Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MateaFitz píše:
@InExile ten metformin je na predpis? Jsou to hormony? A jerab je ve forme caje? Kontryhel mi teda nepomohl vubected zkousim 2 tydny gynex a jak mi nic nebylo, tak ted mam permanentne krece do podbrisku jak na ms
jo metformin na předpis…nekteří dr ho nechtej ale dávat hormony to nejsou ale pusobej na naše PCo pobláznený hormony…jinak je to lék na cukr, jeřáb ptačí je je levnejší varianta Gynexu…me posunul ovulku za 20 dne cyklu na 13 den cyklu…síla já ho brala i s tím kontryhlem..ale když ti nepomohl zkus ty gynex kapky, třeba ti pomužou
@Campari1 záleží v jakém rozsahu PCO je..já to beru jako doplnění vitamínů..můžu za sebe říct že mi padají míň vlasy a že mám víc energie.
tak když už mi to nepomůže s PCO tak aspoň jinak ![]()
@InExile jsem netrpeliva. Beru je 14 dni a cekala jsem uz vysledky…ale bricho me boli fest
Ahoj Holky, dlouho jsem se neozvala…ale ted se něco už hejblo:) Začla jsem stimulovat na IVF, příští pátek jdu na KO a uvidí se…Asi 16 unora pak odběr, kdybych dobře reagovala..Dostala jsem jen jednu Injekci Elonva, že to prý má stejný učinek jako Gonal, kterej je na 7 dni. No, uvidíme…co to bude za reakci..ale už ted je mi nějak psychicky na nic, že to prostě nedopadne dobře.
Po těch debilních neuspěších, tak už tomu nějak nevěřím, že by mě IVF pomohlo do zdárného konce…
Dám vědět, jak jsem pak dopadla..
Mějte se krásně a přeji ostatním, at se zadaří!!!
Pa ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je možné, že pokud mám PCO, tak mi po jedné neúspěšné stimulaci Gonalem a následné IUI, naskočila sama menstruace? Před listopadovou IUI jsem ji měla jednou za půl roku, teď mi chodí pravidelně po 26-28 dnech… Od toho listopadu kašlu na jakoukoliv léčbu, tak mi to přijde divné…
Děkuju mockrát za nějakou radu
!
@alenkkkaaal treba myslieť pozitývne. Ak tam chodíš s tým, že to aj tak nevýde, tak tam ani nechod. Treba sa preladiť na to, že sa to podarí. Raz to predsa musí výjsť, tak prečo nie teraz?
@Marťaa88 pco sú divná vec, takže je pri nich možné všetko. ![]()
Ahojky holky. Mam taky pco a chtela bych se vas zeptat zda vas boli prsa i mimo ovulaci nebo mimo obdobi pred ms. Ja nechapu ale rozboleli me bradavky a je to dost neprijemne. Cim to muze byt. Dekuju
@Petra1986 já t mívám od půlku cyklu do konce a nevím proč, je to nepříjemné
Ahoj holky prosim vas o radu. Mam pco beru metformin 500md 1×denne. Pristi tyden mame oslavu, myslite ze bych si mohla dat lahvinku vinka? Neudela to nejakou neplechu? Dekuju moc
@martulax no ja takove bolesti neznam jelikož u me ovulace sama od sebe neprobiha :-/
Jinak mam holky na vas ještě otázečku. Jak uz jsem psala taky mam pco, nemam ovulaci bt jsem nekdy merila moje teploty byly kolem 36,2-36,3 jak nedoslo k ovulaci nezvedly se. Ovulaci jsem mela vždy jen vyvolanou clostilbegytem. Ted jsem ale nastoupila do nove práce, neresila jsem vůbec nic. Zacali me bolet ty prsa tak jsem se zmerila. Uz 5 den mam zvýšenou BT na 36,8 a to merim ve 4 rano. Dost me ale mate to, ze me zacalo bolet v krku, horecku ale nemam, ani zvýšenou teplotu (ne bazalni) jsem u sebe nenaměřila. Myslite ze BT muze byt nahore i prave proto ze me boli v krku? Jinak zadne jiné příznaky nemam. Jen me boli ty bradavky, prsa ale uz ne tak silene.
Ahoj holky…tak se bohužel přidávám do týhle diskuze, i když nevim, jestli sem ještě někdo chodí?
před pár dny mi bylo řečeno, že s největší pravděpodobností u mě půjde o PCO…
v květnu jsem vysadila po 7 letech HA a 3 měsíce se nic nedělo…když ještě v září nic, tak jsem si pomalu musela vyprosit, aby mě moje bejvalá gynekoložka vzala (má přece před dovolenou, pak po dovolený, tak toho má moc), udělala mi ultrazvuk, NIC NEŘEKLA (třeba o tom, že vidí polycystický vaječníky), dala mi injekci agolutinu a řekla mi, ať přijdu na roční preventivku v lednu, že to už budu dostávat normálně…asi vědma, nebo co
když ale další měsíc zase nic, už toho bylo na mě moc, měla jsem s ní už několikátý problém, tak jsem se objednala k novýmu skvělýmu panu doktorovi, který mě prohlídl a řekl, že tam jsou polycystický vaječníky, ale že nebudeme předbíhat a zkusíme norethisteron…po jeho vysazení jsem MS jednou dostala, za dalších 28 dní přišlo špinění, tak jsem jásala, že už se to samo rozjíždí a od tý doby zase nic…proto jsem u pana doktora byla znovu, opět ultrazvuk a řekl mi, že si je skoro jistý, že to PCO je…říkal, že ten ultrazvukový obraz je tak výrazný, že i bez hormonálního profilu si je skoro jistý…chtěla bych se Vás zeptat, jestli je ale možné, že se u mě projevuje,,jen,, tím ultrazvukovým obrazem a tím že nemám MS? jiné příznaky nemám, ochlupení, přibírání a tak podobně…(ťuk ťuk)… kromě toho, že od vysazení jsem chvíli jak těhule a chvíli jak při menopauze, zkrátka hormony asi rozhozený
omlouvám se za tak vyčerpávající příspěvek a pokud sem ještě někdo chodí, budu moc ráda, pokud se ozvete
díky moc a krásný den
![]()
@vejuu17 já jsem to měla taky tak, že začátku nikdo nic neřešil, ani mi nedali vyvolávací inj, až asi za půl roku. břicho jsem měla natekle a bolesti, pco příznaky jsem začala vnímat tak po roce vysazení, hodně se mi masti vlasy a pak začaly více vypadávat v horní části, v zadní mám vlasů dost.
U toho pco nemusíš mít až tak zjevně příznaky, někdo je třeba hubený, mě bohužel šla váha nahoru. já když jsem byla na laparku, tak už jsem ty vajecniky měla celé zabalené. Otázka je, jestli chceš otehotnet(doporučuji návštěvu car),jinak s tím nikdo nic moc nedělá.
Děkuju za reakci:) zatím otěhotnět nechci a tak mi bylo řečeno, že by bylo nejlepší v tuto chvíli vaječníky,,uspat,, antikoncepcí, a pak by se to řešilo jinýma hormonama, až by na to došlo…
byla si na laparce jo? to je asi taky jen dočasný řešení, ne? ![]()
@vejuu17 jo,na laparce mi řekli, že mám vajecniky obalené tlustou vrstvou, vlastně neprůchozí, po ní se mi ulevilo od bolesti, bylo to lepší, ale cykly mizerné, pak jsem si vyprosila metformin a od léta zatím pravidelná ms a cítím se lépe, teď jdu na hormonální profil a ultrazvuk a uvidím, jak to vypadá. Antico sice pomůže, ale nevyřeší problém, ten se odsune. Důležity je správný příjem potravin, snažit se omezit bílý cukr. Mě ta dieta moc nejde, ale pomáhá mi s tím ten metformin, kt reguluje hladinu inzulínu a ten zpetnovazebnym mechanismem ovlivňuje hladinu hormonů.
Já jdu teď na dornovu metodu a chci cvičit hormonální jógu. Ta by ti určitě taky pomohla, pomáhá to stimulovat hormonální žlázy ke správné funkci. a ještě se taky chystám na detox Joalis kapky. Hodně lidem to pomohlo, na to jdu teď ve středu.
Byt tebou tak to zkusím řešit všelijak možné než antico, záleží, kdy plánuješ být tehu. Ale u pco nečekej, může to pak trvat dlouho, než se zadari.