Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zdenka_v
14.10.14 22:48

@Doxa ty jo, nevím co je SA ani dorsiflexe.
Ale když je tam, že korekce dobrá, tak to snad bude dobrý.

• Citovat
  • Upravit
456
15.10.14 11:35

@Doxa nejsem odbornik, ale rekla bych ze SA bude achilovka, takze se vam asi trosku zkracuje, ale zatim je dorziflexe tj. ohnuti kotnicku mozne, cili neni treba zadny zakrok jako tenotomie achilovky nebo dorzalni uvolneni. Naznacena addukce prednozi je, ze staci nozky lehce dovnitr, ale taky s tim zatim neni potreba nic delat, jinak by vam to rekli, ale byla bych ve strehu a zábrala s cvicenim jak na tu achilovku, tak na to prednozi. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.10.14 11:59

@macawi Díky za info, já jsem si myslela, že to bude zkratka achilovky, ale nebyla jsem si jistá. No, snad se to nebude zhoršovat. Cvičení s ním je očistec, je to strašný vztekloun a nevydrží chvíli v klidu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 22:00

Hezký večer holky, dlouho jsem tu nebyla ( zas :D ) nějak nestíhám. Na konci září jsme byli na kontrole a vše ok, tak se mi STRAŠNĚ ulevilo…vtáčení nožiček je normální, hold ho pozoruju víc a už si nepamatuju jestli je Adámek taky takhle vtáčel, ale asi jo. Jinak dlahy do roku stále na 16h, pak na 12h. Další kontrolu máme v prosinci. V listopadu bude Jáchymkovi rok, strašně to letí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.10.14 00:10

@chemická myška No vidíš, to jsi se tak bála a myslím, že jsme dopadli hůře než vy. Malý měl teď v říjnu rok a kontrolu máme v lednu. Snad se nám ta nožka nepokazí, fakt trnu, snažím se s ním cvičit, ale obrací se mi u toho a bečí, teď, co mu rostou zuby je nedobrý jak čertisko. Pořád řve, ruky v puse a strašně se vzteká, ale to má prý po manželovi. Tak pa pa a dobrou noc všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.10.14 09:36

Plastová část mezi dlahama

Prosím vás, je zde někdo, jehož dítě nemusí nosit již dlahy nebo mu byly udělány nové botičky? Poptávám plastovou část mezi dlahami, jak je tam vyryto Ponseti.
Pro upřesnění posílám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
18.10.14 19:14

Ahoj, my byli na kontrole včera…jedna nožka nám vyrostla o 1 cm a druhá o 2 cm, objednali nám nové botky a za 3 měsíce máme další kontrolu..jinak nožky vypadají prý dobře a dlahu máme nosit 20 hodin denně, máme příští středu 7 měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.10.14 11:20

Ahoj holky,
hlásím, že se nám před týdnem (10 dní před termínem) narodila holčička! pořád jsem se bála, že budu přenášet, ale pospíšila si :o) pes má na obou nožkách, rehabilitační Gábinka v Podolí za náma přišla hned druhý den a naučila nás nějaké cviky. no a zítra jedeme k Maříkovi, takže jsem opravdu zvědavá, co nám poví, i když je jasné, že začnem se sádrama, tomu neutečeme. Ale ty, co ještě neporodily a stále čekají a vědí již diagnozu, můžu uklidnit. Bála jsem se, že mi budou nožičky hrozně vadit, až malou poprvé uvidím, ale vůbec nic to se mnou neudělalo, jen se už týden pořád rozplývám nad tím, jak je krásná :o)) je mi jasné, že krize přije (pravděpodobně hned s první sádrou), ale zatím mi to nepřijde jako nic hrozného…
tak se holky držte s tím cvičením - já už taky vím, jaké to je prát se s prckem…budu se vám hlásit s novinkama :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
19.10.14 11:35

@markét1982 Ahojky, moc moc gratuluju k princezně a neboj, všechno zvládneš :kytka: doufám, že se někdy sejdeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
19.10.14 11:36

@markét1982 gratuluju k narození malé a přeji všechno nej do života… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.10.14 11:44

Holky, děkuju! máme z ní velikánskou radost :)
@Shari81 Jasně! moc ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
19.10.14 11:53

@markét1982 gratuluju k holčičce. :kytka:

Unás nic nového teda vlastně jo Barunka si zkouší stoupnout, ale nožky jsou slabé z dlah jinak lozí jak drak i z dlahama vůbec ji nevadí že má nohy spojené k sobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.14 13:18

@markét1982 gratuluji k holcicce! Uzivej si ji, nozicky budou brzo v poradku, oni to ty nase ditka, snaseji lip nez rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
19.10.14 22:57

@markét1982 Také moc gratuluji k narození holčičky, ať vše dobře zvládáte a buďte šťastní, já když se malý narodil, tak jsem si tu nožičku taky vůbec neuvědomovala, ale ostatní ženské v porodnici na to koukaly, jako kdyby se mi narodil vetřelec. Jakmile je něco jinak, tak je to pro společnost k údivu. Holky držte se, vše bude OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.10.14 17:25

Ahoj holky, tak od včerejška máme sádry…v pátek jdem na přesádrování. kolikrát se sádry měnily u vašich dětí? já jsem po jednom dni úplně hotová, protože malá vůbec nechce spát, každou chvíli se rozeřve jako by ji na nože brali, asi si na ty sádry nemůže zvyknout. a já jsem totálně nevyspaná a vystreslá… :zed: snad se to zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí