PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1820
20.12.14 01:10

@MaťulkaH já mám teď cykly 35-38dni. 15DC bez dominance, 24DC folykul 13mm, ovulace vypoctena na 28DC, teď jsem 40DC a MS nikde :D Takze proč by ti to nemohlo vyjít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
20.12.14 01:21

@Campari1 @kajmi Juu děkuju holky za povzbuzení! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
20.12.14 08:15

@kajmi a test jsi zkoušela? 12.DPO už by mohlo jít něco vidět :lol:
a kolik jsi toho tamoxifenu brala? já jsem clostil brala nejvíce 1-0-1 a bez reakce a teď mi Machač napsal tamoxifen (10 mg) 1-1-1, ale prý je slabší než clostil, tak nečekám reakci - znám bohužel své tělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
20.12.14 08:49
@Campari1 píše:
Ahoj holky,
ten dr. Machač je ale číslo :mrgreen: v podstatě ani nevím, co si o něm mám myslet :think: :lol:
jako čuměl na mě jak puk, co tam jako dělám, že přece otěhotním přirozeně 8o a já na něho, že neotěhotním a on: však vejcovody máte průchozí, chlap spermie normální, tak co jako řeším :P říkala jsem mu, že mám pcos a v životě jsem neměla ovulku a on: jo, to vidím, že máte pcos (podotýkám, že mě vůbec nevyšetřoval), poznám to podle vlasů, očí a tloušťky 8o a pak na mě: ale vy nejste tak tlustá a vypadáte dobře, to by mohlo jít :lol:
no, jenom valil bulvy, když zjistil, co máme za sebou :think: pravil, že mě na ivf teď prostě nepustí, že by ho trefil šlak, kdyby mi ivf udělal, já otěhotněla a za dva roky přirozeně otěhotněla znovu, to prý bych mu nemohla na oči :mrgreen:
takže, od zítřka budu brát norethisteron, pak bude ms a půjdu někam na hormonální profil, pak od 3.-7.DC budu brát tamoxifen a někdy v polovině cyklu mě chce vidět na ultrazvuku ;) a prý když ho přesvědčím, že ovulaci nebudu mít, tak mi ivf udělá a osobně si pohlídá, abych neměla hyperstimulák, zaváděl by jen jedno embryo a chtěl by i něco do mrazáku :P

oni poznaj pco i podle očí jo??? A co je s vlasy?? dobrej borec náhodou zkuste to jak říká pan doktor, me by se tohle jednání osobne líbilo..nežene do zbytečných zákroku ale zase s vámi neco delá, a když říká že ti s vámi není tak hrozný tak asi už zažil horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
20.12.14 08:55

@InExile říkal mi, že má jednu pacientku, která je i celá vousatá 8o a má ty projevy pcos dost výrazné a na tu skutečně nefunguje nic kromě ivf :think:, jenže já mám ty projevy taky celkem výrazné, bez odchlupovače nedám ani ránu :mrgreen: :zed:
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta :lol:, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
20.12.14 13:02
@Campari1 píše:
@InExile říkal mi, že má jednu pacientku, která je i celá vousatá 8o a má ty projevy pcos dost výrazné a na tu skutečně nefunguje nic kromě ivf :think:, jenže já mám ty projevy taky celkem výrazné, bez odchlupovače nedám ani ránu :mrgreen: :zed:
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta :lol:, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla ;)

ty voe…tak já teda vyložene chlupatice nejsem…jen trošku pod nosem..si delám srandu že mi spadlo obočí pod nos :lol: :lol: jinak asi jako klasická ženská nohy si holím tak jako tak..podpaždí…jinak to jde..mohla jsem dopadnout huře..ale pokud je to tak jak si psala že je chlupatá celá to je hrozný :,( to teda je mi holky líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
20.12.14 13:28
@Campari1 píše:
Ahoj holky,
ten dr. Machač je ale číslo :mrgreen: v podstatě ani nevím, co si o něm mám myslet :think: :lol:
jako čuměl na mě jak puk, co tam jako dělám, že přece otěhotním přirozeně 8o a já na něho, že neotěhotním a on: však vejcovody máte průchozí, chlap spermie normální, tak co jako řeším :P říkala jsem mu, že mám pcos a v životě jsem neměla ovulku a on: jo, to vidím, že máte pcos (podotýkám, že mě vůbec nevyšetřoval), poznám to podle vlasů, očí a tloušťky 8o a pak na mě: ale vy nejste tak tlustá a vypadáte dobře, to by mohlo jít :lol:
no, jenom valil bulvy, když zjistil, co máme za sebou :think: pravil, že mě na ivf teď prostě nepustí, že by ho trefil šlak, kdyby mi ivf udělal, já otěhotněla a za dva roky přirozeně otěhotněla znovu, to prý bych mu nemohla na oči :mrgreen:
takže, od zítřka budu brát norethisteron, pak bude ms a půjdu někam na hormonální profil, pak od 3.-7.DC budu brát tamoxifen a někdy v polovině cyklu mě chce vidět na ultrazvuku ;) a prý když ho přesvědčím, že ovulaci nebudu mít, tak mi ivf udělá a osobně si pohlídá, abych neměla hyperstimulák, zaváděl by jen jedno embryo a chtěl by i něco do mrazáku :P

Tak super!! Jj on je narovinu, ale ma to v hlave srovnane a uvidis, ze ti pomuze!! Drzim palce. Zen tamoxifen mi predepsal taky na dalsi cyklus co jsme u nej byli a ja uz ho ani nestihla brat :) a nasla jsem // musis ale zmenit i pristup a mysleni. Rikat si ze jsi zdrava a plodna a ze to pujde!! NE OPAK!! A zkus i pohubnout trosku, to vse taky nastartuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
20.12.14 13:31
@Campari1 píše:
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta :lol:, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla ;)

Byt tebou dam na nej a nikam se nezenu. Az by on rekl ze ivf, tak bych poslechla. Fakt nespechej neni kam. Ja mam za sebou 2ivf a 5transferu a nikdy nic!! Neni to zaruka niceho a psychika pak nic moc. Ver mu a svemu telu hlavne. Sexujte i denne treba tyden okolo ovu a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
20.12.14 15:49

@Vrk já se nikam neženu, ale prostě už mám na sobě ozkoušené, že nic kromě ivf na mě nefunguje - mám za sebou tři ivf, tři transfery a otěhotněla jsem z nich dvakrát (jednou to nakonec bylo ZT, ale pak byl syn), takže úspěšnost po ET mám slušnou :think: pro mě je prostě asi jen jediný problém, a to je vytřískat ze sebe vajco :mrgreen:
ale ten tamoxifen ráda vyzkouším, třeba budu překvapená :palec: a takové to: „myslete pozitivně, nebuďte pesimista“ na mě taky nefunguje :zed:, když jsem do toho dávala spoustu pozitivního přístupu a energie, tak ani ťuk, a když jsem „věděla“, že to nevyjde a už pomalu plánovala další ivf, tak to vyšlo :think: asi to mám naopak :mrgreen:
ad hubnutí - držím se už třetí měsíc, zapisuju si jídlo do stobu, počítám kalorie, pravidelně cvičím - jde to celkem pomalu, ale jde to furt dolů :palec: - mám dole přes 10 kg, ještě tak 15 bych chtěla dát dolů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
20.12.14 18:41

@Campari1 o tom tamoxiféne som ešte nepočula, zvedavá som na teba, čo to s tebou spraví. :-) Kedy ho začneš brať?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
20.12.14 19:02

@nikushka2 přibližně 5.1. by měla přijít ms po norethisteronu a pak od 3.DC začnu s tamoxifenem, takže přibližně od 7.1. ho budu brát :palec:
našla jsem zajímavý článek o něm tamoxifen x clostil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
20.12.14 19:51

@Campari1 test jsem si dělala dnes ráno a nic :(
Clostil jsem myslim skončila 2-0-2 a tamoxifen taky 1-1-1, ale přece jen to je vic nez 2roky, tak si nejsem jista :think: A s myšlením jsem na tom stejně jako ty. Když jsem se snažila myslet pozitivně tak nic. Pak mi Machač napsal na 3 měsíce Tamoxifen. První cyklus nic, tak ze další cyklus naplanujeme IVF, tak jsem to vzdala, smířila se s tím a ono to vyšlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
20.12.14 20:28

@Campari1 tyy jo 10kg 8o jsi dobra!!! Jasne chapu, nejde az tak o ten pozitivismus a o to rikat si ze to pujde…spis o to nerikat si jsem neplodna nemocna a nema to cenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
20.12.14 20:42

@Vrk však jasně, já si sice říkám, že jsem neplodná a asi to nemá moc cenu :oops:, ale zase mi přijde takové srabácké se na to vymlouvat a ani trochu se nesnažit sama :think: jako myslím si, že asi nakonec bude potřeba zase ivf a jsem s tím smířená, ale hubnu i pro sebe a svého syna a taky abych měla případné další těhotenství v pohodě, přece jenom nadváha nebo obezita je pro těhotnou dost zátěž a vede často ke komplikacím :think:
@kajmi třeba se na testu ještě něco ukáže, ještě může být brzo :kytka: - když to srovnám s ivf, tak jsem testovala 10. den po ET blastocyst (čili jakoby 15.DPO) a čárka byla jen slabounká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
20.12.14 21:07

@Campari1 jasne. Tak drzim palce at ivf uz neni potreba. Stim hubnutim jsi dobra!! Taky jsem delala vse co slo a vyplatilo se. Tak snad vse dobre dopadne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí