Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak držím palce, aby si to dotáhla do konce. Nervózní ještě ani nejsem.. v pondělí jdu na krev a čtvrtek vysledky s vyšetřením - predoperacni. Tak snad bude vše v pořádku.
a máš nějaký cviky na ty svaly? Nebo ještě brzy? Bolesti už zmizeli? Děkuji ![]()
@Anik6 bolesti žádné, a to už několik týdnů. Už bych řekla, že jo o i celkem dobře vypadá, jen promazavam mastí, aby jizva zmekla. Cvičení spočívá pouze zatinani a povolování. Tak pak dej určitě vědět. Držím palce!
Ahoj, volali mi minuly tyden od dr., ze mi operaci posouvaji o tyden dopredu, tzn. zitra a ja jsem tedka skoro na odchodu z domu a lame mi to srdce
co tam tak dlouho budu delat a hl. tam bude nuda a bez deti, bude se mi styskat. snad to probehne v poradku a budu rychle doma
tak ja se zitra ozvu, jak jsem na tom ![]()
@Anik6 ahoj, tak alespoň už to budeš mít za sebou. Když jsem se s dětmi loucila v nemocnici (120km) od našeho bydliště, tak jsem se tam na chodbě rozbulela s vidinou toho, že je celý týden neuvidím. Nakonec jsem byla ráda, že mě tak neviděli - všude mi trceli všelijaké hadičky a nevypadala jsem zrovna dobře. Nakonec to celkem i uteklo, ty večery byly nejhorší, ale v deset jsem si řekla o prášek na spaní a do půl 4 do rána jsem o sobě nevěděla. Po večerech jsem koukala do tabletu na seriály. Moc držím palce. Nejde moc o to jak ti bude po operaci - bolest se přežije, ale hlavně aby to pomohlo.
@Anik6 to znám, byla jsem na dvou operacích a po každé mi řekli, že jsem první na řadě. Při sekci jsem nakonec byla třetí, páč přede mnou byly dvě akutní sekce a o plastiky svěrače nevím co se stalo, ale nakonec jsem šla až v 10, místo v půl 8. Teď se mi to zdá jako chvilka, ale před tím to bylo šíleně dlouhé. Tak držím pěsti ať už si pro tebe přijdou.
Hlásím se z JIPky… Bolest na mě dost, cevka mi přijde blbě zavedena? Pořád se mi chce curat, ale funguje, moc se odvádí. Tak snad se vyspím
@Anik6 ona je protivná, měla jsem jí čtyři dny
a drén k tomu. Když tak si řekni o prášek na spaní. Myslela jsem, jak nebudu po operaci unavená a budu spát a skutek utek. Nespala jsem pomalu celou noc. Pak už jsem si říkala každý večer. Myslela jsem na tebe. Tak pak dej vědět, jak jsi na tom.
Ahoj, je to trošku lepší. za chvíli si zkusil stoupnout.. nakonec mám normální jídlo a lactuozu. pomohlo to dobře? Mám obavy ![]()
@Anik6 já jsem tedy dostala najíst až druhý den večer a jedla jen kašovitou stravu, asi tři dny. Lactulosu jsem užívala ještě doma. Měla jsi klystir nebo nějaký výplach střev? Já měla v pondělí a poprvé šla na záchod až v sobotu. I dr. říkal, že to trvá déle po vyčištění střev. Už stoupnout? Ty jo! Já mohla až třetí den. Tak hlavně opatrně, ať si to neponičíš. Bolí? Ono to za chvilku přejde ![]()
Ahoj, tak se mezi vás zase vetřu. První týden byl nejhorší a bez prášků na bolest to nešlo, ale pak se to hodně po týdnech lepšilo. Laktulózu jsem brala 6 neděl. Teď, 7 týdnů po operaci, nic nebolí a myslím, že to pomohlo. Inkontinence moči a rektokéla je fuč. Mně to vevnitř spravoval gynekolog přes pochvu, takže asi trochu jinak než vám, ale proktolog to kontroloval a byl spokojenej s výsledkem taky. Předčilo to moje očekávání. Věřím, že si byla u profíka a budeš s výsledkem taky spokojená.
Tak já byla asi na něčem menším než ty Anonymni, najíst jsem dostala dnes ráno normální jídlo. I jsem se ještě preptavala sestry. Extra stravu tam nemám. No je to zajímavý… teďka mě to v klidu bolí na 1 z 10, pri pohybu tak 5-6 z 10. Ještě ani jeden „úprk“ ![]()
Pohyb a stání bylo nejhorší, skoro 2 týdny jsem proležela v posteli. Normální jídlo mi druhý den dali taky. Tak dej vědět, jak se hojíš. Začíná ti nový život bez úprků. ![]()
Je to super bez „úprků“
občas se mi tedy stane, že při chůzi něco uteče, ale v 95% ne a pobyt ve společnosti si vyloženě užívám a přesně jak říká @Hasil je to nový život. Budu doufat, že se těch 5% ještě vylepší. Příští pátek jdu na konečné vyšetření, tak uvidíme. Takže za tu bolest to opravdu stojí! Moc držím palce.