Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MaťulkaH já mám teď cykly 35-38dni. 15DC bez dominance, 24DC folykul 13mm, ovulace vypoctena na 28DC, teď jsem 40DC a MS nikde
Takze proč by ti to nemohlo vyjít ![]()
@kajmi a test jsi zkoušela? 12.DPO už by mohlo jít něco vidět ![]()
a kolik jsi toho tamoxifenu brala? já jsem clostil brala nejvíce 1-0-1 a bez reakce a teď mi Machač napsal tamoxifen (10 mg) 1-1-1, ale prý je slabší než clostil, tak nečekám reakci - znám bohužel své tělo ![]()
@Campari1 píše:
Ahoj holky,
ten dr. Machač je ale číslov podstatě ani nevím, co si o něm mám myslet
![]()
jako čuměl na mě jak puk, co tam jako dělám, že přece otěhotním přirozeněa já na něho, že neotěhotním a on: však vejcovody máte průchozí, chlap spermie normální, tak co jako řeším
říkala jsem mu, že mám pcos a v životě jsem neměla ovulku a on: jo, to vidím, že máte pcos (podotýkám, že mě vůbec nevyšetřoval), poznám to podle vlasů, očí a tloušťky
a pak na mě: ale vy nejste tak tlustá a vypadáte dobře, to by mohlo jít
no, jenom valil bulvy, když zjistil, co máme za seboupravil, že mě na ivf teď prostě nepustí, že by ho trefil šlak, kdyby mi ivf udělal, já otěhotněla a za dva roky přirozeně otěhotněla znovu, to prý bych mu nemohla na oči
takže, od zítřka budu brát norethisteron, pak bude ms a půjdu někam na hormonální profil, pak od 3.-7.DC budu brát tamoxifen a někdy v polovině cyklu mě chce vidět na ultrazvukua prý když ho přesvědčím, že ovulaci nebudu mít, tak mi ivf udělá a osobně si pohlídá, abych neměla hyperstimulák, zaváděl by jen jedno embryo a chtěl by i něco do mrazáku
oni poznaj pco i podle očí jo??? A co je s vlasy?? dobrej borec náhodou zkuste to jak říká pan doktor, me by se tohle jednání osobne líbilo..nežene do zbytečných zákroku ale zase s vámi neco delá, a když říká že ti s vámi není tak hrozný tak asi už zažil horší
@InExile říkal mi, že má jednu pacientku, která je i celá vousatá
a má ty projevy pcos dost výrazné a na tu skutečně nefunguje nic kromě ivf
, jenže já mám ty projevy taky celkem výrazné, bez odchlupovače nedám ani ránu
![]()
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta
, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla ![]()
@Campari1 píše:
@InExile říkal mi, že má jednu pacientku, která je i celá vousatáa má ty projevy pcos dost výrazné a na tu skutečně nefunguje nic kromě ivf
![]()
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla
ty voe…tak já teda vyložene chlupatice nejsem…jen trošku pod nosem..si delám srandu že mi spadlo obočí pod nos
jinak asi jako klasická ženská nohy si holím tak jako tak..podpaždí…jinak to jde..mohla jsem dopadnout huře..ale pokud je to tak jak si psala že je chlupatá celá to je hrozný
to teda je mi holky líto
@Campari1 píše:
Ahoj holky,
ten dr. Machač je ale číslov podstatě ani nevím, co si o něm mám myslet
![]()
jako čuměl na mě jak puk, co tam jako dělám, že přece otěhotním přirozeněa já na něho, že neotěhotním a on: však vejcovody máte průchozí, chlap spermie normální, tak co jako řeším
říkala jsem mu, že mám pcos a v životě jsem neměla ovulku a on: jo, to vidím, že máte pcos (podotýkám, že mě vůbec nevyšetřoval), poznám to podle vlasů, očí a tloušťky
a pak na mě: ale vy nejste tak tlustá a vypadáte dobře, to by mohlo jít
no, jenom valil bulvy, když zjistil, co máme za seboupravil, že mě na ivf teď prostě nepustí, že by ho trefil šlak, kdyby mi ivf udělal, já otěhotněla a za dva roky přirozeně otěhotněla znovu, to prý bych mu nemohla na oči
takže, od zítřka budu brát norethisteron, pak bude ms a půjdu někam na hormonální profil, pak od 3.-7.DC budu brát tamoxifen a někdy v polovině cyklu mě chce vidět na ultrazvukua prý když ho přesvědčím, že ovulaci nebudu mít, tak mi ivf udělá a osobně si pohlídá, abych neměla hyperstimulák, zaváděl by jen jedno embryo a chtěl by i něco do mrazáku
Tak super!! Jj on je narovinu, ale ma to v hlave srovnane a uvidis, ze ti pomuze!! Drzim palce. Zen tamoxifen mi predepsal taky na dalsi cyklus co jsme u nej byli a ja uz ho ani nestihla brat
a nasla jsem // musis ale zmenit i pristup a mysleni. Rikat si ze jsi zdrava a plodna a ze to pujde!! NE OPAK!! A zkus i pohubnout trosku, to vse taky nastartuje.
@Campari1 píše:
@InExile říkal mi, že má jednu pacientku, která je i celá vousatáa má ty projevy pcos dost výrazné a na tu skutečně nefunguje nic kromě ivf
![]()
no, nejprve jsem byla z toho přístupu zaskočená, páč jsem si prostě šla domluvit ivf a basta, ale jeden dva cykly s tamoxifenem klidně zkusím, ten jsem ještě v životě neměla
Byt tebou dam na nej a nikam se nezenu. Az by on rekl ze ivf, tak bych poslechla. Fakt nespechej neni kam. Ja mam za sebou 2ivf a 5transferu a nikdy nic!! Neni to zaruka niceho a psychika pak nic moc. Ver mu a svemu telu hlavne. Sexujte i denne treba tyden okolo ovu a uvidis
@Vrk já se nikam neženu, ale prostě už mám na sobě ozkoušené, že nic kromě ivf na mě nefunguje - mám za sebou tři ivf, tři transfery a otěhotněla jsem z nich dvakrát (jednou to nakonec bylo ZT, ale pak byl syn), takže úspěšnost po ET mám slušnou
pro mě je prostě asi jen jediný problém, a to je vytřískat ze sebe vajco ![]()
ale ten tamoxifen ráda vyzkouším, třeba budu překvapená
a takové to: „myslete pozitivně, nebuďte pesimista“ na mě taky nefunguje
, když jsem do toho dávala spoustu pozitivního přístupu a energie, tak ani ťuk, a když jsem „věděla“, že to nevyjde a už pomalu plánovala další ivf, tak to vyšlo
asi to mám naopak ![]()
ad hubnutí - držím se už třetí měsíc, zapisuju si jídlo do stobu, počítám kalorie, pravidelně cvičím - jde to celkem pomalu, ale jde to furt dolů
- mám dole přes 10 kg, ještě tak 15 bych chtěla dát dolů ![]()
@Campari1 o tom tamoxiféne som ešte nepočula, zvedavá som na teba, čo to s tebou spraví.
Kedy ho začneš brať?
@nikushka2 přibližně 5.1. by měla přijít ms po norethisteronu a pak od 3.DC začnu s tamoxifenem, takže přibližně od 7.1. ho budu brát ![]()
našla jsem zajímavý článek o něm tamoxifen x clostil
@Campari1 test jsem si dělala dnes ráno a nic ![]()
Clostil jsem myslim skončila 2-0-2 a tamoxifen taky 1-1-1, ale přece jen to je vic nez 2roky, tak si nejsem jista
A s myšlením jsem na tom stejně jako ty. Když jsem se snažila myslet pozitivně tak nic. Pak mi Machač napsal na 3 měsíce Tamoxifen. První cyklus nic, tak ze další cyklus naplanujeme IVF, tak jsem to vzdala, smířila se s tím a ono to vyšlo ![]()
@Campari1 tyy jo 10kg
jsi dobra!!! Jasne chapu, nejde az tak o ten pozitivismus a o to rikat si ze to pujde…spis o to nerikat si jsem neplodna nemocna a nema to cenu ![]()
@Vrk však jasně, já si sice říkám, že jsem neplodná a asi to nemá moc cenu
, ale zase mi přijde takové srabácké se na to vymlouvat a ani trochu se nesnažit sama
jako myslím si, že asi nakonec bude potřeba zase ivf a jsem s tím smířená, ale hubnu i pro sebe a svého syna a taky abych měla případné další těhotenství v pohodě, přece jenom nadváha nebo obezita je pro těhotnou dost zátěž a vede často ke komplikacím ![]()
@kajmi třeba se na testu ještě něco ukáže, ještě může být brzo
- když to srovnám s ivf, tak jsem testovala 10. den po ET blastocyst (čili jakoby 15.DPO) a čárka byla jen slabounká ![]()
@Campari1 jasne. Tak drzim palce at ivf uz neni potreba. Stim hubnutim jsi dobra!! Taky jsem delala vse co slo a vyplatilo se. Tak snad vse dobre dopadne:)