Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zupa Já jsem si právě říkala, že během března si zařídím salon, v dubnu začnu pracovat a zajdu si k dr., abych něco nezanedbala… Jenže jsem to odložila, protože se mi tam nechtělo po všech těch předchozích prohlídkách a na začátku května jsem si taky řekla, že to nechám třeba až na červen… No a ona přišla sama
Takže jsem nakonec ráda, že jsem to vydržela a nenacpala jsem do sebe další hormony
Teď k dr. nepůjdu, protože aspoň vím, že to nějak funguje a nechám tomu další přirozený průběh ![]()
Chci zkusit Dukanovu dietu, která je založená na bílkovinách, bez sacharidů, což by mohlo taky pozitivně přispět a na konci srpna plánujeme Chorvatsko, tak by bylo fajn nejen mít tam lepší postavu, ale i třeba kdyby se tam zadařilo miminko
No uvidíme ![]()
@MaťulkaH Dietu taky držím, ale Atkinsonovu, je to v podstatě ale stejný princip
nedržím to tak striktně protože pak nechci všechno zpět nabrat a zatím se daří
v létě nají oba moji sourozenci svatby, tak se mi taky hodí vypadat trochu k světu ![]()
To je super zpráva, že ti chodí Ms sama, hlavně aby to vydrželo ![]()
@Zupa píše:
@MaťulkaH Dietu taky držím, ale Atkinsonovu, je to v podstatě ale stejný principnedržím to tak striktně protože pak nechci všechno zpět nabrat a zatím se daří
v létě nají oba moji sourozenci svatby, tak se mi taky hodí vypadat trochu k světu
To je super zpráva, že ti chodí Ms sama, hlavně aby to vydrželo
gratulka k Atkinsovi taky držím a taky ne tak brutální určo si nedávám v devet večer bůček a podobne už jsem s ním zhubla 10 kilo a nenabrala zpátky spíš me naučil přemýšlet o tom co jím…vratíl se mi cyklus sám jen tím že jsem zhubla
@InExile Tak mě se podařilo shodit 10 kg loni a přiznám se že po vánocích jsem měla 2 kg na vrch
Bohužel cyklus mi to nijak nenastartovalo což mě docela zklamalo ![]()
@Zupa píše:
@InExile Tak mě se podařilo shodit 10 kg loni a přiznám se že po vánocích jsem měla 2 kg na vrchBohužel cyklus mi to nijak nenastartovalo což mě docela zklamalo
ne?? Aha…a ty jsi nák hodne silná? Já jsem se teda postupne za ty roky vyžrala dobře…šlo to pomalu tak to ček nák nesledoval…nikdy nebudu modelka to vím…ale ješte klidne deset kilčo bych mohla…takže jsem zase začala
Ahoj holčiny. Píšu Vám na povzbuzení
Mám PCO, před víc než 3lety jsem to zjistila, když jsem nemohla otěhotnět… Začala jsem pít bylinky, pravidelně užívat Femigard a smířila se s tím, že bez odborníků neotěhotním a po 6měsících, to tam bylo. Má krásná Anetka, které už je 2 a 1/2roku. No a před 3 měsíci jsem opět začala uvažovat o dalším miminku, nasadila jsem Femigard, vysadila antikoncepci… MS bez antikoncepce, pochopitelně nepřišla ani jednou. Těhotenské testy negativní. Šla jsem tedy na gyndu, aby mi doktorka MS vyvolala… A co? Jsem v 7t. t.
Doufám, že Vás to povzbudilo ![]()
I s PCO to jde ![]()
Držím Vám všem palce ![]()
@Depka Ahoj, tak to moc moc moc gratuluju, to je super! ![]()
A poprve jsi otehotnela po tom pul roce uplne prirozene jen diky bylinkam a vitaminum? ![]()
@MaťulkaH ano jen bylinky a hlavně jsem se smířila s tím, že bez lékařů neotehotnim, tak jsem nad přirozeným těhotenstvím přestala přemýšlet
@Depka Tak to je vážně super
![]()
Já jsem si zas vzala do hlavy, že už nechci další hormony a raději tělo nechám pročistit. Po vysazení HA jsem totiž byla 2 měsíce bez MS, chodila jsem na vyvolávačky, brala Metformin a 2 cykly Clostík a vše bez úspěchu, ovulace ani jednou. Tak jsem si v lednu řekla, že tělo nechám odpočinout od léků a uvidíme, jestli se to alespoň nějak nezačne samo srovnávat. A teď, po 4 měsících, jsem se dočkala přirozené MS, což beru jako velký pokrok a úspěch
Teď si zpětně říkám, že jsem se všemi těmi léky měla počkat rovnou a nechat se tělo vzpamatovat po 7 letech braní HA. Možná by to bylo lepší, možná ne ![]()
@InExile no to ne jako modelka nejsem prostě normální postava, klidně bych 5 kilo ještě shodit mohla, ale už to nejde tak snadno
U mě to bohužel vliv na cyklus nemělo ![]()
@Depka ahoj, tak to je krásné, moc gratuluji, určitě je to povzbuzení pro holky s PCO, mezi které patřím. A mě to povzbudilo tedy hodně. Já jsem do sebe ze začátku cpala hormony, pak jsem to sama vysadila a také nasadila bylinky, díky ním jsem si srovnala cyklus a nastartovala ovulaci, zdravotně (kromě PCO a špatné srážlivosti krve) jsem v pořádku, takže doufám, že bylinky také pomohou a budu se brzy radovat jako ty ![]()
Ahoj holky.. tak jsem dnes po 21 mesicich snazeni dozvedela, ze mam PCO.. jeste jsem se s tim nesetkala a ani nevim, co si myslet, jak se chovat a jak postupovat dale.. snazim se nacist nejake informace na internetu, ale byla bych rada, kdybste mi o tom treba povykladaly tady a trochu me uklidnily, protoze jsem uprimne mirne vysedena a rozhozena.. dr. mi doporucila koupit INOFOLIC - mate s tim nektera zkusenosti? jinak opet a zase budu brat clostik a 3. cervna nas s manzelem predbezne objednala na inseminaci - kdyz to nejde prirozene, zkusime to takhle.. ale stejne mam obavy.. doted jsem myslela, ze mam jen problemy s menstruaci a po tolika mesicich snazeni takova jobovka ![]()
@petramarkech Ahojky,já vím že mám PCO od září 2014. S přítelem se snažíme více než rok. Brala jsem Nosifol-ten mi nezabral vůbec. Od ledna chodíme do CARu, tam potvrdili PCO a ještě z krve zjistili že vytvářím protilátky proti spermiím, byla jsem v dubnu na laparce kvůli průchodnosti + drilling vaječníků. Menstruaci mám jen po vyvolávačce a bohužel ani laparka tomu nijak nepomohla. Ode dneška stimuluju Clostíkem (2 tabletky denně)a beru Prednison proti těm protilátkám. 1.6. jdu na kontrolní ultrazvuk a pak pokud bude vše jak má tak na IUI. Takže tak můj příběh
![]()
@petramarkech ahoj a ničeho se neboj
PCO mám a teď čekám druhé dítě ![]()
Já jsem po zjištění této diagnózy, byla totálně na dně, ale ihned jsem začala zjišťovat informace co a jak dál. A díky této strance jsem se dočetla o bylinné směsi Femigard a můžu ji 100% doporučit! Dál jsem pila kontryhelovy čaj a jedla kyselinu listovou.
Samozřejmě jsem se objednala i do centra pro neplodné, ale když jsem přišla konečně na první prohludku, tak mi řekli, že už jsem těhotná!
Mám nějakou mírnější formu PCO, ale i tak pořád tu diagnózu mám a přesto jsem máma.
Určitě se snaž o jakékoliv oplodnění, inseminaci, umělé, přirozené, ale zkus i ty bylinky! Nemysli si, že jsem přírodní žena s volnou sukni a neupravenyma vlasam která prosazuje přírodní medicínu a lékaře neuznává, to fakt ne
Ale v mém případě největší zásluhu připisuji právě těm bylinkam. ![]()
@pajduška taky to nemas vubec jednoduche, ty jo.. mrzi me, ze mas taky takove starosti - ale nesmime prestat verit, ze se to povede
nejhorsi je takove to silene cekani na neco.. porad te cpou hormony, vitaminy, honi te po vysetrenich, ale vytouzene mimi nikde.. pevne verim tomu, ze letosni rok bude pro nas vsechny uspesny!! ![]()