Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vejuu17 obsahuje látku inositol, který je na rezistenci cukrů v těle. Tudíž se doporučuje při PCO. Musí se pít min 3 měsíce mě mudr. řekla 1 sáček takže celkem 5 balení. Je to dražší, ale já mám třeba zkušenost takovou, že mi přestaly méně padat vlasy a teď jsem 10 dní slabě špinila, takže se asi něco děje
Odedneška začínám zobat Glucophage (metformin) tak uvidíme co to semnou udělá…
@a.milka děkuju moc za odpověď
já v tom všem docela plavu teď…ten nosifol by by mi byl ted asi k ničemu, když zatím dítě nechci a beru HA (aby vaječníky spaly
), viď?
Ahoj holky, mam na Vás takovej docela intímní dotaz
jak jste na tom s chutí k sexu při PCO? Moje libido je dost na nule a říkám si, jestli to nemůže být tím, že prostě při PCO nejsou ty hormony v takovým poměru v jakým mají být a tím se ta chuť prostě narušuje…jako, že není ovulace, není normální fungování těla a cyklu a tak nemůže být ani taková chuť…
máte někdo zkušenost?
Ahojky. Tak u mě PCO vliv na chuť na sex nemá, já mám chuť pořád stejnou. Jako jsem mívala. Teda zatím v tomhle nějaké změny nepociťuji ![]()
@vejuu17 ano to jsou teď zbytečné peníze
až by si potom chtěla mimčo tak začít pít, ale neni pravidlo, že při PCO budeš mít problémy. Jsou holky, který PCO mají, vysadí HA a první měsíc jsou v tom
zatím bych se tím nestresovala ![]()
@a.milka děkuju ti, akorát že já nemám bez hormonů ovulaci ani menstruaci a to za 3/4 rok od vysazení HA do nynějšího opětovného nasazení, vůbec…ani jednu sama od sebe, takže si moc nedělám naděje, že by to pak šlo jak po másle
ale zázraky se dějí a třeba mi bude stačit jen něco na podporu ovulace, budu předbíhat…děkuji ti ![]()
@vejuu17 buď v klidu já to taky bez HA a vyvolávaček nedostávám
teď jsem tedy v prosinci lehoulince špinila a teď v únoru jsem špinila 10dní opět slaboulince tak vůbec nevim jak to mám brát…ale ono když vysadíš prášky tak to holky už potom nedostanou a pak zjistí že jsou v tom
takže fakt nikdy nevíš ![]()
@vejuu17 ahoj, já nosifol užívám už delší dobu (více jak rok) a MS se mi upravila a teď dokonce mám i ovulaci, ovulaci jsem předtím neměla vůbec a MS chodila jen po hormonech, pak jsem si postavila hlavu, hormony sama vysadila, nastudovala jsem vše na netu a začala s tím nosifolem, pak kontryhel a ještě další vitamíny a MS od léta chodí každý měsíc, takže já na něj nedám dopustit ![]()
@x.Luca.x to ráda slyším
mohu se zeptat jakej máš názor na to, že jsem teď v únoru 10 dní jen lehounce špinila? Mám to brát jako MS? nebo?
už z toho těla fakt nemůžu ![]()
@a.milka já jsem taky ráda, že se mi tělo dává do kupy
, tak já nevím, zda se špinění dá považovat za MS, asi záleží, zda to máš pravidelné nebo ne, zda máš třeba nějaké zdravotní problémy, příčin špinění může být hodně, v únoru to mohlo být špinění, příští měsíc to může být MS ![]()
@a.milka píše:špinení bych nebrala jako ms…to fakt ne, spíš to mohla být hormonální nerovnováha možná jak se dávaš do kuopy telo na to reaguje, ale jako ms bych to nebrala
@x.Luca.x to ráda slyšímmohu se zeptat jakej máš názor na to, že jsem teď v únoru 10 dní jen lehounce špinila? Mám to brát jako MS? nebo?
už z toho těla fakt nemůžu
@InExile no, mám nižší sliznici a když jsem byla naposledy u mudr. tak řikala, že to jako ms mám brát, ale nevim. Mám PCO a MS nedostávám vůbec až po vyvolání..no uvidíme co bude další měsíc teď po tom metforminu, ale děkuji.. ![]()
@x.Luca.x nemám to vůbec
tak mě tohle právě překvapila a proto jsem nevědla jak to mám brát. Nemyslím si, že bych měla zánět nebo tak něco, cítím se fajn ![]()