Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Dřív se neodčervovalo, neočkovalo a taky jsme žili. Pokud to není nic přešlechtěnýho, tak ho vezmi zítra na veterinu a všechno dožeňte.
A děti mívaly běžně škrkavky, štěňata běžně umírala jak na začervení, tak na nemoce, nikdo to neřešil, proč taky
Doufala jsem, že se postoj změnil, evidentně ne… Jinak nevím, asi myslíš dřívější dřív, já mám psy 40 let a běžně jsme očkovali i odčervovali a to hlavně ta štěňata.
@Anonymní píše:
@Janli ja souhlasim no souhlasim…mam zkusenost s pejskem z utulku a ne dobrou, bohuzel…tedy jeste jako dite… Samozrejme to nemusi hned znamenat ze jsou vsichni pejsci z utulku takovi… My se do nejblizsich utulku byli podivat, ale s tim ze chceme stene, ne starsiho psa, a bohuzel stenata nikde nemeli a vsechno spis starsi pejsci… A musim rict ze v okoli jsme hodne slychavali nazory ze z utullu k detem lepsi, coz sama vubec nechapu, my byli rozhodnuti ze chceme stene aby si na deti zvykalo odmala a byl to jejich partak…
Oni to všichni berou tak, že psi z útulku jsou hrozně hodní a vďeční. Jenže to nebývá pravda a psi bohužel bývají nějak narušení. Já bych psa z útulku k malýmu dítěti neriskla.
@asha píše:
A děti mívaly běžně škrkavky, štěňata běžně umírala jak na začervení, tak na nemoce, nikdo to neřešil, proč takyDoufala jsem, že se postoj změnil, evidentně ne… Jinak nevím, asi myslíš dřívější dřív, já mám psy 40 let a běžně jsme očkovali i odčervovali a to hlavně ta štěňata.
Nemyslím, že se to nemá dělat, ale že je z toho zbytečný dělat antickou tragédii.
@asha píše:
A děti mívaly běžně škrkavky, štěňata běžně umírala jak na začervení, tak na nemoce, nikdo to neřešil, proč takyDoufala jsem, že se postoj změnil, evidentně ne… Jinak nevím, asi myslíš dřívější dřív, já mám psy 40 let a běžně jsme očkovali i odčervovali a to hlavně ta štěňata.
Zas bych to tak nehrotila. ![]()
Zakladatelko, když víš od koho pes je, tak do toho jdi. ![]()
Veterinu a čip si zařídíš sama.
A 100% jistotu, že pes bude zdravej a neumře ti, tak to nemáš dnes už nikde. Ani v těch chovkách …
@Janli píše:
Nemyslím, že se to nemá dělat, ale že je z toho zbytečný dělat antickou tragédii.
To je trochu faul, ta tragedie. K dětem bych takové štěně prostě nevzala, to není záležitost jednoho dne. A to jak píšeš o útulkáčích… něco podobného můžou produkovat i právě tyhlety dvorkové odchovy. Už ta zdravotní péče by mi spustila alarm. Těžko ale říct, jak velké má zakladatelka zkušenosti se psy a jak pozná, že je všechno v pořádku. Třeba bude, třeba ne… každopádně je varování na místě.
@Šmoulice píše:
Zas bych to tak nehrotila.![]()
Zakladatelko, když víš od koho pes je, tak do toho jdi.
A 100% jistotu, že pes bude zdravej a neumře ti, tak to nemáš dnes už nikde. Ani v těch chovkách …
Veterinu a čip si zařídíš sama.
Ale však to nehroť
Ale už taky nikde nepiš, že děti nic chytnout nemůžou. Holt čím míň člověk ví, tím je jednodušší radit.
@asha píše:
Ale však to nehroťAle už taky nikde nepiš, že děti nic chytnout nemůžou. Holt čím míň člověk ví, tím je jednodušší radit.
No, kdyby chytly, byla by to mega velká náhoda. ![]()
Tak nezveličuj a nepřeháněj. ![]()
@asha no a někdo říká neodcervit, neockovat? Ne, jen prostě to bude později.
A psi z útulku jsou prostě sázka do loterie. Nikdy nevíš, co má ten pes za sebou, jaká traumata třeba a co je spouštěč. Takže to může být Zlatý pes, ale třeba může z hloubi duše nenávidět malé blondacky s vysokým hlasem. Třeba. A hned je zadělání na problém.
Odčervuje se vždy fena + štěňat. To je prostě základ a odčarovat se začíná hodně brzo. To očkování tolik nevadí. Ale tohle by mne vadilo že neodčerví což je za pár korun. to je přece to nejmenší co měla pro štěňat udělat. neodčervuje ani fenu?
@asha Pořád pokud vím, že fenka běhá u sousedů po zahradě, má svůj pelech v kuchyni, dostává nažrat a je očkovaná, je to lepší, než pes, kterýho najdou uvazanyho v lese, nebo zavřenými ve staré kůlně, vychtlyho a polomrtvý ho hladem, s jedním vyraženým okem a zlomebyma nohama. I tohle bývá v útulku.
Takže fakt zbytečně drama, že pes přijde odčervit o dva týdny později.
Očkovat můžeš až teď, je to i pro pejska šetrnější. Vet mi říkala, že tak do 9.10.týdne má protilátky od matky. Odčervení dostaneš asi v pastě od veta a dáš 2 krát za sebou, není žádný problém, ne? Když chceš být hodně opatrná, tak ať se děti nenechávají olizovat a když ho hladí nestrkat prsty do pusy. Jinak nehrozí nic…
Hodně radosti se štěňátkem ![]()
@asha píše:
To je trochu faul, ta tragedie. K dětem bych takové štěně prostě nevzala, to není záležitost jednoho dne. A to jak píšeš o útulkáčích… něco podobného můžou produkovat i právě tyhlety dvorkové odchovy. Už ta zdravotní péče by mi spustila alarm. Těžko ale říct, jak velké má zakladatelka zkušenosti se psy a jak pozná, že je všechno v pořádku. Třeba bude, třeba ne… každopádně je varování na místě.
Pokud vyrůstá štěně v láskyplném prostředí, je to někdy lepší než v nějáké chovce v klecích. Taky jsou takové případy a není jich málo.
@inkakřivák píše:
@asha Pořád pokud vím, že fenka běhá u sousedů po zahradě, má svůj pelech v kuchyni, dostává nažrat a je očkovaná, je to lepší, než pes, kterýho najdou uvazanyho v lese, nebo zavřenými ve staré kůlně, vychtlyho a polomrtvý ho hladem, s jedním vyraženým okem a zlomebyma nohama. I tohle bývá v útulku.
Takže fakt zbytečně drama, že pes přijde odčervit o dva týdny později.
K nalezencům jsem už psala. K dětem ne. A také jsem psala, že štěňata z podobných odchovů na tom můžou být podobně. Zvlášť, když k tomu majitelka feny přistupuje takhle. Ale mně to v podstatě nevadí, z podobných případů se skládá 90% mých klientů ![]()
@Anonymní píše:
@Le_lenaz @Šmoulice @Azeretereza dekuji za odpovedi. Pejska jsem vcera videla, byla jsem se podivat, je v dobrem stavu, radostne kolem pobihal, negal se hladit, lumpacil, pani od ktere ho bereme znam, ne osobne, ale je to pani od nas z vesnice a podminky pro pejsky jsou slusne, tak jak by byt mely, tim si jsem jista. Prave proto me zarazilo ze nejsou odcerveni a naockovani, no… Za pejska vhce pres tisic korun, no… Ja byvh ho nebrala po tom co jsem se dozvedela ze neni odcerveny, ale deti se strasne nadchly, moc se tesi, mame vse nakouoene, pelisek, granulky, hracky, tak jsem rozhodnuta ze ho teda vezmem, ale mam proste obavy aby hlavne deti teda neco nechytly. Urcite bych jela hned zitra na veterinu… Myslite tedy ze moje obavy jsou zbytecne kdyz jinak je stene v dobrem stavu?
1000 kč za křížence za co ![]()
Nenačipován, neočkován, neodčervněn…jen za to, že dopustila že její fenu nakryl nějaký pes a ona ji nedokázala uhlídat je 1000 kč šílená.
Jsem na vesnici a ne fakt to nechodí na vesnici jinak. Jak v naši tak v x dalších okolo, obec si domluví veterináře, který přijede psi z vesnice v jeden den naočkovat (chodí všichni ty co nechtějí jezdit na veterinu, my jezdíme na veterinu). Minulý nebo už předminulý rok to bylo spojeno i s čipováním psů, když to začalo být povinné…
My jsme taky brali psa od paní z vesnice (před 14 lety). Nejen že štěňata byla naočkovaná vším co měli ještě v době kdy byla u majitele feny, ale majitele feny se domluvili s veterinářem, který k ním jezdil a štěňata očkoval i poté co už štěňata byla u nových majitelů.
Do toho bych nešla a hledala jiné štěně. Dětí se těšit mohou, ale pro vás velké riziko, raději ať si děti ještě pár týdnů počkají