Peníze z mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zuzaniee
21.4.16 12:58

@Ráďa81 Tak ja donesla rodny list jen do prace a ucetni mi rekla, ze pokud pujdu na socialku zadat o porodne, ze si ho mam radeji vzit, ale ze by ho tam chtit nemeli, ze jsou nejak propojeni s matrikou, takze o tom vii :)

• Citovat
  • Upravit
3582
21.4.16 12:59
@PapeJ píše:
@michalka17 My ho tedy při výplatách vyžadovaly. Jestli se to tedy za ty roky, co to nedělám nezměnilo. I jsme pozdržely dávku, když nebyl doložený :nevim: Teda tady se jednalo o výplatu PPM u OSVČ.

tak možná u OSVČ je to jinak ale u klasického zaměstnance se nevyžaduje, já jsem po třetí na PPM a nikdy nikdo po mě RL nechtěl, vždy lžáost od gyndaře, samo že musí každá splnit těch 272 dnů za poslední 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
21.4.16 13:06

@macis30 já nastupovala 8 týdnů před porodem a RL po mně chtěli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.4.16 13:08

@mišule4 tak rodný list chtěli doložit až po narození syna, já jsem dostala za červen a červenec PPM, syn se narodil na konci července, byli jsme dlouho v nemocnici a tuším (přesně si to už nepamatujiú že koncem srpna, začátkem září mi došel dopis abych doložila RL malého, stačilo pouze poslat kopii nebo naskenovaný

Přitom do práce jsem dokládala RL hned jak jsem ho měla, byli jsme první tři týdny v nemocnici, RL jsem si vyzvedla při cestě domů a hned odeslala účetní a ta ho asi nedoložila na OOSZ

Příspěvek upraven 21.04.16 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
21.4.16 13:10

@Ráďa81 jj taky jsme to tak měly…holky se narodily dřív a jak jsem přijela s něma z porodnice, tak mě čekal doma dopis, že mám zaslat jejich rodné listy, tak jsem jim to oskenovala a bylo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.4.16 13:13

@Kattulka z mého okolí každý dodával RL na OSSZ, tak nevím podle čeho to dělají, kdybysme měli stejného zaměstnavatele tak bych pochopila, že to bylo účetní, ta není zrovna pohotová, měla jsem s ní i problémy když měla odevzdat papíry na PPM na OSSZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
21.4.16 13:14

A teď si ještě čtu na netu, že ossz chce doložit potvrzení o předpokládaném dni porodu a po porodu doložit rodné listy, aby věděli, zda dále vyplácet PPM nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.4.16 13:16

@Kattulka tak ten předpokládaný den porodu je tuším v té žádosti o PPM, ale už si to přesně nepamatuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
21.4.16 13:16

@Ráďa81 tak já naštěstí se zaměstnavatelem nic řešit nemusím, stačí, když jsem řešila papíry ohledně daní. Katastrofa :pocitac: :zed: je to dost divné, že někde je dokládat musí a někde ne. Já jsem třeba od Luhačovic, ale všechno řeším se sociálkou z Kolína :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
21.4.16 13:17

@Ráďa81 jj je to tam napsané :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.4.16 13:22

@Kattulka jj je to podle toho pod kterou OSSZ spadá zaměstnavatel. Já bydlím v jiném kraji než jsem pracovala, takže jsem to řešila také na jiné OSSZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
21.4.16 14:20

@Kattulka Já bych řekla, že to spíš bude tím, že jim to dost často pošle zaměstnavatel, třeba po mě účetní ten RL chtěla dost brzo. Nebo možná jsou propojeni jen s matrikami v rámci kraje, či kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.4.16 16:30

@Ráďa81 Tak jestli to není tím, že jste byli dlouho v nemocnici, tím pádem ani od zaměstnavatele nemohl RL dorazit. Já nikdy RL nedokládala, rodila jsem čtyřikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
21.4.16 19:16
@Kattulka píše:
@macis30 já nastupovala 8 týdnů před porodem a RL po mně chtěli :nevim:

po mě opravdu nikdy nechtěl nikdo a to mám děti 17 let,4 roky a teď měsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí