Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@macawi Tak návštěvu Chomiaka máme za sebou- jela jsem tam i když jsem byla marod, protože jsem manželovi moc nevěřila ( on totiž zase nevěří těm novým dlahám). Chomiak měl viditelně vyžehlený obličej, jinak vše při starém, dlahu jsem z něj nedostala…prý je ještě nemáme k dispozici…chystám se zavolat na Metis jaká je tedy skutečnost- ale ne na Bulovku ale přímo na centrálu na Prosek aby to nebylo tak okatý…no, jelikož máme v květnu další kontrolu + operaci druhý nožky tak doufám, že do tý doby se něco pohne- Chomiak mi tvrdil, že i s tou operací ty dlahy budou OK, což si vůbec nedokážu představit, protože narvat nohu s useklým krajním prstem do dlahy fakt za mě neee…no uvidíme, máme 3 měsíce. Jinak nožka super - prý „obě nožky zdravé“.Takže tak…
@milu79 takze jestli to dobre chapu nemel problem s pouzitim ADM dlah jako takovych jen se tvaril, ze jeste nejsou dostupne? No uvidis co Metis, kdyztak podle mne muzes zkusit i jinou protetiku…docela dobra je v Hradci Kralove, my jsme taky z Prahy a normalne dlahy na noc mame z Metisu, ale pro ortezky na denni noseni si jezdime do Hradce, neni to zase tak daleko aby clovek tu jednu cestu tam a zpet neprezil. Slysela jsem ze ADM dlahy objednava i nejaka protetika z Ceskych Budejovic.
Jinak po te operaci budou podle mne problem jakekoliv dlahy…ledaze by vam vyrobili neco plastoveho docasneho…reze se malicek, ne? Tak ta palcova strana ktera je u PEC dulezitejsi muze byt normalni a v oblasti malicku by to mohli udelat treba nejak otevreny, alespon docasne nez se to malymu zahoji a bude moct mit normalni dlahy…zkus se treba poptat v tom Metisu i na tohle…oni maji sveho doktora protetika (Mudr Matejicek poliklinika Prosek) a jednou nam Chomiak napsal jen upravu nasich kafo dlah, ale Matejicek si nas pozval a napsal nam uplne nove dlahy jeste s kloubem v koleni, on ma co se tohodle tyce stejne pravomoci jako Chomiak, akorat pozor na to, ze narok na dlahy je 2× rocne, tak to nejak promyslete…pokud byste s tou operaci treba nemeli nejakou vyjimku ![]()
@macawi záleží, jak ty dlahy doktor napíše. Nám doktorka napsala k žádosti vždycky ještě nějaký dodatek a během 7 měsíců pojišťovna schválila troje dlahy
. Přitom jsme měli 2krát AFO a teď KAFO dlahy, pokaždé kolem 12tis. ![]()
Ahoj holky,
tak kolega dostal ADM dlahy - má je z Českých Budějovic a jsou s nima moc spokojení! takže zabojuju…no na výměnu už je určitě budu chtít- malý je vůbec takový trochu pozadu a doktorka na něm pořád něco vidí, tak i to noční převalování by mohlo pomoct…tak uvidíme- ale v každým případě na trhu jsou a jsou plně hrazeny pojišťovnou!
mějte se fajn m.
Všechny zdravím, v dubnu jdu na kontrolu s malým, má jednostranný pec a stáčí mi chodidlo hodně dovnitř, chci se právě paní doktorky zeptat, zda by nám nepomohla ADM dlaha. Akorát plno maminek píše, že dítě v tom dlouho nevydrží, že jak ty ADM dlahy táhnou tu nožku, tak že to prcky bolí. Ještě se chci zeptat máme z dlah trochu ekzém, co jste na to dávaly dětem. Malý má přes 2 roky. Dávám mu na to Imazol, zdá se mi to trochu lepší, tak snad se to upraví. Díky předem za rady.
@Doxa
ADM dlaha, jak jsem četla na to netu má 2 typy- jedna je jen na noc a druhá je jako kecka přes den.Co se týká té funkce, tak osobně nemám zkušenost ale vím, že kolega dlahy vůbec nedával, jenom tejpovali, teď se k ní vrátil- právě té ADM- a prý je klučina spokojený. Ačkoliv klasika dlahy nesnášel.
Ten ekzém- je to fakt ekzém nebo taková ta drsná opruzenina mezi prstíkama? Tu máme občas totiž taky, dávám na to mastičku Linola Fett (50g za 128Kč u Maxe). Doporučila mi ji dětská, hodně mastí a do 2 dnů to máme pryč- nemažu tím pořád, jen když se to objeví. Opravdu to chce vetřít mezi prstíky a ono to vypadá dost mastně ale zabírá to.
@milu79 Děkuji za rady, malý má už dlahu jen na noc. No, musím se zkrátka na to zeptat. Jinak mezi prstíkama to nemáme. Má to z boku jak je lýtko a je to ekzém, no zkusím to mazat a když se to nezlepší, tak budu muset za dr. Nevěděla jsem, že je i ADM dlaha přes den. Já jen vím, že hodně dětí ji nesnáší, tak uvidím, co mi poradí doktor. Pokud by to měl mít v noci i třeba 4 hodiny a pak mu nandám jeho dlažku, tak by to taky k něčemu bylo. Díky
@Doxa @milu79 Ahoj holky, nemáte prosím odkaz na ty ADM dlahy? Ráda bych se na to podívala. Moc děkuji
http://doodle.com/…8edyuxgpunip
https://m.facebook.com/…equinovarus/?…
Ahoj holky…pro ty z vas, ktere nemaji nebo nesleduji facebook. Je tam skupina tykajici se PEC a prave se tam pokousime zorganizovat kurz kinesiotapingu zamereny specialne na tejpovani deti s PEC. Puvodni idea je takova, ze by s jeden den (4.6. sobota) konal obecny uvod do kinesiotapingu a pak dalsi sobotu by byl uz kurz zamereny konkretne na problematiku PEC. Kazdy den by to bylo cca 8 hodin a cena je 1300,– za jeden den. Pro ty, ktere maji s kinesiotapingem nejake zkusenosti neni ta prvni cast povinna.
A ted k veci…aby se uskutecnila ta druha - na PEC zamerena cast, je potreba aby se nas seslo minimalne 8. V soucasne chvili jsou v nabidce tri terminy (25.6., 20.8., 22.10.) a probiha hlasovani na doodle.com. Pokud byste nektera mela vazny zajem se zucastnit (misto konani Praha), tak se zucastnete hlasovani na tomto odkazu
Blizsi info k akci kdyztak poskytnu ja nebo juknete primo na facebook
Ahoj holky, tak dalsi novinky…chysta se celorepublikovy sraz PECkaru…info viz www.achilleus.cz a zavazna prihlaska zde http://www.survio.com/…9S7T7J3E6Q6F
@dagvi @z1908 @Doxa @milu79 @Shari81 @markét1982 @nunihor
holciny je to tu nejaky mrtvy…davala jsem dva „dulezity“ prispevky a ticho po pesine…vazne nikdo nemate zajem o kurz tejpovani ani zucastnit se srazu?
@macawi info jsem si přečetla, pro mě to není aktuální naše Barunka nemá problémy sice nosíme dlahy ještě na spaní ale jinak nožka spolupracuje vůbec se jí nestáčí chodí krásně je pružná pata má normální tvar i postavení a to že měla PEC značí jenom to že má užší lítko a asi o 0,5cm kratší šlapku což je nezvratné. Jsme po kontrole doktor byl moc spokojený ba bych řekla že nadšený když bude noha za půl roku na kontrole stejná zrušíme dlahy i na spaní a dál se uvidí. Když tu čtu s čím se tu holky musí potýkat tak říkám na rovinu že to neznám u nás probíhá léčba na výbornou a doufám že to tak zůstane i nadále.
@macawi my tejpujeme jako doplňkovou léčbu. Sice mi fyzio ukazovala, jak to dělat a tejpuju i sama doma, ale na kurz jsem se přihlásila, ono to nebude na škodu na rozšíření obzorů
Jdu i na ten obecnej 4.6. ![]()
Jinak Kubík byl v únuru na kontrole u Mudr. Teysslera, který ho viděl poprvé a na první pohled nepoznal, že jde o oboustranný PEC, takže za mě léčba probíhá skvěle. Teď se asi od poloviny 11.m staví a nožičky se s tím zatím perou na výbornou ![]()
@dagvi @dendulina tak to obema gratuluju a drzim palce at to jde tak dobre i nadale
a s @dendulina se tesim snad na videnou ![]()
@macawi ahoj. pro me je ´to autem pres 2hod cesty z prahy na sraz a to se mi nechci. na kurz tejpovani bych rada, ale bohuzel nemam hlidani pro prcka. za info kazdopadne moc dekuji. jiz jsem se na to divala