloud, u nás je to, ale z kategorie tisíc drobností umořilo vola a protože vůl je právě mořen už 5 týdnů, tak toho má plné kecky.

• Citovat
  • Upravit
6918
20.10.23 14:30
@ludmilaadamkova píše:
Strašně to hrotíš…zavři se se psem jinam a nech to na muži. Věci může mít snad sbalené předem když víte, že prijede odpoledne jen ne kdy. Myslím, že z velké části si to děláte sami. Jo a pokaždé je jí třeba říct zase jsi nenapsala že vyjíždíš.. když jí to řekně po 150 třeba si to zapamatuje. Případně se domluvte at čeká úplně venku před barákem. Klidně ji nechce čekat 20 minut a při předávce připomenou kdyby jsi naposala předem 15 minut byli by jsme připravení.Každopádně tato věc je komunikace tvého muže evidentně i on je v komunikaci a asertivitě naprostá lama.

Přesně to bych udělala já. Není na tom nic ponižujícího vůči té druhé straně, která má neskutečně neslušné manýry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.10.23 14:33
@Lojzísek píše:
Přesně to bych udělala já. Není na tom nic ponižujícího vůči té druhé straně, která má neskutečně neslušné manýry.

je potřeba ji prostě usměrnit, vymezit se - když mi něco nevyhovuje - tady je víc způsobů jak to udělat. Ale zase toto je primárně na chlapovi ne na zakladatelce. Tedy mělo by být.

• Citovat
  • Upravit
6918
20.10.23 14:40
@ludmilaadamkova píše:
je potřeba ji prostě usměrnit, vymezit se - když mi něco nevyhovuje - tady je víc způsobů jak to udělat. Ale zase toto je primárně na chlapovi ne na zakladatelce. Tedy mělo by být.

To 100%. Ale dost pochybuju, že jí to pokaždé připomene a nějak razantněji jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 14:43
@ludmilaadamkova píše:
Strašně to hrotíš…zavři se se psem jinam a nech to na muži. Věci může mít snad sbalené předem když víte, že prijede odpoledne jen ne kdy. Myslím, že z velké části si to děláte sami. Jo a pokaždé je jí třeba říct zase jsi nenapsala že vyjíždíš.. když jí to řekně po 150 třeba si to zapamatuje. Případně se domluvte at čeká úplně venku před barákem. Klidně ji nechce čekat 20 minut a při předávce připomenou kdyby jsi naposala předem 15 minut byli by jsme připravení.Každopádně tato věc je komunikace tvého muže evidentně i on je v komunikaci a asertivitě naprostá lama.

Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106609
20.10.23 14:43
@Takyjedna píše:
To jsou takové teorie od stolu přes sklo. Jednou je to matka dítěte, tak to pozvání může přijít i z úst dítěte. Já si zvát návštěvy jako dítě mohla, i spontánně, když nás to napadlo po škole, připadá mi to normálka. Dětem taky nikoho nezakazuju, ale zase nejsem typ, co by se kvůli nečekané návštěvě nějak hostitelsky přetrh. 8)

U mne to není teorie, měla jsem sedm let partnera s dítětem…naštěstí bydlel u mne, takže to by fakt neprošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 14:44
@ludmilaadamkova píše:
je potřeba ji prostě usměrnit, vymezit se - když mi něco nevyhovuje - tady je víc způsobů jak to udělat. Ale zase toto je primárně na chlapovi ne na zakladatelce. Tedy mělo by být.

No a tady narážíme na problém, že mjeho to zjevně tak netůruje. Ač to může slovně deklarovat, tak fakticky ho to neůtruje natolik, aby s tím něco dělal. Což zas naprdne ženskou. A má potřebu vychovávat uplně cizího člověka, prostě z principu nějak odbourat vztek, že můj chlap si neumí nastavit své hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 14:45
@Venetia píše:
U mne to není teorie, měla jsem sedm let partnera s dítětem…naštěstí bydlel u mne, takže to by fakt neprošlo

No takto zas narážíme na opačný problém, že tebe bych rozhodně jako partnerku pro chlapa s dítětem nedoporučila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí