PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
467
25.5.15 13:58

@Depka MOC ti dekuji za povzbudivy prispevek :kytka: potrebovala jsem neco takoveho slyset.. nejsi prvni, kdo mi zminuje ten Femigard - takze to vyzkousim, urcite za to nic nedam.. koupim to normalne v lekarne? a jak to vychazi cenove? (promin, ze tak vyzvidam, mohla bych mrknout samozrejme na net, ale radsi uslysim osobni nazor a zkusenosti nez jen strohe info nekde na internetove strance) ;) kontryhelovy caj piju - zrovna jsem 2. DC a mam ho tady pres sebou na stole v pullitrovem hrnku uvareny :andel: kyselinu listovou beru ve forme tablet Chytre miminko - to mi kdysi doporucil muj byvaly gynekolog, ale presto zadny uspech a to ho beru opravdu hodne hodne mesicu.. proto jsem zacala i uvazovat o tom Inofolicu, protoze ten obsahuje jak kyselinu listovou, tak inositol, ktery je pry potrebny v pripade PCO.. v jakych tabletkach beres tu listovku ty? ;)
kazdopadne.. ja bylinkam verim.. snazim se verit vsemu, co zni aspon trochu rozumne - takze opravdu ten Femigard vyzkousim a uvidim :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
25.5.15 14:06

@petramarkech Femigard jsem sehnala jen před internet, ale pozor jsou ho 2druhy, tak aby jsi si ten druhy. Lahev stoneobjedruhyji kolem 400kč a vydrží něco málo přes měsíc. Má se užívat 12týdnů a pak je tam myslím měsíc pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
25.5.15 14:16

@petramarkech já ho objednávala na Hemann.cz, mají tam i poradnu, kde poradi cim je ještě vhodné Femigard doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
25.5.15 14:18

@Depka super, dekuji, jdu se na to hned podivat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
25.5.15 14:19

@petramarkech Ze začátku jsem z toho byla špatná, ale prostě jako každá znás, musela jsem se zbrchat a jít dál, Další rána byla když mi v CAru řekli o těch protilátkách, ale tak co naděláme. Každopádně na mé první IUI se těším. A vím, podle holek co tím prošly, že spíše se podaří až nějaký další pokus, ale stejně věřím, že se to může podařit napoprvé :lol:. A když si to tak počítám, tak nás IUI čeká zhruba ve stejnou dobu. Já jsem dneska 3.DC :-D.
A máš pravdu, pevně věřím, že pro nás všechny to bude plodný rok :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
25.5.15 14:21

@petramarkech nemáš proč děkovat, vím jak ti je! A moc ti přeji, aby jsi měla tak rychlý úspěch jako já :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
25.5.15 19:55

@petramarkech Ahoj, že mám PCO vím už delší dobu, ale taky to pro mě ze začátku nebylo jednoduché. Žádná MS, žádná ovulace, OVU testy bílé jak lilie. Ze začátku řešeno hormony, pak jsem se vzepřela a nasadila bylinky a přírodní produkty - kontryhelový čaj, Nosifol (obdoba Inofolicu), čaj na plodnost, pak různé vitamíny. Stále se nedařilo, ale úspěch to mělo alespoň v tom, že mám pravidelný cyklus i ovulaci (díky Nosifolu a kontryhelu). Pak jsem podstoupila laparku + drilling vaječníků a od léta se budeme zase snažit. Po laparce mi řekli, že jsem po zdravotní stránce v pořádku i když mám PCO, ale že jsem ve stresu a mám psychický blok. Tím chci jen říct a povzbudit tě, že i když je to těžké, člověk musí jít dál a hlavně se nevzdávat. Femigard a Inolofic jsem taky zkoušela, ale ty na mě vůbec nepůsobili. Naopak si nemohu vynachválit Nosifol. Je potřeba vyzkoušet více věcí a uvidíš, co bude působit zrovna na tebe. Neboj, ono to určitě přijde až bude ten správný čas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
25.5.15 20:04

Na každou funguje neco jiného..nekomu nepomohl Nosifol a nekdo si ho nemuže vynachválit, atd atd..chce to zkoušet..já jsem po laparce v červenci 2014 a hned za tři mesíce jsem byla tehu(bohuel to nedopadlo) já si koupila kontryhel a jeřáb ptačí a hned se mi zadařilo nevím jestli to bylo tím nebo jenom jedním z toho…fakt nevím..ale byly dbe čárky, kyselinu listovou beru Femibion ten má naštepenou listovku hodne lidí neví že jí neumí štěpit…je dražší ale aspon vím že ta listovka se ke me dostane. Já jsem tušila že mám PCO pak mi ho potvrdili…taky jsem z toho byla taková všelijaká, ale nejsi sama, je to spíš porucha než nemoc jako taková…držím palce, zkoušej všechno, me pomohlo i zhubnout vož ty asi nepotřebuješ, ale me to nakoplo cyklus takže chodí sám soce po 31-33 dnech ale chodí :lol: i to se počítá jinak jsem byla bez ms…klidne i rok :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
25.5.15 21:39

Přesně jak píšete, chce to zkoušet a každá si musí najít to, co jí nejvíce vyhovuje. PCO opravdu není tak hrozné, jak vypadá. Jsou daleko horší věci, ale pokud o tom člověk ví, alespoň se může podle toho přizpůsobit. A co se týká CAR? Mám stejné pocity jako @Jela, je to velký byznys. Byly jsme tam na pár sezeních - proběhla základní vyšetření (krev, moč, genetika, UTZ a spermio). Na první schůzce doktor mluvil o tom, že to bude jen chybějící ovulace, bude to sice běh na dlouhou trať, ale půjde to s pomocí vitamínů či léků. Po posledních vyšetřeních, kdy mi potvrdili PCO a Leidenskou mutaci (už dávno jsem věděla od své mudr) mi do ruky nacpali papíry do pojišťovny, zkumavku na moč s tím, abych si oběhla znova základní vyšetření. Žádné třeba poraďte se doma a podle toho bude další postup. Kvůli chování, které se měnilo po každé návštěvě jsme tam pak už nešli. Na začátku pohoda (nic nebylo problém, žádná překážka proč by to nešlo přirozeně) a jakmile zjistili PCO, tak do nás začali hustit, že jinak než umělě to nepůjde :( Třeba to bude jednou nakonec jediná možnost, jak si pořídit miminko, ale zatím to chceme zkoušet přirozeně. Přeji vám, ať je tento rok šťastný pro všechny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
25.5.15 23:58

@x.Luca.x @Jela Sdílím s váma stejný názor na CAR :cert: Taky tomu nechávám přirozený průběh… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.5.15 08:22

@pajduška taky jsem 3. DC :kytka: ta informace o protilatkach mi asi unikla - muzes mi k tomu napsat vice? abych byla uprimna, tak se na to IUI taky tesim.. a jak pises - sice se vetsinou podari az nejaky pozdejsi pokus, ale ja verim tomu, ze by to mohlo vyjit napoprve ;) k tomu vsemu mam jeste strach z dalsiho potratu - po treti nevim, jak bych to zvladla, uz i ty dva predchozi potraty pro me byly hrozne (ale pro koho by nebyly, ze)..

@x.Luca.x dekuji za povzbuzujici prispevek :* nosifol doma mam, takze jak prijdu z prace, tak zacnu uzivat.. kontryhelovy caj mam zrovna na stole ve velkem hrnku ;) k tomu beru kyselinu listovou a dalsi vitaminy.. ja asi na laparoskopii ani drilling nepujdu - vzhledem k lonskym dvema tehonstvim - otehotnet tedy asi nejakym zpusobem muzu, ale je to sileny beh na dlouhou trat, na jejimz konci je vzdy radost ze //, a pak potrat :( kazdopadne se nevzdavam a verim, ze drive nebo pozdeji to prijde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.5.15 08:24

@Depka :srdce: verim, ze ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.5.15 08:27

@InExile presne jak rikas - kazda jsme strasne individualni a pomaha nam neco jineho.. jedna duphaston, druha utrogestan, jedna inofolic, druha nosifol.. kazdopadne urcite nic nezkazim kontryhelovym cajem, kyselinu listovou mam ve forme tabletek „chytre miminko“.. o tom femibionu jsem slysela - rikas, ze je to kvalitni forma te kyseliny listove? dr. mi doporucila vynechat sacharidy, tak se ted snazim procist si o vsem dostupne informace a zacit delat maximum pro to, abych to nerozjela jeste vice to PCO, ale spise potlacila.. ja bez hormonu mam menzes tak jednou za dva az tri mesice a ovulku mozna tak jednou nebo dvakrat rocne.. kazdopadne se nevzdavam ;) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.5.15 08:28

@Jela mohla bys mi, prosim, napsat trochu vice o te bilkovinove diete? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
26.5.15 08:42

@petramarkech nevim jestli kvalitni forma listovky, kazfopadne je nastepena protoze hodne lidi nevi ze ji neumi stepit a pak je to k prdu…ja ho bastim sice je drazsi ale pro svuj klid. bilkovinova dieta je to ze bastis jen masicko..ja jedu Atkinsovu dietku, dle me je to vse na stejnym principu omezis nebo uplne odberes eskere prilohy, a ty cukry hlavne ty jernoduche, takze pecivo z bile mouky a sladkosti…ja takhle funguju uz po druhe a diky tomu se mi nakpnul ten cyklus. Me to teda svedci citim se dobre a cukry si dopravam minimlne spis tak ze si trochu prisladim kafe jinak se drzim i co se tyce sladkosti ale na ty ja nikdy nebyla i kdyz obcas chut byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí