Pejskaři pomozte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65165
10.7.22 22:06
@Le_lenaz píše:
@Janli píše:
Psa z útulku k dětem? To myslíš vážně?

Ano, myslím to naprosto vážně. Jěště něco?

Víš že v útulcích jsou i štěňata? Nebo jen málo větší než zrovna narozené štěně? Očividně nevíš o čem mluvíš.

Tak u nas se obcas stenata objevi, ale jsou rychle pryc. To musis mit stesti, abys na ne natrefila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.22 00:09
@Le_lenaz píše:
@Janli píše:
Psa z útulku k dětem? To myslíš vážně?

Ano, myslím to naprosto vážně. Jěště něco?

Víš že v útulcích jsou i štěňata? Nebo jen málo větší než zrovna narozené štěně? Očividně nevíš o čem mluvíš. Štěňata v útulcích jsou tak “nedostatkový zboží”, že získat ho se pomalu rovná zázraku. Nepamatuju se, kdy naposledy u nás byla štěňata. Nějaký rok to už bude.
  • Citovat
  • Upravit
34322
11.7.22 01:54

Uplne v klidu bych stene vzala, skvele je, ze tu pani znas.

Ja kdysi kupovala stene z jedne z nejlepsich chovatelskych stanic na toto plemeno u nas a bylo doslova plne tasemnic. Fakt chutovka.
Takze zaruku nemas nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
11.7.22 07:00

@vokishka štěně jsem tady v útulcích v okolí neviděla už několik let. Roční nevychovaní pubertaci velkých plemen, to jo. Určitě ideální mazlíček k dětem, takový nějaký zkažený stafordsir riznuty kdovicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.7.22 07:05
@Šmoulice píše:
Na vesnicích je běžné, že se neočkuje a neodčervuje … Takže bych to taky nijak nehrotila.
Pokud to není klasická množírna, tak bych do toho šla …

no já nevím :nevim: moji rodiče mají za posledních víc jak 30 let už třetího psa, potomka zaběhlých vesnických vořechů. pes byl vždycky „za kafe“, protože majitelé byli rádi, že se jim štěně vůbec podařilo udat a zaplatit za něj nechtěli. přesto byl pes vždycky očkovaný a odčervený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
11.7.22 07:15

@sagina Mne tyhle představy o venkově baví, a současně popouzí. Ty představy, jak žijí ti vidláci. Psí uvázání na dvoře u boudy, se slepicemi v kuchyni, všichni gumáky, ženy silonovou zástěru a šátek. Prostě Škopkových život. Naprosto hloupé hodnocení. Asi jako bych napsala, že lidí ve městě se jen válí po hospodách, pak ožralí po ulicích rozkopavaji popelnice a jejich děcka jsou potetované fetky. Protože to píšou v novinách, že tuhle támhle někoho zadrželi. Tak to tak bude. Venkov jsou burani, město feťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
11.7.22 07:59
@smajlik345 píše:
Byla si vůbec někdy na vesnici a jestli ano tak ve více vesnicích než v jedné :roll: Asi ne, tak si ty kecy nechej.
Jak jsem psala v minulém příspěvku někteří jezdí na veterinu tam očkují vše, veterinář co jezdí do obce očkuje taktež vše.
A fakt se nepohlíží na psy jako na něco co jen pobíhá po dvorku

Dovolim si oponovat. Bydlet na vesnici budeme uz 15 let, kdyz jsme se do mensi vesnice nastehovali, byli jsme za exoty, kdyz jsme bravali psy na voditko (meli jsme dva) a chodili s nimi na prochazky a vybehat je. Pozdeji jsme chodili i s detma - proste vsichni na vylety do okoli.
Koho jsme se psem potkavali byl jen mistni myslivec se svym loveckym psem, ktery rikal, ze mistni chodi minimalne, spis vubec a nejdou se projit ani bez psa…
Nekteri psi na dvorcich byli opravdu porad privazani u boudy a brali se tady jen jako zive alarmy, krmili je zbytky z mistni hospody, vzdycky si pro to chodili sousedi s kyblikama.
Videla jsem vybeh metr na metr udelany z nejakych plutku a tam uplne uvnitr vyslapane kolecko, jak tam maly krizenec behaval cely zivot dokolecka a soused mu tam hazel na jidlo jen rohliky z okna - to vim z doslechu, za me uz byl pejsek po smrti.
Ve velkych mrazech nechavali psy u boudy venku pres noc, se slovy,,Zvladli to ti predtim, zvladne to i tento”.
Kdyz dozivala nase nejstarsi stafordka, spatne chodila a pomahala jsem ji ze schodu a tak, soused na me hulakal, ze to je uz pes na nic a proc to nevyresim kulkou do hlavy….
Za tech 15 let se situace zlepsila, par mistnich duchodkyn si poridilo male psiky a chodi s nimi na zdravorni prochazky a psi povysili z retezu u boudy na kotce..ne teda vsichni.
A veterinar jezdi do vesnice ockovat jednou rocne povinnej zaklad…
Takze v tech vesnicich jak kde a to jsme vesnice kousek od Prahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
11.7.22 08:09

@Petája No a taky občas vidíš psy v bytech, kde jsou zavření v kleci, a ven se dostanou možná večer. Na hodinku. Nedá se prostě pausalizovat. Bydlíme na vsi a dokud jsme měli psy, běžné jsme se potkávali při venčení s místními pejskari. Nezáleží na lokalitě, ale na lidech. A burani, kteří se ke svým psům špatně chovají, žijí všude. To není žádná výsada venkova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
11.7.22 08:20

@Petája jj, souhlasím
najdou se už i na vesnicích osvícenější majitelé, co běžně chodí se psem na veterinu a prochajdy,
ale psů uvázaných u boudy je tam u nás taky dost a nemůžu to vůbec vidět :,(

není řeč o satelitech, kde mají lidi vymazlenou zahrádku, de facto „řadovku“ a mentalitou jsou obvykle městští, tam je pes brán jako člen rodiny jako ve městech…

samozřejmě je fakt, že i ve městech se najdou týraní pejsci, ale na té malé dědině to vídám jak od mala (to byl teda v mém dětství pes u boudy naprostý standard, domů nesměl a žral zbytky), tak bohužel i dosud (i když už méně a na vesnicích lidi obvykle už kupují granule - aspoň v Lidlu/Kaufu apod…)

Kdybych to nevídala skoro denně na vlastní oči, taky bych se hádala, že je to přece o Lidech a ne o Město/Dědina, ale není tomu úplně tak…

Pes u boudy se řetazem nebo celý měsíc bez venčení v malém kotci (nejlépe ještě vlčák apod.) mi osobně vhání slzy do očí :( a snažím se tudy ani nechodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.22 08:30

@Petája @Lucy75 já teda nevím holky, žiju v provinciích, do Práglu daleko, ale to, co popisujete, znám tak z dětství a to mám čtyřicítku na krku….. fakt marně přemýšlím, jestli znám někoho, kdo má psa uvázanýho u boudy a krmí ho zbytkama.

• Citovat
  • Upravit
24807
11.7.22 08:44

@Janli bohužel, přijeď k nám na chalupu, provedu tě… pár takových pejsků tam je.. přes-soused má dokonce jednoho velkého na řetězu u boudy a ovčáka zas v tom kotci, ani jednoho nevenčí.. třetího obra křížence staforda občas venčí (2× denně pár minut) a je doma, ale jen proto, že ten pes má 70kg a kdyby se venku urval či utekl, tak je to solidní obecné ohrožení…
v sousední vesnici jsou psi u boudy taky celkem běžní, ale část jich aspoň volně lítá po zahradě a může domů :,(
ti říkám, kdybych to neviděla na vlastní oči, tak nevěřím..
ale u nás se obecně dost zastavil čas a je tu dost drsný kraj-drsní lidé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
11.7.22 08:51

Já to taky už nevidím. Možná jako děcko, to jo. Ale teď už jsem psal uvázaného u boudy fakt neviděla kolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
11.7.22 09:20

My jsme městská část a vet tu na návsi očkuje jednou za rok pořád, vyhlašují rozhlasem. :mrgreen:
Hodně se tu ale chodí na procházky, je tu louka a na té vidím často sousedy se psy. Naše 80letá sousedka vyráží na své oblíbené kolečko se svým józefčíkem co dvě tři hodiny, svědčí to oběma. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
11.7.22 09:45

@Lucy75 :srdce: tohle jsem nedavno vysvětlovala muži, že pes v paneláku může být ve větší sociální pohodě, než pes přivázaný u boudy v zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
11.7.22 09:50

Naši měli na vsi psy v kotci, přes den puštěné na zahradě volně, dokud nešli spát a nezavřeli je do kotce a ráno zase pustili. A táta i máma, kdo měl zrovna čas a s nimi chodili na dlouhé procházky k lesu za ves. A řeknu ti, s těmi dlouhými procházkami byli fakt jedni z mála. Pes štěkající u boudy nebo v kotci zavřený tam jinak běžná věc. Hlavně že se tam razilo přesvědčení pes v bytě = chudák.

@inkakřivák píše:
Já to taky už nevidím. Možná jako děcko, to jo. Ale teď už jsem psal uvázaného u boudy fakt neviděla kolik let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová