Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
3.12.16 22:53

@Lidulu Ahoj, my na tom byli úplně stejně, taky v 21.tydnu na ultrazvuku. Mně pak doporučili odběr plodovky, což jsem absolvovala v pohodě a potvrdili diagnózu pes equinovarus na obou nožkách. Víc ti ale teď nikdo neřekne, protože vše se uvidí až se miminko narodí. Je to v podstatě výhoda, že už to víš tak brzy, protože se na vše můžeš připravit a zjistit si doktory atd. Ale rozhodně nepanikar, není to žádná tragédie, klidně to může být jen polohova vada, která se snadno vyřeší… Podstatné je, že se s tím v dnešní době dá něco dělat :) naše holčička má teď dva roky, krásně běhá a je to spokojené šťastné dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
4.12.16 06:42
@tinamarr píše:
Ahojte holky, já byla na 1. screeningu minulé pondělí, Dr. viděl obě nožky s PEC, ale moc to nešlo vidět, tak jsem šla v úterý znovu, to viděl s PEC levou nožku a v úterý jdu k jinému Dr, aby to potvrdil, achjooo, slyšela jsem o této nemoci poprvé v životě, taky v rodině nikdo nic takového neměl… je tu někdo z Moravskoslezského kraje? - Opava, Ostrava?, pokud ano, u jakého lékaře jste se léčili prosím, předem děkuji za info…

Ahoj, jsem z Českého Těšína ;) V Ostravě Porubě jsem porodila, ale potom jsem šla do Třince :) Dojíždí tam „odborník“ přes toto z Karviné -Junga a je tam pod ním na Sosně Koreň :) Takže za mě, třeba do Karviné, či zavolat Jungovi a on poradí ;)

Nám to zjistili v 16tt :) Teď čekám druhé tak uvidíme, či to bude „dědičné“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
30.1.17 19:22

Holky, tak nám dnes Mařík bohužel řekl, že se další operaci nevyhneme :,( bude se jednat o postero latero mediální release levé nohy. Pak nechodici sádra prý na tři týdny a pak nějaká odlehčená sádra na další dva až tři týdny. Máte s tím některá zkušenost? Minimálně Šárka určitě… Jaké to bylo a jak se dá zvládnout tři týdny s dvouletym dítětem, které se nemůže hýbat…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
30.1.17 20:23

@markét1982 to je mi moc líto :-( ale neboj, zvládnete to..naše malá si hrála v sedě, stavěla se, tomu prostě nezabráníš..snažila se i chodit, ale moc jí to nešlo a spíš jsem se snažila jí v tom zabránit…držím palce..kdy jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
30.1.17 20:25

Holky, úplně jsem zapomněla se Vám „pochlubit“, že čekáme miminko-chlapečka..máme za sebou genetický ultrazvuk a prďolka je naprosto v pořádku…normálně když nám doktorka ukazovala jeho nožičky, tak jsem měla slzu na kraji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
30.1.17 21:52

@Shari81 no to je super! Gratuluju! Já ultrazvuk s naším malým taky dost prožívala a taky dopadl dobře :palec:
My jdeme 16.2. Jsem z toho úplně hotová… Pořád jsem doufala, že to zvládneme bez toho. Jak dlouho jste pak měli ty sádry? A sedět teda mohla normálně? Třeba na zemi? Je to takový blbý věk, těžko se jí něco vysvětluje a ještě není schopna si sama dlouho v klidu hrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
30.1.17 23:10

@markét1982 na zemi, na gauči, pak už si uměla i sama svléz/vylézt na gauč..sádru měla cca 4 týdny a pak měla tu gumoplastovou, jak vypadá jak obvaz a na vzduchu to ztvrdne…a fakt to zvládla úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
31.1.17 09:59

@Shari81 tak snad to taky nějak zvládneme… Na tu gumoplastovou sádru si Verunka už mohla stoupnout? Naše malá už chodí do školky, tak řeším, na jak dlouho ji mám omluvit :think: a ještě mě napadá, na nočník se s tou sádrou dalo? A jak jste koupali (jen omyvali zinkou celou dobu?) díky, vím, že mám plno otázek, ale cítím potřebu se na to nějak připravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
31.1.17 19:00

@markét1982 na nočník úplně v pohodě, první dva dny to bylo takové srandovní, ale pak se naučila..Veru „chodila“ i po normální sádře, prostě tomu nezabráníš, navíc Veru je ďábel :mrgreen: a koupání, obalila jsem nohu do igelitu, táta držel a já sprchovala, docela sranda u toho byla..ale nekoupala jsem každý den, spíš ob den..a jak dlouho odhlásit nevím, to se zeptej Maříka, na jak dlouho to vidí…ničeho se neboj, děti jsou gumové a strašně rychle si zvyknou..jo a vychytávka, sádru jsem omotala tímto: https://www.zbozi.cz/…-1-ks-modre/ super věc, aspoň není všechno od sádry a sádra se tím i zpevní…i Mařík to chválil jako dobrou věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
31.1.17 19:47

@markét1982 na nočník úplně v pohodě, první dva dny to bylo takové srandovní, ale pak se naučila..Veru „chodila“ i po normální sádře, prostě tomu nezabráníš, navíc Veru je ďábel :mrgreen: a koupání, obalila jsem nohu do igelitu, táta držel a já sprchovala, docela sranda u toho byla..ale nekoupala jsem každý den, spíš ob den..a jak dlouho odhlásit nevím, to se zeptej Maříka, na jak dlouho to vidí…ničeho se neboj, děti jsou gumové a strašně rychle si zvyknou..jo a vychytávka, sádru jsem omotala tímto: https://www.zbozi.cz/…-1-ks-modre/ super věc, aspoň není všechno od sádry a sádra se tím i zpevní…i Mařík to chválil jako dobrou věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
2.2.17 13:30

@Shari81 díky za tip, myslím že to máme dokonce doma :) včera jsem volala Marikove a prý to vidí tak na šest týdnů, tři týdny v sadre po kyčle a tři týdny v nějaké odlehčené po koleno. Jen mě zarazila, když říkala, že se malá bude zase učit chodit… :( tak snad to nebude tak hrozné, naše Markétka je taky dablik (asi jako tvoje Veru) a nechce se mi věřit, že by za tu dobu úplně přestala chodit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.2.17 19:17

@markét1982 ale nee, Veru sundali sádry a chodila úplně normálně..jen jsem jí omezovala a víc vozila v kočárku, aby to tak nezatěžovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
3.2.17 20:43

@Shari81 díky opravdu moc za rady a informace, budu to mít těžké v tom, že se kromě Markétky budu muset starat ještě o brasku (7 měsíců), ale musím to nějak zvládnout. Navíc malá teď úplně miluje školku, doma se mnou se nudí, tak je mi líto, že to budeme muset na dva měsíce přerušit. Už aby to bylo za nama :) hlavně ta operace, to zas budu úplně na nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.2.17 21:22

Ahoj holky…dlouho jsem tu nebyla a ted jsem nakoukla. @markét1982 je mi lito, ze musite na operaci, ale neber to tragicky, my byli taky na obou nozkach a obe ty operace nam moc pomohly. Prvni v roce a trictvrte a druha ted ve trech a ctvrt. To same co vy. Nevim co delali @Shari81 ale teda po posteromedialnim uvolneni jsou sadry na 6 tydnu…my je meli 6 tydnu v kuse a taky ma decko v noze draty, ktery se vyndavajj pri sundavani sader. Nepocitej s tim, ze decko z nemocnice odejde po svych. Nechci strasit, ale nam to trvalo cca dva tydny nez zacal malej opatrne chodit a normalne chodil az tak po 6 tydnech a to jsme byli v laznich. To jen tak pro predstavu kvuli te omluvence ze skolky.
Ohledne toho jak to zvladnout…decka to fakt neresi. Malej se se sadrou a dratama postavil v postylce treti den po operaci a kolem nabytku lital jak das. Snazila jsem se ho trosku krotit, ale moc to nejde. Chtela bych hodne zduraznit peclivou hygienu mezi a pod prstikama, je to pruda, prckovi se to nelibi, ale je to fakt dulezity. S mimcem to bude tezsi…zkus zapojit babicky jestli muzes, apky na tabletu, pohadky v televizi, cokoliv je dovoleno :pankac:
mohla bych jeste jednu otazku k tem Brownovym dlaham? Nevim jakym smerem tahnou ty pruziny, ale co mi prijde hooodne podezrely je, ze kotnik je fixovanej na pevno tou plastovou casti, tudiz veskery pohyb nebo tah se muze odehravat jen v jedinem pohyblivem miste te dlahy coz je v tomhle pripade koleno. U ADM dlah je pohyblivy kotnik, coz je naprosto zasadni rozdil. Nevim, treba mi neco uniklo, nebo jsem to pochopila blbe, ale nezdaji se mi. Jestli muzes a mas naladu zkus je ukazat ve facebookove skupine.
Drzim palce a hlavne at vam operace pomuze…mozna zvazte jeste lazne po sundani sader?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.2.17 22:06

@macawi malé dělali na obou nohách dorzální uvolnění, žádné dráty v nohách nemá-nebo mě o tom aspoń nikdo neinformoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí