Pejskaři pomozte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3662
23.10.15 11:46

@Nikolkar my mame 4 pejsky z utulku. A kazdej z nich mel tyhle trable :D..mame 2 NO,1 misence a 1 hasky :) a kazdy tohle mel..novy prostredi. Novy lidi.musi si zvyknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
23.10.15 11:50

@Dojcanis ted se me sape po jogurtu takze asi mu zradlo nechutna, koupime brit a uvidime akorat to piti me znervoznuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
23.10.15 11:55

@Nikolkar Je možný, že v tom útulku pil jen od maminky a vodu ještě pít „neumí“. Ale tak v rámci nějaké hry by mohl začít olizovat vodu z namočeného prstu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
23.10.15 11:58

@baluuu8 me to vcera taky napadlo, a rikala sem to priteli, ten mi rekl ze to neni mozny, ze musi umet pit z misky, nebo neni zvyklej na nase misticky. zatim mu davam ze strikacky a uvidime, i ho davam k miskam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.10.15 12:10

Pokud je pejsek jinak veselý, tak bych mu dala čas. S tou vodou tam hodně záleží na velikosti psa a typu potravy. Naše čuba má 30kilo a je čistě na granulích takže vypije cca 1,5litru za den když většinu dne prospí, když hodně běhá a blbne vypije i 3 litry. Jinak určitě zjistit jaké krmení dostával v útulku a z jakých misek (mě čuba ze začátku bojkotovala plechové misky) a tak aspoň měsíc mu granule neměnit a pak velice pozvolna. A k tomu venčení tak opravdu nespěchat. My přestali mít doma nehody když bylo čubě půl roku. Jinak jsme dávali takové ty přebalovací podložky a na ně vždycky stříkli močovinový sprej (je to strašnej smrad) aby věděla, že tam může. A pokud žijete kde je hodně psů tak určitě nevenčit venku do dokončení očkování on psincový kašel je pro malé štěndo smrtelný. Já čubu poprvé ven před panelák vzala až ve 3,5 měsících kdy byla doočkovaná. On podzim a zima je zrovna období epidemií psincového kašle. Zrovna teď nám kašle celý cvičák. :( Sousedi takhle o štěně přišli takže jsem trochu paranoidní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
23.10.15 12:12

@baluuu8 ja nechci nic rikat. Ale v kazdem utulku jsou psy odcervene. Ockovane a zkontrolovane veterirem. Teda aspon tady v Praze 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.10.15 12:25

@Nikolkar nezkoušeli jste dát mu nějakou dobrůtku? my jsme štěně dvakrát odhladovkovali na piškoty, po těch se můžou utlouct:-) dávala jsem je i nalámané do trošky tvarohu nebo jogurtu, to jim chutná:-) taky bych zkusila namočit granulky do vlažné vody, máš to dva v jednom, a půjde mu to líp sníst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
23.10.15 13:07
@Dojcanis píše:
@baluuu8 ja nechci nic rikat. Ale v kazdem utulku jsou psy odcervene. Ockovane a zkontrolovane veterirem. Teda aspon tady v Praze 8)

Klid, klid.. :-) Já vím, že ano, ale je to štěně. Rozhodně bych odčervení zopakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
23.10.15 13:12
@Nikolkar píše:
@baluuu8 me to vcera taky napadlo, a rikala sem to priteli, ten mi rekl ze to neni mozny, ze musi umet pit z misky, nebo neni zvyklej na nase misticky. zatim mu davam ze strikacky a uvidime, i ho davam k miskam.

No nejednou jsem se starala o štěňata a samotnou mě překvapilo, jak pozdě se naučili sami pít vodu. podle mě, pokud je fena nechá ještě aspoň trošku pít mlíko, tak nemají potřebu pít vodu z misky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
23.10.15 17:56

My jsme zanícení pejskaři, takže máme svého veterináře, kterému absolutně důvěřujeme. S pejskem bych k němu šla a on by kromě prohlídky naprosto přesně poradil, čím krmit a jakou fintu na to pití. Štěňátkům jsme ze začátku vždy dávali doma vařené jídlo a až potom průběžně přecházeli na granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.10.15 14:15

Já bych vyzkoušela nesolený vývar. Bude mu vonět po mase a napije se. Ale opatrně, aby toho nevypil misku najednou. A nám se osvědčil obojek proti stresu - krásně voní a pejska uklidní, je to přírodní věc (vhodná i pro štěňátka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.22 12:41

Ahoj lidi. Prosi pejskare o radu. Mame si vyzvednout stenatko, domluca celkem narychlo, vcera jsme se domluvili a dnes si pro nej jedem, stene ma 8 tydnu, krizenec. Zarazilo me vsak ze stenatko neni v 8 mi tydnech ockovane a odcervene. Trochu me to desi, mam dve male deti, nemuzou od pejska neco chytit? Bude stacit zajet hned zitra na veterinu, aby ho odcervili a tim padem by to melo byt v pohode, nebo je nutne aby bylo odcerveno vicekrat? Jde mi hlavne o to aby neco nechytly deti nebo aby stenatku nakonec neco nebylo… Prosim jen slusne odpovedi, dekuji moc!! :srdce: Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
1113
10.7.22 12:51
@Anonymní píše:
Ahoj lidi. Prosi pejskare o radu. Mame si vyzvednout stenatko, domluca celkem narychlo, vcera jsme se domluvili a dnes si pro nej jedem, stene ma 8 tydnu, krizenec. Zarazilo me vsak ze stenatko neni v 8 mi tydnech ockovane a odcervene. Trochu me to desi, mam dve male deti, nemuzou od pejska neco chytit? Bude stacit zajet hned zitra na veterinu, aby ho odcervili a tim padem by to melo byt v pohode, nebo je nutne aby bylo odcerveno vicekrat? Jde mi hlavne o to aby neco nechytly deti nebo aby stenatku nakonec neco nebylo… Prosim jen slusne odpovedi, dekuji moc!! :srdce: Prosim anonym.

Já bych do toho nešla. Poprvé mělo být štěně očkované už v 6. týdnu. Takže se na to vykašlali nebo ještě štěně nemá ani 6 týdnů a tím pádem to je téměř katastrofa a štěně můžu uhynout pokud bude pryč takhle brzy od matky, bude agresivní, nebude vědět jak se chovat atd… A odčervené už mělo být dokonce 3×. Takže může mít parazity a opět uhynout. Nechoď do toho. Vyhlídni si chovatelskou stanici a nebo vyber pejska z útulku. Uvidíš jak vám bude vděčný, vím o čem mluvím.

Vychází mi z toho že je to množka jako prase a spíš byste měli zavolat veterinární správu nebo policii a ne si od nich brát štěně

Příspěvek upraven 10.07.22 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
10.7.22 12:52
@Anonymní píše:

Kolik za něj chtějí? Doufám, že takové štěně dávají zadarmo, max za pár stovek …

Ne děti od něj nic nechytnou a ano bude stačit s ním zítra zajet na veterinu … Ale v jakém stavu štěně bude, to ti nikdo neřekne …
Fakt by mě zajímalo, odkud to štěně pochází …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
10.7.22 12:56

Taky jsme prodávali za symbolickou cenu štěňata z neplánovanýho nakrytí feny a všechny byly odčervený a očkovaný. Budoucí majitelé si zajistili pouze očkování tuším ve 12.tydnu, první dvě dávky už štěňata měla. K dotazu - děti pravděpodobně nic nechytnou, ale byla bych dost obezřetná ohledně podmínek, ve kterých štěňata žijí. Byla ses tam podívat už předtím, než si pejska vyzvednete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová