Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Campari1 fakt je to tady tak špatné jo
právě švagrová tam jde a lákala mě jestli se tam nechci taky objednat že by mě okoukli tak to si to ještě hoodně rozmyslím
@MaťulkaH clostík jsem brala před měsícem a nic jen 3mm sliznice jinak ani ťuk ![]()
@Campari1 dr. Soušková je super a Macháček si ji vyškolil na výbornou, neboj
Já jsem u ni pak zůstala i na tu klasik gyndu
Je to ta, co mě odrazovala od Metforminu a minule se ji i nějak nelíbil kontrihel ![]()
Na zbytek budu reagovat až budu na pc ![]()
Ahoj, jsem uz od srpna bez MS a uz nevim, co vsevyzkouset
ted beru tyden gynex…jdu si pro podporu;)
@MateaFitz mě zachránil jedině metformin, ale jsou i šetrnější varianty na srovnání cukru, hodně si chválí např gurmar.
@MateaFitz Já jsem MS po Gynexu dostala po měsíci co jsem brala tu nejvyšší dávku, pak mi ale nešla zastavit a po měsíci jsem musela dostat hormony na zastavení krvácení ![]()
Pak jsem zkoušela Gynex znova v menších dávkách i Nosifol, ale nic. Ted mám Metformin 1-1-1 a po dlouhé době jsem měla MS už 2× takže za mě je to malý zázrak ![]()
@martulax ja hlavne nevim ani poradne co mi je…hormony mam pry naprosto ok, jen vajecniky spi
a sliznice taky zadna…
@Zupa to nezni dobre…ja ho beru tyden a hlavne vecer me boli bricho ale ms nikde ![]()
Mela jsem ji pravidelnou na hodinu…a po vysazeni ha se mi zasekla po pul roce a nic ![]()
@MateaFitz Ahojky, já jsem vysadila HA v červnu a MS jsem dostala přirozeně až teď v lednu. Jinak jsem musela chodit na vyvolávačky
A Metformin taky užívám 1-0-0 od konce srpna, tak je možné, že začal působit. Žádné bylinky ani doplňky stravy mi nepomohly… Mám PCO potvrzené i z krve a nemám ovulaci. Teď čekám, jestli znovu MS dorazí sama od sebe.
Přeji hodně štěstí, ať se ti to brzy srovná ![]()
@MaťulkaH kdyz me prvni pulrok ms chodila, pak seto zaseklo
ja nechodim ani na vyvolavacky, ani nic neberu…jak se ti to potvrdi z krve?? Dekuju! Jsem z toho vazne nestastna!
@MateaFitz Snažíš se otěhotnět nebo chceš jen srovnat cyklus? ![]()
Někdo má cyklus po HA nastartovanej a funguje pár měsíců v pohodě a pak se to právě může zaseknout. Vím, že někomu dokonce i dávají HA třeba na 3 měsíce, protože po vysazení má nastartovanou ovulaci a větší šanci na otěhotnění…
Z krve se dělají odběry na hormonální profil 3.-5. DC a pak ještě kolem 10.-12.DC (může to být i po vyvolávací injekci). Zkoumá se hladina LH, FSH, testosteronu, prolaktinu, progesteronu, většinou překontrolují i hormony štítné žlázy… a zjistí se i, jestli proběhla ovulace (to je ten druhý odběr). Tyto odběry by měl udělat i klasický gynekolog. Pokud jdeš do CAR, tak tam je to první základní vyšetření, co se dělá.
Ještě bych ti doporučila, zajít si na UTZ - folikulometrii na gyndu zhruba v polovině cyklu, jestli probíhá ovulace. Nejspíš ale nejdřív budeš muset na vyvolávací injekci, aby ses měla od čeho odpíchnout…
Pokud máš ještě nějaké otázky, klidně se ptej
Pokud budu vědět, ráda ti poradím ![]()
@MaťulkaH dekuju. Jsi fakt odbornice
chci si srovnat cyklus. Nesnazim se otehotnet. Ty testy z krve mi delali v pulce rijna. Pry jsou ok a od te diby se mnou nikdo nic nedela. Jen zas kontrola za pul roku… Teplotu si pry ani merit nemam. Pry to neni prukazne. Tak nevim ![]()
@MateaFitz píše:
@MaťulkaH dekuju. Jsi fakt odbornicechci si srovnat cyklus. Nesnazim se otehotnet. Ty testy z krve mi delali v pulce rijna. Pry jsou ok a od te diby se mnou nikdo nic nedela. Jen zas kontrola za pul roku… Teplotu si pry ani merit nemam. Pry to neni prukazne. Tak nevim
mela jsem to jako ty…pul rok chodila ms pak uplný prd…delagt s tebou nic nebudou neb nechceš otehotnet tak si pro ne nezajímavá to je jakoby obrazne řečeno…ale takhle to funguje aspon me to tak vždycky přišlo ![]()
uvidíš po metforminu me pomohl kontryhle a jeřáb ptačí, ten pusobí na hormony ženský.
@InExile ten metformin je na predpis? Jsou to hormony? A jerab je ve forme caje? Kontryhel mi teda nepomohl vubec
ted zkousim 2 tydny gynex a jak mi nic nebylo, tak ted mam permanentne krece do podbrisku jak na ms ![]()