Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zuzaniee jinak materska ti nechodi z prace, ale vyplaci ji OSSZ pod kterou spada zamestnavatel. Pokud jsi nastupovala v breznu tak je jeste cas aby prisla, ne vsude chodi na zacatku mesice. Jestli mas nejake pochybnosti tak si na OSSZ zavolej a zeptej se zda-li ucetni vse dolozila v cas
@Zuzaniee není zač. Když tak si tam zavolej, ale určitě, pokud jsi teda neposílala, musíš zaslat rodné listy, já je taky musela zasílat, ale mně ještě psaly dopis ze sociálky, že je chtějí, jenže my jsme byly dlouho v porodnici, takže jsem na nějaké papírování neměla ani čas a pomyšlení, všechno jsem to vyřizovala až když jsem přijela domů.
@Zuzaniee kopii RL bys mela dolozit na OSSZ, tedy alespon po mne to tak chteli
@PapeJ Takže bych teď měla jít do práce ještě s rodným listem prcka jo? Nějak se v tom začínám ztrácet
Peněžitá pomoc v mateřství je zase něco jiného než mateřská?
Nebo je to to samé? ![]()
@Zuzaniee píše:
@Black Cat V práci to ví, to mám ještě hlásit někde na úřady?![]()
Musíš na sociálku donést rodný list dítěte. /myslím, že nemusíš ani osobně/
Je to to same, kopii RL ditete jsem davala do prace a na OSSZ, PPM je penwzita pomoc v materstvi neboli materska
@Ráďa81 Aha,tak to jsem vůbec nevěděla!
No tak vidím, že do práce si sjedu hned dnes odpoledne a vše proberu ještě s účetní
Každopádně aspoň vím, na čem jsem už konečně ![]()
@Zuzaniee Je to to samé. A ano, kopii rodného listu je potřeba doložit na OSSZ, která ti bude vyplácet tu mateřskou.
@Zuzaniee píše:
@PapeJ Takže bych teď měla jít do práce ještě s rodným listem prcka jo? Nějak se v tom začínám ztrácetPeněžitá pomoc v mateřství je zase něco jiného než mateřská?
Nebo je to to samé?
Penezita pomoc v materstvi (ppm) je ta platba, pojem materska se poji spis s materskou dovolenou. Pak nasleduje pobirani rodicovskeho prispevku (rp) a nastupujes na rodicovskou dovolenou. Materska a rodicovska dovolena ma vztah k zamestnani, ppm a rp k pobirani penez. Muzes pobirat rp a byt jiz v praci stejne jako muzes mit jiz vycerpanou castku 220tis (rp) a byt stale na rodicovske dovolene.
@Ráďa81 píše:
@Zuzaniee kopii RL bys mela dolozit na OSSZ, tedy alespon po mne to tak chteli
Ja dávala jen do práce. To stačilo.
A neměla sis tohle všechno zjišťovat trochu dříve? Já o tom taky nic nevěděla a všechno jsem si sama nastudovala a pochopila. Jinak NO COMMENT. Holky ti tady určitě poradí.
@xkoup21 Dokud jsem marodila, tak jsem to nějak neřešila…Ale máš pravdu, příště raději dříve než později ![]()
@Svistice píše:
Ja dávala jen do práce. To stačilo.
Já taky, předpokládám, že to s OSSZ vyřídili oni, protože po mě nic nechtěla.
@Black Cat V práci to ví, to mám ještě hlásit někde na úřady?