Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Le_lenaz @Šmoulice @Azeretereza dekuji za odpovedi. Pejska jsem vcera videla, byla jsem se podivat, je v dobrem stavu, radostne kolem pobihal, negal se hladit, lumpacil, pani od ktere ho bereme znam, ne osobne, ale je to pani od nas z vesnice a podminky pro pejsky jsou slusne, tak jak by byt mely, tim si jsem jista. Prave proto me zarazilo ze nejsou odcerveni a naockovani, no… Za pejska vhce pres tisic korun, no… Ja byvh ho nebrala po tom co jsem se dozvedela ze neni odcerveny, ale deti se strasne nadchly, moc se tesi, mame vse nakouoene, pelisek, granulky, hracky, tak jsem rozhodnuta ze ho teda vezmem, ale mam proste obavy aby hlavne deti teda neco nechytly. Urcite bych jela hned zitra na veterinu… Myslite tedy ze moje obavy jsou zbytecne kdyz jinak je stene v dobrem stavu?
To že radostně pobíhá okolo neznamená že nemá parazity a za týden vám neumře. Nevím jestli není lepší dětem vysvětlit že si prohlídnete jiného v útulku kterého si taky dnes odvezete. Nebo že se porozhlídnete po jiném a budete ho mít třeba příští měsíc než se dívat na plačící děti kdyby pejsek nedej Bože umřel. Na vesnici se mohl setkat se vším možným co na něho mohlo něco přenést, odčervený měl být už 3× znova opakuji. Ale je to samozřejmě na vás.
A čipovaný je? Pokud není, můžete dostat pokutu i několik tisíc. Chovatel má povinnost předat budoucímu majiteli štěně očipované.
Obvyklé je očkování v 8., 12. a 16. týdnu věku štěněte. Pár dní před tím odčervit nebo nechat vyšetřit stolici, jestli tam nejsou vajíčka. Odčervení už u majitele by bylo lepší, ale s tím teď nic neuděláš, tak to bude holt zítra u vašeho veterináře. Dodržovat základní hygienu, nenechat si od psa olizovat obličej, po hraní s ním si umýt ruce.
@MartaKosta na to jsem se neptala ale pocitam s tim ze neni. Ja ale cetla ze stene musi byt ocipovano do trech mesicu… ![]()
Neodčervené štěně je celkem průšvih. Je vidět, jaké slušné podmínky jim paní zajišťuje…
jen namátkou https://www.metropolevet.cz/…cerveni-psa/ škrkavky jsou přenosné na člověka.
Chápu, že s odřeknutím štěněte můžeš mít nějaký problém, ale je dost možné, že je to to nejmenší a že mnohem větší problémy by vás čekaly se štěnětem. A nejen zdravotní.
Očipován by mě být do 3 měsíců věku, pokud přejde k novému majiteli už dříve, tak by měl mít čip.
Já bych to nehrotila, zajdi zítra na veterinu, odčervit, očipovat. Ten čip může stát i 500 Kč. Číslo čipu pak zaregistrovat!
Na vesnicích je běžné, že se neočkuje a neodčervuje … Takže bych to taky nijak nehrotila.
Pokud to není klasická množírna, tak bych do toho šla …
Tak aspoň nemůžeš říct, že tě nikdo nevaroval.
Pracuju se psy a kdybych pokaždé dostala pětikorunu, když slyším věty jako: My jsme nevěděli… Nám nikdo neřekl… My jsme si mysleli… ![]()
A dávejte mu ze začátku stejné žrádlo, co dostával tam. Až po pár dnech začít postupně přimíchávat vaše žrádlo, nějaké štěněcí granule.
Vzala bych ho. Pokud víš odkud je, znáš majitelku, a víš, jak jejich fena žije. Dohlížela bych, aby ten jeden den děcka psa neopusinkovaly a pečlivě si myly ruce, a zítra bych ho šla ukázat veterináři.
Dřív se neodčervovalo, neočkovalo a taky jsme žili. Pokud to není nic přešlechtěnýho, tak ho vezmi zítra na veterinu a všechno dožeňte.
@Le_lenaz píše:
To že radostně pobíhá okolo neznamená že nemá parazity a za týden vám neumře. Nevím jestli není lepší dětem vysvětlit že si prohlídnete jiného v útulku kterého si taky dnes odvezete. Nebo že se porozhlídnete po jiném a budete ho mít třeba příští měsíc než se dívat na plačící děti kdyby pejsek nedej Bože umřel. Na vesnici se mohl setkat se vším možným co na něho mohlo něco přenést, odčervený měl být už 3× znova opakuji. Ale je to samozřejmě na vás.
Psa z útulku k dětem? To myslíš vážně?
@Pučálkovic.Amina dekuji, tak to jsem asi spatne pochopila s temi 3 mesici
Neni to nas prvni pejsek, ale prvni od stenete, tak se v tom tak nevyznam, ale swmozrejme vime ze je treba pejska ocipovat, ockovat, odcervit a zkontrolovat veterinarem
Co se tyce zradla, tak pejsek je pry zvykly na granulky, tak jsme koupili stejnou znacku ![]()
@Šmoulice no prave, proto zjistuji info tady, na internetu pisou ze stene musi byt odcerveno, ale myslim si ze na vesnici to proste chodi vselijak. Manzel taky rikal ze nikdy psy ani neodcervovali, a to meli ctyri postupne… Ja bych to teda neriskovala, ale asi to nekde chodi i takto, no…
@inkakřivák dekuji za nazor ![]()
@Janli ja souhlasim no souhlasim…mam zkusenost s pejskem z utulku a ne dobrou, bohuzel…tedy jeste jako dite… Samozrejme to nemusi hned znamenat ze jsou vsichni pejsci z utulku takovi… My se do nejblizsich utulku byli podivat, ale s tim ze chceme stene, ne starsiho psa, a bohuzel stenata nikde nemeli a vsechno spis starsi pejsci… A musim rict ze v okoli jsme hodne slychavali nazory ze z utullu k detem lepsi, coz sama vubec nechapu, my byli rozhodnuti ze chceme stene aby si na deti zvykalo odmala a byl to jejich partak…
@Le_lenaz @Šmoulice @Azeretereza dekuji za odpovedi. Pejska jsem vcera videla, byla jsem se podivat, je v dobrem stavu, radostne kolem pobihal, negal se hladit, lumpacil, pani od ktere ho bereme znam, ne osobne, ale je to pani od nas z vesnice a podminky pro pejsky jsou slusne, tak jak by byt mely, tim si jsem jista. Prave proto me zarazilo ze nejsou odcerveni a naockovani, no… Za pejska vhce pres tisic korun, no… Ja byvh ho nebrala po tom co jsem se dozvedela ze neni odcerveny, ale deti se strasne nadchly, moc se tesi, mame vse nakouoene, pelisek, granulky, hracky, tak jsem rozhodnuta ze ho teda vezmem, ale mam proste obavy aby hlavne deti teda neco nechytly. Urcite bych jela hned zitra na veterinu… Myslite tedy ze moje obavy jsou zbytecne kdyz jinak je stene v dobrem stavu?