Pejskaři pomozte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2071
10.7.22 15:15

Tak ona je jedna věc teorie pravidelného očkování a odčervování a druhá věc je realita vesnického života. Tam se ještě pořád pohlíží na psy jako na něco, co prostě pobíhá po dvorku. Očkování jen proti vzteklině, protože je povinné. Neříkám, že je to správné, ale je to prostě tak.
Problém vidím v množírnách, odtam bych psa nevzala, ani kdyby mi zaplatili.
Jestli má zakladatelka hodně malé děti, co ještě všechno ocumlávají, tak bych jim kontakt se psem umožnila až po odčervení. Jestli děti už ví, co to znamená umývat si ruce a nenechat si olizovat obličej, tak bych byla v pohodě. A samozřejmě nezapomenout na další odčervení dle doporučení veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.7.22 15:19
@jannina1 píše:
Pokud vyrůstá štěně v láskyplném prostředí, je to někdy lepší než v nějáké chovce v klecích. Taky jsou takové případy a není jich málo.

Od láskyplného prostředí očekávám i základní veterinární péči. Ne, že bude prodávat začervená štěňata pochybného zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.7.22 15:21
@Pučálkovic.Amina píše:
Tak ona je jedna věc teorie pravidelného očkování a odčervování a druhá věc je realita vesnického života. Tam se ještě pořád pohlíží na psy jako na něco, co prostě pobíhá po dvorku. Očkování jen proti vzteklině, protože je povinné. Neříkám, že je to správné, ale je to prostě tak.
Problém vidím v množírnách, odtam bych psa nevzala, ani kdyby mi zaplatili.
Jestli má zakladatelka hodně malé děti, co ještě všechno ocumlávají, tak bych jim kontakt se psem umožnila až po odčervení. Jestli děti už ví, co to znamená umývat si ruce a nenechat si olizovat obličej, tak bych byla v pohodě. A samozřejmě nezapomenout na další odčervení dle doporučení veterináře.

Byla si vůbec někdy na vesnici a jestli ano tak ve více vesnicích než v jedné :roll: Asi ne, tak si ty kecy nechej.
Jak jsem psala v minulém příspěvku někteří jezdí na veterinu tam očkují vše, veterinář co jezdí do obce očkuje taktež vše.
A fakt se nepohlíží na psy jako na něco co jen pobíhá po dvorku

• Citovat
  • Upravit
2071
10.7.22 15:58
@smajlik345 píše:
Byla si vůbec někdy na vesnici a jestli ano tak ve více vesnicích než v jedné :roll: Asi ne, tak si ty kecy nechej.
Jak jsem psala v minulém příspěvku někteří jezdí na veterinu tam očkují vše, veterinář co jezdí do obce očkuje taktež vše.
A fakt se nepohlíží na psy jako na něco co jen pobíhá po dvorku

Ano, vesnické prostředí znám, mám příbuzenstvo v několika malých vesničkách. A ano, také tam veterinář jednou za rok jezdí, nechají naočkovat jen proti vzteklině, protože je to povinné. A králíky, protože už mají zkušenost, že jim jinak zdechnou. Když se zeptám na odčervení, jen se usmějí. Jinak psi se tam nevenčí, buď jsou zavření na dvoře, protože mají přece hlídat, nebo utečou a venčí se sami.
Super, že bydlíš v takové,,pokrokové" vesnici, ale jsou i jiné, kde se to prostě dělá jako se vždycky dělávalo.

A mimochodem dá se diskutovat i mile, když má někdo jiný názor nebo zkušenost, neznamená to, že kecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
10.7.22 16:00
@Pučálkovic.Amina píše:
Ano, vesnické prostředí znám, mám příbuzenstvo v několika malých vesničkách. A ano, také tam veterinář jednou za rok jezdí, nechají naočkovat jen proti vzteklině, protože je to povinné. A králíky, protože už mají zkušenost, že jim jinak zdechnou. Když se zeptám na odčervení, jen se usmějí. Jinak psi se tam nevenčí, buď jsou zavření na dvoře, protože mají přece hlídat, nebo utečou a venčí se sami.
Super, že bydlíš v takové,,pokrokové" vesnici, ale jsou i jiné, kde se to prostě dělá jako se vždycky dělávalo.A mimochodem dá se diskutovat i mile, když má někdo jiný názor nebo zkušenost, neznamená to, že kecá.

Přesně tak … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80052
10.7.22 16:21
@asha píše:
Od láskyplného prostředí očekávám i základní veterinární péči. Ne, že bude prodávat začervená štěňata pochybného zdraví.

Tys ta štěňata viděla? Tak co meleš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80052
10.7.22 16:23

@Pučálkovic.Amina Bydlím na vesnici a skutečně sem veterinář nejezdí, ale lidé si jezdí se svými zvířaty sami. Takže já znám vesnice takové, nakonec i ty sousední to mají tak. Takže můžu říkat, že ty asi žiješ v nějaké podivné lokalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.7.22 16:28
@asha píše:

Jak víš, že jsou začervená? Samozřejmě, že se má fenka a štěňata odčervovat, ale pokud nejsou holt to udělá zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.7.22 16:33
@inkakřivák píše:
Tys ta štěňata viděla? Tak co meleš?

Meleš? Je to nutné?
Cca 95% štěňat je začervených, děje se to už v době březosti matky a během prvního týdne po narození. Proto se odčervují. Vzhledem k tomu, že majitelka téměř jistě neodčervuje ani fenu, je celkem jistota, že štěňata to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.7.22 16:37
@asha píše:
To je trochu faul, ta tragedie. K dětem bych takové štěně prostě nevzala, to není záležitost jednoho dne. A to jak píšeš o útulkáčích… něco podobného můžou produkovat i právě tyhlety dvorkové odchovy. Už ta zdravotní péče by mi spustila alarm. Těžko ale říct, jak velké má zakladatelka zkušenosti se psy a jak pozná, že je všechno v pořádku. Třeba bude, třeba ne… každopádně je varování na místě.

Podívej, já se doma starám o toulavý kočky. Občas se ke mě dostanou ve stavu, že by člověk brečel a zvracel zároveň. A opravdu nehysterčím, že nejsou odčervený a očkovaný. Nebrat si kvůli tomu štěně od člověka, co znám, to mi přijde úsměvný.

• Citovat
  • Upravit
7257
10.7.22 16:40
@asha píše:
Meleš? Je to nutné?
Cca 95% štěňat je začervených, děje se to už v době březosti matky a během prvního týdne po narození. Proto se odčervují. Vzhledem k tomu, že majitelka téměř jistě neodčervuje ani fenu, je celkem jistota, že štěňata to mají.

Třeba fena odčervená je, vaříš z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.7.22 16:42
@Pučálkovic.Amina píše:
Super, že bydlíš v takové,,pokrokové" vesnici, ale jsou i jiné, kde se to prostě dělá jako se vždycky dělávalo.A mimochodem dá se diskutovat i mile, když má někdo jiný názor nebo zkušenost, neznamená to, že kecá.

Ano, lidi na vesnici mají psy, aby trčeli celý život u boudy, někteří mají to štěstí, že mají dvorek, ti nejšťastnější zahradu. Venčení neznají. Koupání neznají. Kvalitní stravu neznají. Odčervení neznají. Očkování pouze proti vzteklině. Obojek za pětikilo na klíšťata :lol:, neznají. Berou se tam jako inventář. Doma nikdy nebyli, věčně sami venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.7.22 16:48
@Janli píše:
Podívej, já se doma starám o toulavý kočky. Občas se ke mě dostanou ve stavu, že by člověk brečel a zvracel zároveň. A opravdu nehysterčím, že nejsou odčervený a očkovaný. Nebrat si kvůli tomu štěně od člověka, co znám, to mi přijde úsměvný.

Ona ale tu paní nezná osobně, psala jen, že je od nich z vesnice. :nevim: :„pani od ktere ho bereme znam, ne osobne, ale je to pani od nas z vesnice…“
K malým dětem bych to prostě nedělala. Asi proto, že já zas dělám do těch psů a občas bych taky brečela.
A nechápu tu agresivitu tady. Jde o to, že štěně bude dost pravděpodobně začervené, o to, že to s sebou může nést problémy. O to, že chovatelka na to kašle a bůhví, na co ještě. Když tady všichni budou psát, jak je to bezva nápad a že to všechno zvládne, je fajn, ale co když nezvládne, protože nebude tušit, co všechno se může zvrtnout?
Viděla jsi umírat začervené štěně? Viděla jsi štěně umírat na parvo? Stává se to a je dobré o tom vědět, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.7.22 16:51
@jannina1 píše:
Třeba fena odčervená je, vaříš z vody.

Třeba, to je taky vaření z vody :lol: Nicméně i u pravidelně odčervovaných fen se štěňata odčervovat musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.7.22 21:48
@Janli píše:
Psa z útulku k dětem? To myslíš vážně?

Ano, myslím to naprosto vážně. Jěště něco?

Víš že v útulcích jsou i štěňata? Nebo jen málo větší než zrovna narozené štěně? Očividně nevíš o čem mluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová