Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pero bude syn potřebovat až za několik měsíců, takže v téhle chvíli ho kupovat je předčasné. Jako učitelka bych ti doporučila plnicí pero s hrotem, na počáteční trénování i kreslení klidně levnější. Pokud syn na psací náčiní tlačí, pravděpodobně ho zničí, byl by zbytečné hned kupovat drahé pero. Ale všechno má svůj čas a psaní perem taky.
Já si pamatuju sebe, jak jsem bývala kompletz modrá od inkoustu a všecko rozmazaný, co bych bývala dala za tornádo
![]()
@Amys na pero je fakt čas, syn je levák takže pera co dostávali děti ve škole mít nemůže. Až od mikuláše dostali pero a syn ho dostal taky od mikuláše ale doma
a má pero stabilo
. Syn říkal že ho mají skoro všechny děti ale to dokoupíš kdykoliv ale určitě s nim nezačnou hned
a nakonec j nejlepší aby si to dítě ošahalo co se mu dobře drží. Syn na výběr nemá zvyknul si hned, od stabila pro leváky má tužku a taky dražší ale píše s ní nejraději a jde ted do 3 tř a stále s ní píše ![]()
@Krrysa píše:
Já si pamatuju sebe, jak jsem bývala kompletz modrá od inkoustu a všecko rozmazaný, co bych bývala dala za tornádo![]()
![]()
Syn doma „píše“ bombičkovým perem, ale bez hrotu, takže od toho fialový není
(půjčuje si moje)
@hanka.br. Takže to tedy zatím nechám být a sem tam mu doma zatím můžu půjčit mojí sbírku (já mám doma spoustu plnicích per, svého času jsem se v tom vyžívala
) a uvidím, jak a čím mu to půjde a podle toho se pak rozhodnu? To snad zní rozumně ![]()
@Markéta80 Tornádo má taky plnicí pero pro leváky. To jsem objevila náhodou ![]()
Takže na pero zatím kašlu, tak jdu v klidu dokončit objednávku
Díky moc všem ![]()
@Amys mně na naučení vyhovuje klasické bombičkové, protože jak jsem psala, dítě na něj nemůže tlačit a naučí se mít lehkou ruku a později méně škrábe. Stejnou zkušenost má i hodně kolegyň, další části vyhovuje torpédo a stabilo, protože nedělají kaňky. Takže bych počkala, až bude psát perem a zkusila se i domluvit s učitelkou, co preferuje ona.
@Amys píše:
Ale víc se mi líbí tato dvě:http://www.skolni-potreby.eu/…-85649-1.jpg
http://www.skolni-potreby.eu/…-84288-1.jpg
Toto pero a hlavně ta špička toho pera připadá jak jsme mívali do povinné výbavy plnící inkoustové bombičkové pera ![]()
Nám třídní učitelka doporučila koupit pero tornado, ale jedině tento ![]()
Příspěvek upraven 24.07.15 v 16:02
U nas deti dostavaji pero kolem Mikulase. Od ucitelky. Dostavaji Tornado - jine nez je v odkazu, neni plnici. Dceri vyhovuje natil, ze s nim pise doted. Mela i Stabilo a jine, ale tohle je pry nejlepsi.
Tak je to to v poslednim prispevku nade mnou. To modre, delaji ale i jine barvy apod…Dcera ma ted konkretne Tornado Cool.
Mladsi jde do prvni tridy, pero zatim nekupuju.
@Amys píše:
@hanka.br. Takže to tedy zatím nechám být a sem tam mu doma zatím můžu půjčit mojí sbírku (já mám doma spoustu plnicích per, svého času jsem se v tom vyžívala) a uvidím, jak a čím mu to půjde a podle toho se pak rozhodnu? To snad zní rozumně
Určitě. Stejně bude mít paní učitelka nějakého svého „favorita“, kterého vám doporučí. Zatím může s perem zkoušet kreslit, ale pracujte na úchopu a na lehké ruce. Úchop se dá trénovat pomocí zmačkaného kousku papíru pod malíček ruky, kterou syn píše a lehká ruka všemi prostředky, které trénují jemnou motoriku: přebírání, stříhání, trhání, stavebnice, psaní do krupice, modelování atd…
Tornádo, stojí to dvacku, je to skvělé, píšou tím u nás všichni. Stabilo nedoporučuje žádná z našich učitelek, už vůbec ne pro prvňáky, je strašně tlusté na držení, říkala učitelka, naše třída měla stabilo „zakázané“. Zkusho sama vzít do ruky, jak tlusté je. Já bych to zatím nijak neřešila, kup jedno tornádo za dvacku a vyčkej na září, co bude preferovat učitelka.
@Amys to jsem ani nezjištovala, stabilo jsem znala
, náplně jsou za slušnou cenu a malej je spokojenej
To bude účet co ![]()
@Billi takže stejně v podstatě až na tom pasní tužkou se pozná, ketrý pero by bylo vhodnější?