Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@hkac - tak jí musíš přikrýt mokrou utěrkou a nevyschne
. Nebo normálně víčkem.
@hkac píše:
Já sníh nešlehám (a příznávám, že mě to ani nenapadlo), jen nasypu cukr do bílku a patlám lžičkou dokud není lesklá. S tečením problém nemám, spíš naopak, jak to na vzduchu schne, tak tvrdne moc brzy
.
Čoveče tak tohle jsem si musela přečíst asi 6× než jsem pochopila jak to myslíš
Ale pochopila… vlastně jen cukr slepíš dohromady bílkem
Tak to mě nenapadlo… slyším to poprvé, ale máš recht, čím víc cukru, tím míň to jistě teče.
Možná vyzkouším… ![]()
@Cmochy Já naštěstí zadělala ráno, jinak bych musela hend, jak mě to tady naladilo. Těsto dělám v pekárně, takže akorát odvážu přísady, zapnu program a pak případně ještě prohnětu, když se mi to nezdá. Už se těším, akorát jsem slíbila dceři, že na ni počkám (šla s tátou nakoupit), tak nemůžu začít hned
. Zdobím většinou tak průběžně, najednou by toho bylo moc a nebavilo by mě to.
Já bych se do nich taky pustila nejradši hned… ta diskuze tady k tomu vyloženě láká
Naštěstí jsem taky trochu líná a včera jsem se vyřádila na šlehačkovém cukroví…takže jsem trochu uspokojená, ae zítra to vidím dost reálně
![]()
@Clarita píše:
@hkac - tak jí musíš přikrýt mokrou utěrkou a nevyschne. Nebo normálně víčkem.
Já polevu nechávám v lednici, a tam to netvrdne. ALe to, co mám ve zdobícím sáčku, takže právě občas ucpe to zdobítko. Ale je fakt, že dávám vždycky víc cukru, než je v návodu. ALe zase zdobí se tím moc dobře, to asi líp než čokoládou. Ale čokoládou je to dvojbarevné i bez barviv, která já moc nemusím.
@hkac píše:
Já polevu nechávám v lednici, a tam to netvrdne. ALe to, co mám ve zdobícím sáčku, takže právě občas ucpe to zdobítko. Ale je fakt, že dávám vždycky víc cukru, než je v návodu. ALe zase zdobí se tím moc dobře, to asi líp než čokoládou. Ale čokoládou je to dvojbarevné i bez barviv, která já moc nemusím.
tak to je asi málo prosetý cukr. Někde jsem četla, že by se měl prosít dokonce 6×
. Já prosejvám 3× a stačí to. Zdobím teda jen bílou, i když letos možná nějakou barvičku použiju.
@Clarita Jo, to je určitě málo prosetý cukr (to nedělám vůbec
, páč jsem to párkrát zkusila a výsledek byl stejný). Kupuju fialový Elán do života a ten se prosívat nemusí).
Občas mi to ucpe větší krystalek cukru, ale většinou jeto prostě jen ztuhlé. Stává se mi to hlavně tehdy, když musím přerušit práci.
@hkac - aha
. A co tom zdobení čokoládou ty perníčky ale asi nezměknou, viď? Nebo jo? Já když je potřu tou bílkovou polevou, tak mi příjde, že pak víc navlhnou, změknout a tak
.
@Clarita Tak to nevím, já mám ráda ty tvrdé, takže pro změknutí nic nedělám
.
@hkac Myslis ze by s tou bilou cokoladou sla poslepovat i chaloupka?
@hkac Pernicky mas opravdu nazdobeny moc hezky. Jsou chutne uz od pohledu ![]()
@lucieahmed Ne, to bych neriskovala. Jednak proto, že to dlouho tuhne, a hlavně proto, že kdybyste pak tu chaloupku měli v teple (stačí 24°C a výš), tak by se mohla rozpadnout. A určitě čokoláda není tak pevná jako bílková poleva. Zkoušela jsem lepit čokoládou vláček od Tescomy a vůbec to nedrželo. Nakonec jsem slepila marmeládou, ale musela jsem dlouho čekat, než to zatuhlo, aby to drželo bez opory.