Perineoplastika - Mudr. Otčenášek Praha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5165
21.9.17 09:08

Ten muj je taky hodne dobry :-) - Otcenasek :-) vysetroval me dlouho, mam defekt obou sveracu. :roll: a ooobrovsky vchod temer bez hraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.17 09:47

@Anik6 tak přeji, ať ti to také pomůže. Já měla ten svěrač úplně přeruseny, tak musel najít konce a dát je k sobě. Do toho ještě utržený levator a špatně zhojená hráz - měla jsem tam jizvu širokou jak prst. Jediné, co mě teď ttochu trápí, je to dohojovani hráze. Zatím to nevypadá nic moc, ale vím, že je ještě čas.

• Citovat
  • Upravit
59
21.9.17 11:10
@Anonymní píše:
@Anik6 určitě, začínám se učit od znova se svým tělem. Když na mě přišly první větry ještě v nemocnici, čekala jsem kdy to uteče a ono najednou nic. Najednou jsem cítila, jak to tam pracuje. Dneska dopoledne jsme měli nějaké pochuzky po doktorech a chtělo se mi na velkou - vůbec žádný problém nebyl. :lol:

Ahoj, jsem ráda, že ti to pomohlo. Mně od operace ještě neunikla moč ani při kýchnutí a už nemám ten ustavičný pocit, že bych měla vevnitř vražený pomeranč (což je zřejmě příznak rektokély, kvůli který jsem byla na operaci), tak doufám, že to taky pomohlo. Hojí se to pomalu, otoky trošku ustoupily, takže bolest menší. Hráz už vypadá dobře, předtím tam byla škaredá jizva taky široká jako prst. Jak to bude funkční v sexu ještě nevím. Tobě tu operaci dělali vevnitř přes konečník, nebo i přes břicho? A použili tu síťku? U proktologa už musím vyřešit snad „jen“ hemoroidy a ňáký bolestivý poporodní výrůstky u konečníku, který jsou každý 2 měsíce v zánětu (i když kdo ví, co ještě najdou). Nic nepomáhá a je to už dost kritický. Příští týden jdu konzultovat na Bulovku, ale ke Šloufovi se prý hned nedostanu, musím nejprve přes všeobecnou ambulanci a tam nevím, na koho narazím. :( Jedině, že by ses za mě přimluvila ;) Musím říct, že jsem už z řešení těch poporodních následků pěkně KO :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.17 11:33

@Hasil tak to ti přeji, že alespoň tento problém máš snad zkrku. Vím, že se mi to párkrát stalo těsně po porodu a byla jsem z toho dost vedle. Na hrázi to mám taky ještě dost oteklé, tak se bojím jak se to bude hojit, abych pak nemusela ještě na plastiku hráze. Zatím to vypadá dost hrozně. O síťce nic neříkal, ani ve zprávě nic nemám. Přes břicho mi to nedělali, jen přes konecnik a možná i trochu přes vaginu, aleto si nejsem jistá. Taky jsem musela nejdříve přes gynekologa, pak do místní nemocnice a ty mě objednali rovnou k Slaufovi. Trvalo to skoro dva měsíce. Skutečně to některé ženské po těch porodech nemají jednoduché. Až mi občas je do pláče, že některá to má bez poranění a některé jsou zmordovane jako my.

• Citovat
  • Upravit
5165
21.9.17 17:35

Prosím ještě, máš nějakou úpravu stravy, aby jsi si nenarusila sesite sverace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.17 18:46

@Anik6 první dny byls jen kašovitá, měla jsem v ní pokračovat i doma, ale moc mi to nešlo :-) takže jím normálně, jen mi doktor doporučil laktulozu na zmekceni stolice.

• Citovat
  • Upravit
220
25.9.17 12:26

@Anik6 Četla jsem tvůj příspěvek jak píšeš, že máš defekt obou svěračů a ooobr vchod téměř bez hráze. Mě tenkrát Otčenášek řekl, že mám oba svěrače naštěstí v pořádku - jen ten vrchní je oslabený (tak si můžu naštěstí gratulovat) :mrgreen: ale ten druhý problém mám stejný - hráz abnormálně sníženou a ještě ke všemu necitlivou a vchod jako vjezd do pískovny ( s prominutím ). Proto se mi i vagina často zavzdušňuje a „prdí“..kolikrát se mi to stalo třeba v krámě, když jsem se pro něco ohnula a nebo se mi to stává běžně při chůzi nebo když se chci jen posadit. A je to hrozný!! 8o Teď v pátek mě čeká nejdřív to vyšetření v Podolí u Hanáčka kvůli té endometrióze…tak drž palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.10.17 21:04

Anonymní, jak se daří? Všechno v pořádku? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.17 21:29

@Anik6 ahoj, vše relativně v pořádku. V pátek mi vyndali stehy, nechali mi je tam o týden déle, aby se to dohojilo dostatečn (jeden steh se mi částečně prorezal, ta aby se to nerozpadlo). Jizva zatím nevypadá nic moc, ale vím, jak dlouho se to dávalo dohromady po porodu. Nehody se nestávají, jen se mi párkrát stalo, že mi utekly větry. Vždy to bylo ve stejnou chvíli a to když jsem se zrovna rozešla někam a k tomu začala mluvit. Zřejmě jak se na to přestanu soustředit. Jinak sval funguje super, jakmile potřebuji, zatnu a je po problému. Dr. říkal, že je to tím, že rok a půl ten sval nepracoval a já ho to musím znova naučit. Tak cvičím. V listopadu jdu na testy, jak se sval zdokonalil.

• Citovat
  • Upravit
5165
8.10.17 13:27

Anonymni, dekuji za odpoved, tak to vypada dobre, tak mam trebas taky sanci, ze se toho „zbavim“ :) a uz muzes nejak vice fungovat? prace? nejaky sport? resp. rikal Ti dr.neco o sportovani? alespon beh? :) a co bolesti? boli? me se to blizi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.17 15:26

@Anik6 funguju úplně v pohodě už asi po pěti dnech, co jsem se vrátila z nemocnice. Mám tu dva malé cvrčky, tak to ani jinak nejde. Malou nosím celkem běžně, čtyřletého syna spíš ne, vždycky raději poprosím manžela, ale toho už člověk moc zvedat nemusí. Jinak o zátěži toho doktor moc neříkal, ale intuitivně se stejně šetřím, nerada bych nějakou nerozvaznosti zbytečně pokazila to, co mi opravili. Až mi v tom listopadu řekne, že se vše krásně dohojilo a funguje jak má, tak už se šetřit nebudu. Nicméně teda už pár dní dost vážně přemýšlím nad tím, že bychom to s manželem nějak opatrně zkusili. Doktor mě na to upozorňoval na první kontrole, jako že ne, když mi po tom vytáhl stehy, už mi nezakazal nic, tak uvidíme. A kdy že jdeš ty?

• Citovat
  • Upravit
5165
8.10.17 18:51

Tak to je super, to jsem opravdu zvědavá na sebe :-) já mám 7.11. Nástup, 8.11.operace. Jak dlouho jsi vlastně byla dlouho v nemocnici? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.17 19:02

@Anik6 nástup v pondělí, v úterý operace, v neděli domů. Jako bolí to, ale neřekla bych více jak po porodu. Ale po porodu zase jel člověk na hormonech, tak mi to taky nepřišlo. Já už jsem se pak nemohla dočkat. Nejhorší byla narkoza, tu jsem nesla těžce. Určitě to zvládneš a bude to ku prospěchu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5165
21.10.17 17:52

Ahoj, jak se daří? Vše v pohodě? :-) co problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.17 19:38

@Anik6 ahoj, u mě stále to samé. Stolice v pořádku, větry jak kdy. Někdy je týden bez nehody, někdy i třikrát denně, ale snad to dopiluju cvičením. Co ty, nervózní?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa