Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud peníze nejsou potřeba, tak bych do toho nešla. pět hodin denně mi na takhle malé dítě přijde docela dost, to i od tříleťáka jsem nastupovala na kratší úvazek
(a za víc peněz, tedy)
Řekla bych si o větší peníze, a pak to zvážila, když vezmeš že dítě bude i nemocné, né vždy seženeš hlídání, tak se ti to nevyplatí. Jak finančně, tak citově.
Ahoj, já jsem byla v podobné situaci, malé bylo 10 měsíců, teď bude mít rok… pracuju tedy už 2 měsíce na zkrácený úvazek, na 4 hod denně jak mi vyhovuje časově, šla jsem do toho a nelituju, je to jako náročnější, to je jasné, ale já si odpočinu a s malou jsou babičky, občas hlídá taky tatínek, a párkrát pohlídá kamarádka a někdy ségra, to jsou takové „náhradníce“. A malá je má ráda, jak je vidí, tak se na ně těší, babičky i docela naučí malou něco nového, mají jiný „pohled“, takže je to pro ní i takové oživení. A já se jí věnuju ne že víc časově, to méně, ale za to intenzivněji a s dobrou náladou. V práci se „vykecám s dospělýma“ a pak se těším na malou nebo naopak. Jsem teda spokojená. Ale někdy se krize projeví, doma se kupí práce… chce to mít vše naplánováno, aby se to „nezrvrhlo“. Jinak taky chci potom malou dávat občas do jeslí, až bude větší, aspoň si zvykne na děti a režim, a ve školce by pak nemusel nastat problém. Jinak já šla hlavně kvůli špatné fin. situaci, a nakonec se v práci budu učit účto, což jsem chtěla vždy dělat, takže vůbec nelituju, naopak, posune mě to výš.
J8 bych do toho asi nešla, nedokážu si představit, být bez 18m dítěte 5 hodin ani nárazově, natož každý den. Ale spíš záleží na tobě, pokud ti odloučení od dítěte problém nedělá, tak do toho jdi ![]()
Pokud ty peníze vyloženě nepotřebujete a po mateřský najdeš práci, tak já bych do toho nešla. Ten dětský, krásný miminkovský věk tak strašně rychle uletí a už nikdy se nevrátí. Zažila jsem něco podobného u syna.Jsem zdr. sestra a měla jsem možnost se vrátit do nemocnice, ale nechtěli mě na půlku, ale na celý úvazek, hlídala by mě moje máma a s mateřskou bych měla plno peněz…a já to nevzala. Můj syn, je moje vymodlené dítě a jeho nejkrásnější začátek života, života poznávání a objevování, bych nevyměnila za nic na světě. Chtěla jsem být u všeho, co pro něho bude..„jé“ a „hele maminko, co to je?“ V začátku jsem si našla práci, kam syn mohl chodit se mnou, jezdila jsem jako brigádně jako zdravotník na školy v přírodě, kam jsem si syna brala sebou a občas jsem chodila jako brigádník v noci doplňovat zboží do hypermarketů nebo jsem hlídala děti. Čas, kdy jsem se vrátila zpět ke své profesi nastal a nikdy jsem nelitovala toho, že jsem nějakou dobu pracovala nebo si přivydělávala mimo obor a i za méně, protože to pro mě nejdůležitější-mi neuteklo
…
@slavuska1 píše:
J8 bych do toho asi nešla, nedokážu si představit, být bez 18m dítěte 5 hodin ani nárazově, natož každý den. Ale spíš záleží na tobě, pokud ti odloučení od dítěte problém nedělá, tak do toho jdi
právě, že dělá
jak jste psaly, jednou začas… ale každý den.. pořád nevím ![]()
@Anonymní píše:
právě, že dělájak jste psaly, jednou začas… ale každý den.. pořád nevím
ale zase je to příležitost, která se nemusí opakovat…
@klafina123 píše:
Pokud ty peníze vyloženě nepotřebujete a po mateřský najdeš práci, tak já bych do toho nešla. Ten dětský, krásný miminkovský věk tak strašně rychle uletí a už nikdy se nevrátí. Zažila jsem něco podobného u syna.Jsem zdr. sestra a měla jsem možnost se vrátit do nemocnice, ale nechtěli mě na půlku, ale na celý úvazek, hlídala by mě moje máma a s mateřskou bych měla plno peněz…a já to nevzala. Můj syn, je moje vymodlené dítě a jeho nejkrásnější začátek života, života poznávání a objevování, bych nevyměnila za nic na světě. Chtěla jsem být u všeho, co pro něho bude..„jé“ a „hele maminko, co to je?“ V začátku jsem si našla práci, kam syn mohl chodit se mnou, jezdila jsem jako brigádně jako zdravotník na školy v přírodě, kam jsem si syna brala sebou a občas jsem chodila jako brigádník v noci doplňovat zboží do hypermarketů nebo jsem hlídala děti. Čas, kdy jsem se vrátila zpět ke své profesi nastal a nikdy jsem nelitovala toho, že jsem nějakou dobu pracovala nebo si přivydělávala mimo obor a i za méně, protože to pro mě nejdůležitější-mi neuteklo…
je to krásně napsáno
ale to jestli najdu praci nebo ne po mateřské to zatím nevim.. smlouva mi skončila.. takže vrátit se nemam kam..
Osobně v takovém případě bch nešla.. Já mám kluka 4,5 roku a vím, jak to rychle všechno uteklo a ais by mi vadilo, kdyby většinu dne byl u babiček…Prostě bych to tak brala..
Je jiné pak školka, ale takové ta začátky, to batolení, co dítě řekne a tak, prostě nešla bych.. A ono pokud někde děti se vozí, tak to opět zabere nějaký čas, než člověk dojede domů, tak vlastně doma pomalu neni..
Samozřejmě, záleží co kdo má na prvním místě.. Neberu to jako peníze, ale třeba někdo chce do kolektivu víc jak doma, láká ho příležitost práce, a někdo si chce děti užít naplno..
Jak říkám, do důchodů se napracuju dost
třeba u prvního bych napsala, že bych šla, ale teď kdy mi kluk pomalu odrůstá, tak to vidím jinak
Příspěvek upraven 25.05.13 v 21:47
Já bych nešla…ale já jsem exot, já těžce nesla, že jsem musela ve třech letech syna do práce.
Tak za 5 tis bych tam nešla ani bez mateřské..to tě chtěj vyložene využít
to by mi za čas bez malýho rozhodně nestálo..to by ti dali i na pracáku za nic nedělání víc…
kdyby to bylo 15 tak pochopim…ale takhle
@ivulk píše:
Tak za 5 tis bych tam nešla ani bez mateřské..to tě chtěj vyložene využítto by mi za čas bez malýho rozhodně nestálo..to by ti dali i na pracáku za nic nedělání víc…
kdyby to bylo 15 tak pochopim…ale takhle
Holky ja nevím kde teda žijete vy a kde zakladatelka. ale u nás tedy se takové platy teda neberou.. kamarádka dělá sekretářku je ráda za 13tisíc čistého, ja dělá učetní a mam 14i s prémiema. ale zase další dělá operátorku a má 10 čistého.. všechny mame plný pracovní poměr..
takže mi 5-6 tisíc nepřipada až tak málo zase..
@Anonymní píše:
právě, že dělájak jste psaly, jednou začas… ale každý den.. pořád nevím
tak v tom případě se na to vyprdni, a užívej si malého ![]()
Záleží na Tobě a budeš se stejně nakonec muset rozhodnout sama. Máš pravdu, příležitost, která se nemusí opakovat… Kolik takových příležitostí, které se už nezopakují člověk během života asi prošvihne? Kamarády, kluka, brigádu, dovolenou, zaměstnání, dovolenou snů??? Jednou jsem měla taky dilema…velké.. celý život, už od mala je moje touha, podívat se do Austrálie. Když jsem byla malá, tak to nešlo. Jako bezdětná, po revoluci na to nebyli peníze, dnes je mi jich na to líto. Když bylo synovi 6 let, hlídala jsem děti v jednom soukromém dětském koutku, kde si mě oblíbila maminka miminka. Maminka byla z Austrálie a sem se přivdala. Do Austrálie jezdila za rodiči 6×-7× do roka na 3 někdy 4 týdny. Chtěla mě sebou jako chůvu k mimi, nedělala bych bývala nic, jen bych pomáhala s miminkem.. Měla jsem velké dilema a byl červenec, v září jsem bud měla jít vyprovodit svoje dítě do první třídy nebo letět na svůj vysněný sen… Zůstala jsem. Možná jako bezdětná bych jela.Ale ted jsem máma a cítím, že patřím sem..k mým dětem..moje děti jsou nejvíc to, co jsem si kdy v životě přála a proto jsou pro mě tím nejdůležitějším na světě.
Od takhle malého dítka bych na denní práci nešla, když teda píšeš, že se nemáte špatně… Za práci 1 den v týdnu bych běžela hned, ale denně ne.