PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6326
29.1.15 13:42

@MaťulkaH taky mám Letrox ale beru 3X 150 a 4× 100 :roll: takhle to mám asi od vánoc jinak jsem barala i letrox 100 a to bylo málo a ještě před tím jsem chodila k jinému endokrinologovi a ten mi dal jen Letrox 75 a i když mi obvoďačka říkala že mám THS vysoko tak endokrinolog s tím nehodlal nic dělat tak jsem šla jinde ;)
už se mi to docela srovnává za 14 dní jdu na kontrolu tak se chci zeptat jakou jsem měla hodnotu THS při posledním odběru ;)

jo a co nového. když mi clostík nezabral tak jsem včera byla na injekci a za týden znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
29.1.15 13:44

@Campari1 můžu se zeptat proč chodíš do gyncentra v Ostravě když jsi odtud :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 14:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
29.1.15 14:38

@Campari1 jé mělo to být „nechodíš“ :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 14:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
29.1.15 16:16

Ahojky, mám taky PCOS…na Clostík jsem reagovala pouze jeden cyklus pak už ne. V prosinci jsem pouze opravdu lehce zašpinila tak nevim jestli to mám brát jako MS, ale 8.2.2015 jsem byla na gyndě a měla jsem tam už 7mm sliznici, ale MS furt nikde :-/ zajímalo by mě zda když jsem měla před 14 dni 7mm zda MS dorazí či ne? Jsem už zmatená ze všeho :-D nebo co se děje se sliznicí když MS nedostanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
29.1.15 16:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
29.1.15 17:04

@a.milka Ahojky, a jaké máš dávkování Clostíku? Já jsem ho měla zatím jednou v září 1-0-1 3.-7.DC a vůbec jsem nereagovala a MS nedorazila, až po Agolutinu :( Podruhé jsem ho brala v prosinci (stejné dávkování), 10.DC byl folík 11mm, ale nevím, jestli OVU proběhla nebo ne, protože pak byly Vánoce a dr. tam nebyl. Ale každopádně 10.ledna mě překvapila přirozená MS :)

K té sliznici: myslím si, že sliznice 7mm je na MS málo. Já jsem jednou byla půl roku bez MS a ani jsem za toho půl roku ani trošku nešpinila. Po půl roce mě samozřejmě vyvolávačka neminula a sliznici jsem měla asi 6mm. Taky nevím, co se s ní přesně děje :nevim: Z nedostatku hormonů prostě neroste, tudíž nemá důvod se odlučovat… Tak to chápu já. Ale někde jsem četla, že když žena nemá MS (a ani se třeba nesnaží otěhotnět), tak je dobré chodit alespoň jednou za dva měsíce na vyvolávačku, aby se ta sliznice obměnila a případně nezpůsobila nějaký zánět… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 17:13

@MaťulkaH já myslím, že největší problém pro růst sliznice je málo progesteronu, ženy s PCO mají progesteron nízký, proto i sliznice neroste, nebo roste hodně pomalu, proto jsou dlouhé cykly - všechno je to kvůli tomu, že není ovulace a progesteron - tedy hormon žlutého tělíska - nemá z čeho vznikat :think:
mě taky na konci prosince příjemně překvapila přirozená ms „už“ 35.DC, pro mě malý zázrak :mrgreen:
už od včerejška pociťuju lehké tlaky v podbřišku, střídavě na obou stranách, dnes jsem 10.DC, takže si myslím, že mi ani tamoxifen nezabral :zed: - mám to totiž všechno nějak naopak :mrgreen: po clostilu veliké píchání, bolesti vaječníků a nic, folikuly jen 5 mm max i 22.DC, zato při ivf jsem necítila vůbec nic, ještě jsem dr. tvrdila, že na mě nepůsobí ani injekce a folikulů cca 40 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
29.1.15 17:15

@MaťulkaH Já jsem neměla MS rok pak jsem začala taky chodit na vyvolávačky. Clostil jsem měla na podzim 3 cykly první cyklus jsem reagovala 2 folíci 20mm ovulace proběhla další dva cykly ani ťuk. Pak v prosinci jsem měla to dvoudenní špinění (bez clostilu). No a mudr. říkala, že jsem měla asi nízkou sliznici proto jenom to špinění a že jsem byla před těmi 14 dni nejspíš v polovině cyklu. Měla jsem dělší cyklus i s Clostilem 35dní. Tak já nevim :-D Dostala jsem doporučení do Caru, ale ještě počkám do konce března zkouším tu 3měsíční kúru s Nosifolem. Teď jsem dopila první balení. Jinak mám jakoby těžky prsa ne že by mě nějak extra boleli jenom když je malinko zmáčku, ale prostě taková tíha. Tak právě očekávám tu MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 17:17

@a.milka nosifol jsem dopila dneska, dala jsem si kúru 3 měsíce po dva sáčky denně a nepomohlo mi to, snad jen ta jedna přirozená ms, ale ovulace furt není :roll: - za mě to byly vyhozené prachy, ach jo :zed: ale zase jsem četla, že hodně holkám pomohl hned ;), je to individuální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
29.1.15 17:19

@Campari1 Díky za objasnění :palec:
U mě to bylo „už“ 31.DC a hned jsem měla důvod slavit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poslední přirozenou MS jsem totiž měla ve 14letech… :roll:
Asi u té stimulace na IVF to bylo takový množství hormonů, že rostly folíky tak rychle, že to ani tělo nepostřehlo a nestihlo bolet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
29.1.15 17:23

@MaťulkaH nebo jsem už otrkaná a taky přes špek to třeba cítím míň :mrgreen:
taky jsem měla poslední přirozenou ms ve 14 :mrgreen: to by člověk nevěřil, že bude ms důvod k radosti, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
29.1.15 17:25

@a.milka Ještě do toho března zkus vydržet, u někoho účinkuje Clostík i po dobrání ;) Já teď taky čekám zhruba do března/dubna, jestli dojde znovu přirozená MS a pak kdyžtak zkusím zase Clostík.
Nosifol někomu zabere, někomu ne. Je to všechno hrozně individuální tak, jak všechny ostatní doplňky stravy nebo léky… Musíš to vyzkoušet… Já osobně jsem ho zatím nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
29.1.15 17:26

@Campari1 No, to jo! :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie