Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2865
6.11.14 06:43

@Shari81 ju to je mi líto, že vás čeká asi další operace, já jsem zvědavá co naše Bára jdeme na kontrolu až v březnu a nosíme dlahy jenom na 12h pořád jí nohu prohlížím Bára bude mít 11 měsíců už se staví a obchází nábytek a i když má botky tak se mi zdá, že se jí ta pravá noha docela často zvrtne nevím jestli je to normální nebo je to špatně :think: tak jí furt prohlížím mám z toho už tik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
6.11.14 12:11

Tak já od rána řeším botky :zed: vyzvedla jsem si nové, jenže…máme jednu nožku o 1 cm menší, teď máme botky trojky a doktor, že objedná čtyřky, že do té jedné doroste, napsal tam i rozměry nožek…a přišla nám samozřejmě jedna čtyřka a jedna trojka, tak od rána obvolávám všechno možný, jenže prý to reklamovat nejde, že teď prostě tu nohu má na trojku a na čtyřku ne…na co mi je trojka bota, který mám dvě doma??? :cert: :cert: a kdyby se prý objednala čtyřka, tak budu hradit 7 tis.. :roll: :zed: takže domlouvám se sestrou, že by nechali případně botičku jednu po někom až ze čtyřky někdo vyroste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
6.11.14 12:12
@Shari81 píše:
Holky díky :kytka: pořád doufám, že to nebude potřeba, cvičím s ní poctivě, př. týden dostane odrážedlo a budu i nadále dělat všechno proto, aby k operaci nedošlo…a kdyby náhodou, tak věřím, že to Verunka zvládne a pak už bude všechno v pořádku, třeba dostaneme příští rok lázně…
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.11.14 12:14

@dagvi Náš malý tu nožku taky tak divně dává, někdy mi to připadá jako že to má jak před operací, ale z toho ji vytočí úplně krásně, ale musím říci, že i když stojí, tak tu pravou zdravou nožku má krásně vytočenou a tu špatnou má tak maximálně v rovině, málokdy ji vytočí úplně. Když sedí a má ty nožky uvolněné, tak pravou má úplně vytočenou a tu špatnou o dost méně. Taky máte na kotníčku pořád ty vrásy? Nohu mu pořád sleduji, chlap ten neřeší nic, ale to je asi náš úděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.11.14 12:18

@verunka.kliste Náš malý má taky jednu nožku menší, máme plastové dlahy a u těch je to jedno, protože tam se to stáhne sucháčama a je fuk, zda je tam ve předu více místa nebo méně, spíše vždycky chci ať mu ty dlažky udělají větší, aby nám déle vydržely. Je to vždy o nervy s těma botama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
6.11.14 12:42

Holky ja vas nechtela desit :oops: ale holt je to fakt a ja osobne zastavam nazor „bud pripraven na nejhorsi a doufej v nejlepsi“ ;)
ohledne cviceni pri ponsettiho metode na srazu achillea MUDr Frydrychova rikala, ze on byl american a ta metoda je delana pro americany…tj ze se nemuze nechat cast zodpovednosti na rodicich (coz je prave to cviceni). Ale sama nam rikala at cvicime…teda protahujeme. To o posileni svalu mi k tomu pridaly az rehabky (jak v laznich, tak ke kterejm ted chodime). Uprimne rehabkam se vubec nelibi to noseni dlah…botky s tyci povazuji za uplnou prasarnu (myslim ze to psala Doxa…prasi to kolinka a nam to teda poprasilo i kycel, ktera ale nebyla sama o sobe zdrava) a kdyz jim ukazuju nase kafo dlahy (plastova korytka az po stehna) tak taky nejsou nadseny, ale tohle pro mne neni otazka do diskuze…dlahy se u nas proste nosi a do tech 3 let nosit budou, to bych si pred sebou neobhajila, kdybych mu je nedavala a pak musel na operaci :evil:
jinak ja samozrejme taky porad doufam, ze se operaci vyhnem, na druhou stranu uznavam, ze pokud bude potreba, tak to holt zvladnem jako vsechno doted :palec: jen chci pro nas sanci se ji vyhnout tim cvicenim. Kdyz jeden ortoped rekne vypada to na operaci, druhej nozky nevypadaj zdaleka tak zle, na operaci to zatim neni, a rehabka ze by se to melo podarit rozcvicit, tak pro mne to znamena to minimalne zkusit a kdyz to nepujde, tak na operaci muzem klidne za pul roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
6.11.14 12:49

@verunka.kliste zkus kontaktovat achillea…jak delaji tu sbirku pouzitych dlah pro Ugandu, tak se nedavno rozhodli, ze do Ugandy budou posilat jen DB dlahy (botky napevno na tyci) a JM dlahy (sundavaci botky) budou prozatim nechavat v CR prave pro ceske maminky, ktere potrebuji resit neco podobneho jako vy. Treba bodou mit ty 4 botky.
jinak na achilleovi taky psala jedna maminka o Dobbs dlaze…je to jakoby jen jina tycka mezi botkama…ma takovy klouby, takze mimi muze hybat nezavisle nozickama. Musi se teda objednavat z Italie a stoji kolem 5000, ale zase se koupi jednou a pak uz se jen meni boticky a ty vam normalne predepisuje doktor a jdou na pojistovnu…ja byla rozhodnuta ji malymu poridit, ale to jsme zrovna dostali ty kafo dlahy a tim padem to pro mne prestalo byt aktualni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
6.11.14 12:53

@z1908 mas uplnou pravdu…holky to co je k videni v tech laznich…hruza! Ja prvni tyden vecer brecela do polstare…takovy veci by se proste nemely dit a uz vubec ne detem :| takze budme vsechny rady, ze nase deti maji jen drobny problem s nozkama…i kdyby bylo tech operaci pptreba nekolik, tak nakonec si nozickama zadupou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
6.11.14 12:57

@Doxa ohledne odrazedla nevim, taky jsem slysela nazory pro i proti…napada mne jedine, ze se neda nijak kontrolovat smer toho odrazeni a kdyz bude pri odrazu jakoby smajdat a vtacet tu nozicku dovnitr, tak si spis fixuje zlozvyk :nevim: ale to je jen moje uvaha. Kazdopadne my na jare koupime trikolku :jazyk: na achilleovi dokonce jedna maminka na bazarku prodavala takovy trosku upraveny slapky na kolo, ktery drzely ty nozky malinko vytoceny ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
6.11.14 15:11

@Doxa ale zase když Bára sedí tak má pěkně špičky ven na obou nohách no uvidíme, já třeba nepozoruji na Báře že by měla lítko tenké oproti zdravé noze a ani tu nemocnou nemá kratší max. 5mm takže já doufám že bude vše v pořádku, jak začne chodit uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.14 16:44

jak zachazet s dlahami?

Ahoj, dnes jsme dostali dlahy k pes eqiunovarus. Mame ten tip s oddelitelnou tyci… a meli bychom sundavat dlahu jen na koupani…
Jak zachazite s mimcem? pri prebalovani sundavate botky? Nebo jak to realizujete? (Malej celkem rve, kdyz mu botky nandavam a jde mi to jeste pomalu…) mate v dlahach ponozky? Dari se vam dat paticku vazne az dolu? Da se mimco nejak polohovat? (Nebo lezi jen na zadech ptipadne brisku?…no, sem z toho trochu bezradna… PROSIM PORADTE ZKUSENOSTI
(Pro uplnost, jirik je nedonoseny, je mu 6 tydnu, ale jeste nema ani 3 kg a 50 cm…takze zrovna s tim prebalenim se mi tam teda blbe soupou plenky a navic sem teda chtelapouzivat latkove…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
6.11.14 17:26

Dnes jsem si sla pro neco k dr. frydrychove. ptala jsem se ji na to, jak zde bylo zmineno, ze vetsina deti pak jde na operaci. rikala, ze u 70-80% to neni treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
6.11.14 18:53

@jana.belochova ahoj s malou jsem zacházela jak kdyby na nohách nic neměla nijak nepolohovala prostě ležela na zádech a dávala jsem pást koně. Přebalovala jsem s dlahami zdá se mi že mají děti dost nožky od sebe a dávám látkové pleny. Patičku se mi časem podařilo dát až dolu ale né hned chce to hodně zatlačit noha si zvykne pak dlahu utáhnout Bára měla i modřinu jak jsem jí nohu tlačila dolů aby byla správně. V dlahách ponožky máme používám běžné bavlněné ze začátku jsem používala s protiskluzové než jsem se naučila nožku dávat do dlah. Ale je pravda že Baruška byla 4kg a je těžce pohodové dítko neměla s dlahami vůbec problém snášela je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.11.14 10:05

@z1908 tak ja nevim, na srazu to rikala presne obracene :nevim: ale hlavne kdo ma cas a naladu tak si muze projit tu diskuzi na rodine, ktera funguje uz dlouho a tem detem tam je nekterejm i 10 let a tam se k nejaky operaci (prehozeni slach, dorzalni ci subtalarni uvolneni) propracoval skoro kazdej :think: ale to je v podstate jedno, kazda z nas bude do posledni chvile doufat, ze nam se to podari a zadna operace nebude potreba a ja preju co nejvic z nas, aby se nam tohle prani splnilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.11.14 10:10

@jana.belochova do dlah rozhodne ponozky, bavlnene nebo bambusove, co nejhladsi. Paticku dolu jak jen to jde, ze zacatku to joc nejde, ale casem se to zlepsuje. A pokid se ti spatne prebaluje, tak si na prebalovani odcvakni tu tyc, ale boticky nech nasazeny…to je vyhoda ty odcvakavaci tycky. Takhle maly mimco stejne lezi vetsinu casu na zadech, muzes mu pripadne malinko vypodlozit nozky, ale neni to nutny, a obcas ho soupni na brisko, ale zadne specialni polohovani neni treba. Jestli budes pouzivat latkovky nebo jednorazovky je uplne jedno, s tou odcvaknutou tyckou ti to pujde dobre. A hlavu vzhuru, za chvili se zajedete a botky s tyckou budou soucasti miminka a ani ti to pak neprijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí