Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
4.2.17 07:55

@macawi @Shari81 tak to jste, holky, asi nebyly na stejné operaci, ne? Dorzalni a posteromedialni uvolnění asi nebude totéž ne? Mařík nemluvil o žádných dratech a pokud jde o sádry, tak u nás říkal, že malá je bude mít 3 týdny po kyčle a pak další tři týdny po koleno a na to už bude moci stoupnout. Operace bude probíhat ambulantně a hned poté nás pustí domů.
Jinak my máme Beckerovy dlahy, podle mě jsou účinnější než ty předchozí (AFO dlahy), dokonce i Mařík teď říkal, že už vidí výsledky po dvou měsících nošení. Jak já jsem pochopila ten princip, tak ta pruzina působí jak na koleno tak hlavně na kotník a vytáčí nohu zevně. Ale je to jen můj laicky pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.2.17 08:44

@markét1982 hele nevím, já se v těch názvech nevyznám :nevim: malá taky měla operace ambulantně, po probuzení jsme jeli domů…fakt se neboj, děti to tak neřeší a zvládají to lépe než my rodiče :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.2.17 20:50

Ahoj ja rozhodne nechci nijak strasit, rozhodujici je vzdy co ti rekne osetrujici lekar. My se lecime na Bulovce a delali nam dorzalni posteromedialni uvolneni. Ta operace spociva v dorzalnim pristupu tj zezadu…ma jizvu jakoby do podkovy od vnitrniho kotniku pres achilovku k vnejsimu kotniku. Behem operace se uvolni vazy a trosku se prerovnaji kosticky (videla jsem rtg pred a po) a nove postaveni kosti se fixuje draty (dva usti na pate a vedou kolmo nahoru a dva vedou skrz prednozi a usti na nartu a pod prstiky). Draty se vytahuji se sundanim sadry, takze nejsou v nozce natrvalo.
Jinak Marik dela operace ambulantne protoze si jen pronajima sal a neni soucasti nemocnice. Na Bulovce meni sadru ca 5 den po operaci a pak teprve pousti domu. Uprimne…prvni dva tri dny jsem byla rada ze mohl malej dostat kapacku tramalu.
Poptala bych se osetrujiciho lekare na postup, jestli vyuzije k fixaci draty a jaka se da ocekavat rekonvalescence, ale sama jsi psala, ze vas varovali ze se mala bude ucit znovu chodit :nevim: kazdopadne za zvazeni stoji urcite lazne…pomuzou hojeni jizvy a hlavne rozhybani nozky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
5.2.17 21:52

Tak jsem mrkla do lékařské zprávy a Veru měla dorzální posterolateromediální uvolnění-nevím jestli je to to samé-každopádně žádné dráty v nohách neměla, sádra na cca 5 týdnů ke kyčlím, pak ty gumoplastové. Rozchodila se úplně normálně, spíš jsem jí musela v chození omezovat..v lázních jsme nebyli. Jizvy má od kotníku ke kotníku a jsou skoro neznatelné. S nožkama jsem jí cvičila sama doma…
dle mého i po zkušenostech s Veru je alespoň pro nás lepší rekonvalescence doma. Fakt jsem byla ráda, že jsme po operaci jeli domů, kde měla malá klid. Na rozdíl od nemocnice, kde jsme byli na infekčním, kde jsme mohly být pouze v pokoji a nikde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
6.2.17 10:52

Ježíš, holky, jak to tady čtu, začínám z toho mít trochu nervy :think: podle názvu bychom měli mít to samé co @Shari81, ve zprávě je napsáno postero latero mediální release levé nohy. A o dratech nemluvil, řekla bych, že to je tak podstatná věc, že by nám snad řekl, kdyby malé plánoval zdratovat nohu :think: ale nevím, radši se ještě před operací zeptám. S tím, že je to ambulantní, nemám problém, snad Mařík ví co dělá… Už jsme u něj takto absolvovali první zákrok, když byly malé dva měsíce a proběhlo to v klidu. Teď by se mi navíc pobyt v nemocnici vůbec nehodil, protože mám ještě druhé mimco a to kdybych tam měla taky, tak by mi asi hrablo… Tak uvidíme, to čekání je hrozné, už aby to bylo za nama, už teď mám nervy v kyblu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
6.2.17 11:05

@markét1982 a kdy jdete? Fakt se ničeho neboj, malá to zvládne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
6.2.17 11:27

@Shari81 máme termín 16.2,samozřejmě pokud se mi ji podaří udržet zdravou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.2.17 09:16

@markét1982 já taky moc držím palce! uvidíš, že to malá bude zvládat líp než Ty…tak se drž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
16.2.17 15:36

Ahoj holky, tak máme po operaci, bylo to na hraně, Markétka nebyla úplně zdravá, tak jsem měla obavu, jestli to vůbec zrealizujeme. Ráno na lačno, operace i se sadrovanim trvala dvě hodiny, pak jsme s ní ještě necelou hodku byli na dospavacim pokoji a jeli domů. Po dvou hodinách se už normálně s chutí nejedla a zatím si nestezuje na bolest, tak uvidíme, jak to bude dál…Nejhorší bude ji zabavit v sede :think: Za dva týdny na presadrovani v lehké narkoze, zároveň jí vytáhnou stehy a pak ještě další dva týdny sádra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
16.2.17 21:27

@markét1982 super, tak vidíš, že to zvládla skvěle :hug: doporučuju na noc dát Paralen, aspoň tak první 2-3 dny…uteče to jako voda a bude zas běhat..Verunce ty operace pomohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.2.17 14:23

Tak se chceme pochlubit. Minulý týden jsme byli na kontrole u Maříka a už nemusíme nosit dlahy (i když malej si na ně nikdy nezvykl a pořád to sundaval). Máme protahovat a další kontrola v listopadu (ve třech letech). U nás konzervativní léčba (tedy bez operací) úspěšná. A to musím říct, že po narození měl obě nožičky zkroucené dost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
28.2.17 14:29

@nunihor jééé moc gratuluju :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
1.3.17 09:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
2.3.17 10:44

@nunihor paráda! Gratuluju!
My jsme dnes byli na presadrovani po dvou týdnech, dostala na další dva týdny odlehčené gumoplastovou dlahu a pak prý jí to rozstrihnou a bude ji mít sundavaci… Jen nám Mařík neřekl, jestli to bude mít jen na spaní a nebo i přes den…
@Shari81 jak jste to pak po sundání sádry měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.3.17 11:57

@markét1982 mám pocit, že tu sundavací pak měla už jen na spaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí