Pečete už perníčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5437
17.11.12 14:24

@hkac - tak jí musíš přikrýt mokrou utěrkou a nevyschne ;). Nebo normálně víčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
17.11.12 14:25
@hkac píše:
Já sníh nešlehám (a příznávám, že mě to ani nenapadlo :oops: ), jen nasypu cukr do bílku a patlám lžičkou dokud není lesklá. S tečením problém nemám, spíš naopak, jak to na vzduchu schne, tak tvrdne moc brzy :mrgreen:.

Čoveče tak tohle jsem si musela přečíst asi 6× než jsem pochopila jak to myslíš :lol: Ale pochopila… vlastně jen cukr slepíš dohromady bílkem :lol: Tak to mě nenapadlo… slyším to poprvé, ale máš recht, čím víc cukru, tím míň to jistě teče. :pankac: Možná vyzkouším… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 14:26

@Cmochy Já naštěstí zadělala ráno, jinak bych musela hend, jak mě to tady naladilo. Těsto dělám v pekárně, takže akorát odvážu přísady, zapnu program a pak případně ještě prohnětu, když se mi to nezdá. Už se těším, akorát jsem slíbila dceři, že na ni počkám (šla s tátou nakoupit), tak nemůžu začít hned :). Zdobím většinou tak průběžně, najednou by toho bylo moc a nebavilo by mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
17.11.12 14:28

@hkac

Já bych se do nich taky pustila nejradši hned… ta diskuze tady k tomu vyloženě láká :lol: Naštěstí jsem taky trochu líná a včera jsem se vyřádila na šlehačkovém cukroví…takže jsem trochu uspokojená, ae zítra to vidím dost reálně :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 14:29
@Clarita píše:
@hkac - tak jí musíš přikrýt mokrou utěrkou a nevyschne ;). Nebo normálně víčkem.

Já polevu nechávám v lednici, a tam to netvrdne. ALe to, co mám ve zdobícím sáčku, takže právě občas ucpe to zdobítko. Ale je fakt, že dávám vždycky víc cukru, než je v návodu. ALe zase zdobí se tím moc dobře, to asi líp než čokoládou. Ale čokoládou je to dvojbarevné i bez barviv, která já moc nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
17.11.12 14:30

A já jdu patlat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
17.11.12 14:30
@Clarita píše:
A já jdu patlat :).

Přeji příjemné patláníííí :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
17.11.12 14:32
@hkac píše:
Já polevu nechávám v lednici, a tam to netvrdne. ALe to, co mám ve zdobícím sáčku, takže právě občas ucpe to zdobítko. Ale je fakt, že dávám vždycky víc cukru, než je v návodu. ALe zase zdobí se tím moc dobře, to asi líp než čokoládou. Ale čokoládou je to dvojbarevné i bez barviv, která já moc nemusím.

tak to je asi málo prosetý cukr. Někde jsem četla, že by se měl prosít dokonce 6× 8o. Já prosejvám 3× a stačí to. Zdobím teda jen bílou, i když letos možná nějakou barvičku použiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 14:37

@Clarita Jo, to je určitě málo prosetý cukr (to nedělám vůbec :mrgreen:, páč jsem to párkrát zkusila a výsledek byl stejný). Kupuju fialový Elán do života a ten se prosívat nemusí).

Občas mi to ucpe větší krystalek cukru, ale většinou jeto prostě jen ztuhlé. Stává se mi to hlavně tehdy, když musím přerušit práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
17.11.12 14:39

@hkac - aha :). A co tom zdobení čokoládou ty perníčky ale asi nezměknou, viď? Nebo jo? Já když je potřu tou bílkovou polevou, tak mi příjde, že pak víc navlhnou, změknout a tak :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 14:40

@Clarita Tak to nevím, já mám ráda ty tvrdé, takže pro změknutí nic nedělám ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
17.11.12 14:43

@hkac - aha, díky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.11.12 16:25

@hkac Myslis ze by s tou bilou cokoladou sla poslepovat i chaloupka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.11.12 16:28

@hkac Pernicky mas opravdu nazdobeny moc hezky. Jsou chutne uz od pohledu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.11.12 17:04

@lucieahmed Ne, to bych neriskovala. Jednak proto, že to dlouho tuhne, a hlavně proto, že kdybyste pak tu chaloupku měli v teple (stačí 24°C a výš), tak by se mohla rozpadnout. A určitě čokoláda není tak pevná jako bílková poleva. Zkoušela jsem lepit čokoládou vláček od Tescomy a vůbec to nedrželo. Nakonec jsem slepila marmeládou, ale musela jsem dlouho čekat, než to zatuhlo, aby to drželo bez opory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí