Peníze nejsou všechno, jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
25.5.13 22:04

@Helll přesně tak…nechápu, kde většina pisatelek žije nebo kdo je na tak placená místa protlačil. já si nestěžuju ale to, co tu je servírováno jako běžné platy…kroutím hlavou. (a jinak taky mám VŠ)

• Citovat
  • Upravit
243
25.5.13 22:06

Ahoj, píšeš, že nestrádáte finančně, peníze by se hodili, ale nutně je nepotřebuješ, já bych od takto malého dítěte denně neutíkala:-((
já má dvojčata 3,5 let… uteklo to jak voda, v září pujdou do školky a je mi z toho smutno:-(( vím, že školku potřebujou, ale i tak je mi to líto, nechala bych si je nejradši doma až do puberty:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.5.13 22:09

Já bych za pět tisíc na pět hodin denně pracovat nešla. Taky nemáme problém s penězi, ale znám svou cenu. Takže bych raději byla doma s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
1823
25.5.13 22:09

Mě ten plat přijde malý. Kdybys občas platila chůvu nebo soukromé jesle a k tomu možná i dojíždění, tak se to finančně nevyplatí.

Za tyhle peníze bych šla pouze v případě, že mi doma totálně hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.5.13 22:13

Když vám peníze doma nechybí, nešla bych. Jo, kdyby se dalo po večerech pracovat z domu, ale být 5h denně pryč, ne. Vím, že by mi malá strašně moc chyběla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
25.5.13 22:14

Zakladatelko, nezávidím ti rozhodování.. ale jednak je to každý den, relativně málo peněz a dítě na hlídání u více lídí případně v jeslích..nešla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
25.5.13 22:17
@kubykula píše:
Já bych nešla…ale já jsem exot, já těžce nesla, že jsem musela ve třech letech syna do práce.

Nejsi exot: já šla po 7 letech, když bylo holkám 3 roky, jen abych si udržela místo na nejmenší možný úvazek - 1 den v týdnu. A nemohla jsem se dočkat těhotenství. Až bude mít ty 3 roky naše poslední, tak opět nastupuju na tento miniúvazek, naštěstí nás manžel uživí, a dokud děti budou na 1. stupni ZŠ, tedy to nejmladší čtvrté, tak víc jak dopolední úvazek neplánuju. Vidím na nejstarším /je mu 7/, jak ten čas uteče, a vidím, že to nejvíc, co jim můžu dát, že jsme si v klidu doma. Ze srdce lituju děti, co vstávají v 6, musí do školky a vrací se taky v 5-6 večer. Moje děti mimo školáka vstávají, když jsou vyspalé, obědvají domácí jídlo a hrají si na zahradě, taky jsme z okolí kamarádek a stejně starých dětí nejzdravější. Ani to, že nejstarší nastoupil do školy, to nezměnilo.
Ale záleží na povaze každého, já se doma nenudím (mám teda už 4 děti). :D

• Citovat
  • Upravit
2526
25.5.13 22:24
@verulicek píše:
@Helll přesně tak…nechápu, kde většina pisatelek žije nebo kdo je na tak placená místa protlačil. já si nestěžuju ale to, co tu je servírováno jako běžné platy…kroutím hlavou. (a jinak taky mám VŠ)

Nikdo mě nikam netlačil. Jsem zdrav. sestra a když jsem chtěla jít někam pracovat, došla jsem si do konkrétní nemocnice na osobní, zeptala se, kde mají volno, kolik za to je a práci vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
25.5.13 22:33

Vetsina tu pisete, ze jde o male peníze…ano., mozna ano, ale uvědomte si, ze je to puluvazek a pokud jsem dobře pochopila a jedna se o asistenci pedagoga, tak to je ještě vysoky plat…Tato práce takhle hodnocena bohužel je…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101599
25.5.13 22:58

@ity To ale nic nemění na tom, že bych za takové peníze na cca 6 hodin denně od dítěte nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.5.13 23:27

@ity ale i tak, od takového prcka bych prostě za takové peníze pryč nešla. 5h denně je docela dost času a ten čas už nikdo nikdy nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.5.13 23:40
@ity píše:
Vetsina tu pisete, ze jde o male peníze…ano., mozna ano, ale uvědomte si, ze je to puluvazek a pokud jsem dobře pochopila a jedna se o asistenci pedagoga, tak to je ještě vysoky plat…Tato práce takhle hodnocena bohužel je…:(

Ale to je většina průměrných prací, proto se do práce vyplatí jít na půl úvazek jen tomu, kdo jí má „lepší“ nebo lépe placenou, nebo tomu, kdo prostě musí. Vem si, že dítě onemocní, a nebude tam 14 dní…bude mít stres doma a stres v práci. Protože už to bude povinnost navíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.13 23:57

Zakladatelko, chapu, ze to rozhodovani je tezke…ja se chci vracet na pul uvazek uz v 8m veku maleho, ale pracuju z domova a max jeden den v tydnu budu mit nejake schuzky, to bude prcka hlidat sestra. Nevim jak to bude fungovat, ale chci to zkusit, muj syn ma jednoznacnou prioritu nad vsim, ale byt jen doma je pro me docela velka ponorka, potrebuji mit tu moznost „uniknout“ k praci. Take financne rozhodne nestradame, ale ja si zvykla docela si dopravat a utracet :oops:, coz s 11500Kc rodicaku nehrozi. Za pul uvazek si vydelam okolo 28t cisteho. Nekdo me mozna odsoudi, ale maleho miluju nadevse, coz ale podle me neznamena, ze s nim musim byt nonstop.

Drzim palce at se rozhodnes spravne, ale je to jen a jen na tom, jak to citis, dle meho nebudes spatna mama jen proto, ze budes pracovat.

• Citovat
  • Upravit
30420
26.5.13 00:11

Anonymní…ale ono je obrovitánský rozdíl, být 1 den v týdnu pryč a mít 28t a nebo být 5h denně v čudu a mít 6t. Takže ten, kdo by tě za to odsuzoval by byl blázen a nebo zásvistivý blb :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
26.5.13 00:38

Ahoj :kytka: Já šla do práce v 7 měsících malé na částečný úvazek taky do školství, ale na SŠ (10h týdně výuky a přípravy doma po nocích), teď jsou malé 2 roky a mám 16h týdně výuky. Malá chodí do soukromých jesliček-školky, platím cca 60 Kč/h hlídání. Mám plat 250 Kč za odučenou hodinu (abys měla srovnání) Za mě absolutní spokojenost, malá udivuje okolí, že mluví v souvětích, podle mě jí kolektiv dává strašně moc, frustrovaná nevypadá, naopak teď už se sama ptá, kdy půjde do školky, že se těší. Asi záleží na tvojí povaze, já nejsem moc domácí typ, takže po 6 měsících doma už jsem měla únikové tendence a jak tady čtu, že někomu nevadí být doma 6 let a více, to bych byla dávno v blázinci. Navíc třeba se ti tam zalíbí a časem ti zvednou peníze a budeš se mít po mateřský kam vrátit. Já bych šla… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí