PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6326
29.1.15 18:04

@Campari1 fakt je to tady tak špatné jo :think: právě švagrová tam jde a lákala mě jestli se tam nechci taky objednat že by mě okoukli tak to si to ještě hoodně rozmyslím

@MaťulkaH clostík jsem brala před měsícem a nic jen 3mm sliznice jinak ani ťuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 19:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
29.1.15 23:13

@Campari1 aha tak dík moc za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
30.1.15 00:35

@Campari1 dr. Soušková je super a Macháček si ji vyškolil na výbornou, neboj ;) Já jsem u ni pak zůstala i na tu klasik gyndu ;) Je to ta, co mě odrazovala od Metforminu a minule se ji i nějak nelíbil kontrihel :nevim:
Na zbytek budu reagovat až budu na pc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.2.15 21:13

Ahoj, jsem uz od srpna bez MS a uz nevim, co vsevyzkouset :( ted beru tyden gynex…jdu si pro podporu;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
2.2.15 21:32

@MateaFitz mě zachránil jedině metformin, ale jsou i šetrnější varianty na srovnání cukru, hodně si chválí např gurmar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.2.15 21:39

@MateaFitz Já jsem MS po Gynexu dostala po měsíci co jsem brala tu nejvyšší dávku, pak mi ale nešla zastavit a po měsíci jsem musela dostat hormony na zastavení krvácení :roll:

Pak jsem zkoušela Gynex znova v menších dávkách i Nosifol, ale nic. Ted mám Metformin 1-1-1 a po dlouhé době jsem měla MS už 2× takže za mě je to malý zázrak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.2.15 21:40

@martulax ja hlavne nevim ani poradne co mi je…hormony mam pry naprosto ok, jen vajecniky spi :( a sliznice taky zadna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.2.15 21:42

@Zupa to nezni dobre…ja ho beru tyden a hlavne vecer me boli bricho ale ms nikde :(
Mela jsem ji pravidelnou na hodinu…a po vysazeni ha se mi zasekla po pul roce a nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
3.2.15 20:22

@MateaFitz Ahojky, já jsem vysadila HA v červnu a MS jsem dostala přirozeně až teď v lednu. Jinak jsem musela chodit na vyvolávačky :-( A Metformin taky užívám 1-0-0 od konce srpna, tak je možné, že začal působit. Žádné bylinky ani doplňky stravy mi nepomohly… Mám PCO potvrzené i z krve a nemám ovulaci. Teď čekám, jestli znovu MS dorazí sama od sebe.
Přeji hodně štěstí, ať se ti to brzy srovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.2.15 20:53

@MaťulkaH kdyz me prvni pulrok ms chodila, pak seto zaseklo :( ja nechodim ani na vyvolavacky, ani nic neberu…jak se ti to potvrdi z krve?? Dekuju! Jsem z toho vazne nestastna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
3.2.15 21:24

@MateaFitz Snažíš se otěhotnět nebo chceš jen srovnat cyklus? :-)
Někdo má cyklus po HA nastartovanej a funguje pár měsíců v pohodě a pak se to právě může zaseknout. Vím, že někomu dokonce i dávají HA třeba na 3 měsíce, protože po vysazení má nastartovanou ovulaci a větší šanci na otěhotnění…
Z krve se dělají odběry na hormonální profil 3.-5. DC a pak ještě kolem 10.-12.DC (může to být i po vyvolávací injekci). Zkoumá se hladina LH, FSH, testosteronu, prolaktinu, progesteronu, většinou překontrolují i hormony štítné žlázy… a zjistí se i, jestli proběhla ovulace (to je ten druhý odběr). Tyto odběry by měl udělat i klasický gynekolog. Pokud jdeš do CAR, tak tam je to první základní vyšetření, co se dělá.
Ještě bych ti doporučila, zajít si na UTZ - folikulometrii na gyndu zhruba v polovině cyklu, jestli probíhá ovulace. Nejspíš ale nejdřív budeš muset na vyvolávací injekci, aby ses měla od čeho odpíchnout…
Pokud máš ještě nějaké otázky, klidně se ptej :-) Pokud budu vědět, ráda ti poradím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.2.15 20:24

@MaťulkaH dekuju. Jsi fakt odbornice :) chci si srovnat cyklus. Nesnazim se otehotnet. Ty testy z krve mi delali v pulce rijna. Pry jsou ok a od te diby se mnou nikdo nic nedela. Jen zas kontrola za pul roku… Teplotu si pry ani merit nemam. Pry to neni prukazne. Tak nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
4.2.15 21:06
@MateaFitz píše:
@MaťulkaH dekuju. Jsi fakt odbornice :) chci si srovnat cyklus. Nesnazim se otehotnet. Ty testy z krve mi delali v pulce rijna. Pry jsou ok a od te diby se mnou nikdo nic nedela. Jen zas kontrola za pul roku… Teplotu si pry ani merit nemam. Pry to neni prukazne. Tak nevim :(

mela jsem to jako ty…pul rok chodila ms pak uplný prd…delagt s tebou nic nebudou neb nechceš otehotnet tak si pro ne nezajímavá to je jakoby obrazne řečeno…ale takhle to funguje aspon me to tak vždycky přišlo :roll:
uvidíš po metforminu me pomohl kontryhle a jeřáb ptačí, ten pusobí na hormony ženský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.2.15 22:08

@InExile ten metformin je na predpis? Jsou to hormony? A jerab je ve forme caje? Kontryhel mi teda nepomohl vubec :( ted zkousim 2 tydny gynex a jak mi nic nebylo, tak ted mam permanentne krece do podbrisku jak na ms :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí