Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
456
9.6.15 15:43

@Doxa tak gratulace :kytka: pokud to peclive skouknou na utz tak uz je riziko minimalni.
@Shari81 teda ja nevim…nechci rypat, ale co presne si od dvoutydenni sadry pan doktor slibuje kdyz nezabrala serie sadrovani a na jedne nozce dokonce operace…pokud si dobre pamatuju :think: neni mozna cas to poresit „z gruntu“ nejakym uvolnenim slach? Nechci Marika nejak zpochybnovat, ale co takhle zkusit druhy nazor at uz na Bulovce nebo v Motole?
@dendulina fajn, ze to mate za sebou…a ted s chuti do rhb ;) :roll:
jinak jak se tu holky podivovaly nad Vojtovkou…nozky nevyleci, ale pomaha udrzet v kondici zbytek tela aby se napr pri jednostrannym PEC nerozjela skolioza a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
9.6.15 15:48

Jo a boticky kupujeme DPK. Ted jsem dost vahala nad Superfitama, ale jsou sice krasne lehoucky ale celkove mekci..vcetne opatku, tak jsem ted po operaci radsi volila tuzsi dpk, ale priste uz mozna pujdem do superfitu. Ono je to ale hodne i o celkove stavbe nozicky…uzky kotnicek, vysoky nart, uzke ci siroke chodidlo…kazda znacka ma jine kopyto…dpk jsou spis na uzke nozicky, fare na sirsi s vysokym nartem…kazdemu sedne neco jineho, je potreba vyzkouset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
9.6.15 17:07

Tak máme koupené botky, na léto máme sandálky od dpk a na chladnější dny a deštivo superfitky. Papučky jsem chtěla od fare, mají dost pevnou patu, ale malému jsou velké a široké, vůbec mu neseděly. Tak mi paní poradila, že se mám mrknout po papučkách od dpk, že by mu měly sedět, měli je v prodejně jen na přezku, ale já chci tkaničky, tak to risknu a objednám je přes net. Ty na přezku mu seděly, ale tkaničky jsou tkaničky. Máte pravdu v tom, že ty dpk botky mají pevnější patu než superfity. Nejmíň ohebnou podražku a nejtvrdší jsou fare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.6.15 17:23

Markét1982 V papírech máme Dg. oboustranný pes EQV cong., v. s. stif-soft typ. (což jsem někde vyčetla, že to je ten III. stupeň). Uvidíme, snad půjde vše dobře a nebude se to zhoršovat. V tuto chvíli nemůžu ještě říct, že jsou nohy OK, ale myslím si, že nejlepší rehábka pro malýho bude chození (což mi potvrdil i doktor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.6.15 18:09

@nunihor vy máte taky stif soft type??? my taky! nikde jsem se nemohla dopátrat, co to přesně znamená…co je to ten třetí stupeň? zas to nemůže být to nejhorší, když to máte taky a léčba u vás probíhá skvěle :) Mařík nám taky říkal, že chůze bude dobrá rehabilitace…vzhledem k tomu, že malá už měsíc stojí (teď jí bude 8), tak doufám, že brzy začne běhat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
9.6.15 20:53

@macawi taky nad tím uvažuju jít na konzultaci jinam :think: zas na druhou stranu, malá si začala sama stoupat bez opory, začíná pomaloučku zkoušel kroky..prostě ještě jedny sádry zkusíme a když to nepomůže, tak pak operace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.6.15 10:10

@Shari81 ach jo. ale tak vse smeruje k tizenemu vysledku. hodne sily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.6.15 12:17

@z1908 díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.6.15 12:35

@Shari81 ja bych doporucila konzultaci u te frydrychove z bulovky. Ona ma i ordinaci v jesenici u prahy. tam se objednas na urcitou hodinu a nemusi se cekat dlouho jako na bulovce. jen na konzultaci se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.6.15 12:35

Jinak my kupujeme boticky sante.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.6.15 14:17

@z1908 díky za info, zkusím se k ní objednat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.6.15 17:19

Ahoj :) Mě se moc líbil příspěvek o botkách na stránkách Achilleus. Jmenuje se „Botky pro naše nožičky“. Napsala ho maminka holčičky s jednostranným pec. Holky poučte mě, ale nikdy jsem od žádného doktora, ani na ortopedii ani na rehabilitaci neslyšela, že narodí-li se dítko s pec, třeba jednostraným, musí se začít cvičit vojtovka. Určitě ani nikdo neřekne- „necvičte“. Tady už ale narážím na alibizmus v medicíně, který je bohužel hodně určující. Nikdo nechce nic opominout a to rozšíření vojtovky na zdravé a třeba jen trochu pomalejší děti se mi moc nelíbí. Je to jen můj názor, ale svléknout malé miminko 4× nebo5× za den do naha a za velkého křiku s ním kroutit na stole je stres pro něj i pro maminku která to většinou musí dělat. Měl by k tomu být, podle mě opravdu závažný důvod.
Jinak my jsme si v Brně daly kolečko po ortopedii a rehabilitaci a pořád jen slyším, že
nožička je v pořádku, že malá nemá důvod špatně chodit..Jenomže jí to nevysvětlím. A také že víc než to co už děláme dělat nemůžeme a že se to někdy napraví i skokově. Pan primář Brauner to nazval typickou sádrovou chůzí. Takže tak. Snad nám ted´ pomůže i léto, voda, kolo, zkrátka pohyb. Užijte si ho s dětmi i vy a držte se, někdy to nemáme lehké a každý dobrý den se počítá :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.6.15 18:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.6.15 20:44

@pecmam no ja myslim, ze u jednostraneho PEC je vojtovka opravdu dulezita, protoze ta jedna sadra strasne zatezuje telicko a miminka se prohybaji do pismene C, maji treba splostelou hlavinku a tak. My teda necvicime, mame oboustrane PEC, ale chci zacit, protoze aby si zvykl na to ze na nej bude nekdo sahat a neco s nim delam, protoze kdyz bude potreba a nozinky se budou muset rozcvicit, aby jsme meli nejake zaklady. Treba v laznich…
Nemusi to byt ted pro nas primo vojtovka( u jednostraneho pec asi jo) ale aspon neco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.6.15 21:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat