Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, moje malá teď bude mít dva roky, dlahy dáváme každou noc, naštěstí jí to nevadí a spí v nich tak 11 hodin v kuse. Ale popravdě nemám úplně pocit, že by to mělo nějaký efekt, to na uklidnění pro ty z vás, kterým děti ty dlahy nesnáší…
jinak @Shari81 držím palce, abyste už byli od listopadu bez dlah, pokud ano, budu mít aspoň před sebou nějaké světlo na konci tunelu, že snad za rok už budeme mít taky po všem ![]()
@markét1982 neboj, rok uteče jako voda..do smrti ty dlahy nosit nebudou ![]()
Tak, copak o to, mně to nechození nevadí ani v nejmenším
Kuba nikdy nebyl v ničem „tabulkové“ dítě, on si jede komplet po svém ať už jde o chůzi, jídlo nebo řeč. Statečně odolával i Vojtovce (hlavně teda je tak živej, že zacvičit ho nešlo), až jsem to vzdala a z Motola nás vykopli, protože matka nespolupracuje
Pro mě je důležité, že mám veselého chlapečka a nemusím ho srovnávat s okolím. Jen to noční (ne)spaní mě ničí, protože jsem před 2 měsíci nastoupila do práce. A ty dlahy mě dost zneklidňují. Jenže ani při nejlepší vůli momentálně víc nezvládáme. Přitom se nedá říct, že noci stojí za prd kvůli dlahám - když se splete, vydrží s dlahami na pohodu i 9-10 hodin. Jenže, když pořádně nemůže spát, nezvládne holt ani dlahy ![]()
Ahoj holky, o víkendu jsem (čistě náhodou) na jedné akci narazila na člověka, od kterého jsem se dozvěděla, že se taky narodil s touto nemocí. Byl to kluk, 35 let. Říkal, že měl asi do jednoho roku sádry a pak mu maminka dávala boty obráceně. Říkal, že nemá vůbec žádné následky - vše prý úplně v pohodě (je u policie, sportuje). Takže možná trošku uklidnění pro nás všechny ![]()
Ahoj holky, tak dnes jsme byli s malou na kontrole u Marika a výsledkem je, že dostane nové jiné dlahy. Doteď měla ty Kafo dlahy a teď to budou nějaké Beckerovy dlahy, které budou korigovat i berce. Máte někdo zkušenost? Nevím, co od toho čekat, bojím se, aby to snasela… Na případnou operaci jsem neměla odvahu se zeptat, ale říkám si, že by to řekl sám, kdyby to teď hrozilo…
@markét1982 Ahoj, ty dlahy vůbec neznám
..snad někdo jiný poradí…držím palce, aby jste se operaci vyhli ![]()
Ahoj všichni! měla bych dotaz! muj skoro peti mesicni syn ma PEC na leve nozce! nastesti jen polohovi! sadru jsme meli skoro 3 mesice ted mame dlahu! ale uz nevim jak mu ji dat aby ji nevyzul! mame ji od stredy a vzdycky rano v postylce ji najdu sundanou! zvykne si a nebude ji vyzouvat a nebo je ta dlaha spatna, ze ji vyzuje? uz fakt nevim jak to udelat at ji nevyzuje ![]()
@Nikitkaii Ahoj a jakou má dlahu? Je jich víc druhů…nafoť to…
@Nikitkaii máme podobné. Vyřešila jsem tak, že jsem dávala ponožku, dlahu, na to punčocháče a přes ně třeba kraťásky. Malé už jsou skoro 3, takže teď už to neřeším, malá mi je pomáhá zapínat a nesundavá si je…
Dekuji vyzkousim!!!ted jsem mu na noc dala mezi nozky slozenou plinku at nemuze tou druhou nozkou tu dlahu sundavat!!
Ahojte holky, já byla na 1. screeningu minulé pondělí, Dr. viděl obě nožky s PEC, ale moc to nešlo vidět, tak jsem šla v úterý znovu, to viděl s PEC levou nožku a v úterý jdu k jinému Dr, aby to potvrdil, achjooo, slyšela jsem o této nemoci poprvé v životě, taky v rodině nikdo nic takového neměl… je tu někdo z Moravskoslezského kraje? - Opava, Ostrava?, pokud ano, u jakého lékaře jste se léčili prosím, předem děkuji za info…
@tinamarr jsem sice z Prahy, ale můžu ti říct…ničeho se neboj, tato „vada“ se dá velmi pěkně vyléčit…
Aspon to viš do předu. u nas nikdo nic nezjistil a zjistilo se to az po porodu! jen mi rekli, ze ma neco s nozickou a vic nic! tak jsem byla na nervy, ze nevim o co jde a co s tim! ja jsem z noveho jicina a s prckem chodim do nemocnice predtim na sadrovani a ted na kontroly s dlahou!!
@tinamarr ahoj. hlavne, že už ted budeš mít informace a víš, co tě čeká. není se vážně čeho bát. jde to napravit, žádná tragedie. ale je to náročný, zase úplná procházka růžovým sadem to není.