Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vladěn já jsem to udělala tak, že když jsem Kubíčkovi dávala nožičky do dlah, tak tu patu jsem zkontrolovala prstem a udělala jsem si propiskou rysku u palce, a tím jsem pak věděla jestli má patičku dole nebo ne. Ale my dostali dlažky později a teď už na 100% vím, že má patičky dole…
Ahojte holky,
přeji Vám krásné a veselé Vánoce a hlavně hodně zdraví, lásky a štěstí v Novém roce
. Hlavně, ať jsou už jen samé dobré zprávy s nožičkami
.
Ahoj, taky všem přeji krásné prožití vánočních svátků a do nového roku 2013 hodně ZDRAVÍ, štěstí a lásky. ![]()
@vladěn celorozepínací overálky mezi nožkama má Next, jsou super, jen u nás nejdou moc sehnat, ale přes internet v pohodě.
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a tolik příspěvku
AndBar to je super že už nemusíte mít dlažky. Já byla s Matym 8.1 na kontrole a nožky taky že super.On už krásně chodí sám a že má i dobrej dopad na celou nožičku. jen holky vůbec nechce dlažky
Dávám mu je vždy když usne a vydrží snima max 4 hodiny pak řev jak blázen a dlažky jsou dolu
přes dení spaní je má krásně 2 hodky a nevadějí mu.Ale Doktor řikal že nožky jsou dobré a aspon tech 6 hodin aby je teda měl. Holky to mi řekněte proč někomu už botky vemou a někdo se s něma trápí dál. Nám řekl ať počítáme s tím že tak do těch 3 let je bude mít určitě. Že ve 3 letech se to nejraději vrací
jsem toho jelen.
@Anabell nám taky řekli, že do tří let…no co se dá dělat, dlažky dávám Samovi taky až usne, ale v noci si občas sundá jednu botu a je řev, tak jdou taky dolů, už mu totiž ta jedna bota nejde nazout, mlátí sebou totiž tak, že se to prostě nedá. Na kontrolu jdem 22.1. tak jsem zvědavá ![]()
To Maty má kontrolu až v knětnu další…A sundavání jedné botičky známe také
No tak to s těma bobkama musíme nějak vydržet ![]()
Ahojte holky, nám taky řekli do 3 let a teď je takový zlom, vůbec to nechápu, ale jsem za to samozřejmě šťastná a jen si moc přeji, aby se nožky nestáčely, protože představa, že ji po 3 měsících musím dát znovu dlahy, tak si nejsem jistá, jak by to vůbec zvládala. Jinak už taktéž hezky chodí a nožky se zdají být dobré, ale člověk nikdy neví. Vám přeji, ať to děti ještě vydrží a myslím si, že je otázka času, kdy taktéž nebudou muset nosit dlažky. Není přece možné, pokud jsou dlouhodobě nožky OK, aby Ponsetiho metoda byla léčena u každého jinak
.
Katy, dej určitě vědět, jak proběhne kontrola, celkem mě zajímá, co řeknou vám, držím palce
.
@AndBar díky a určitě dám vědět, sama jsem zvědavá Sam teprve začíná chodit, teda kolem nábytku chodí už dlouho, ale teprve včera se pustil a přišel za námi z kuchyně do pokoje úplně sám. Trochu se mu stáčí palce, ale to říkal primář minule, že palce nevadí, tak uvidíme co řekne až ho uvidí chodit.
Ahoj holky, my také byly na kontrole 8.1. a to jen, že jsem se bála, že mu ty dlažky jsou malé… což panu doktoru nepřišlo
tak jsme se přeobjednali za další 3 měsíce s tím, že prý dostaneme větší dlažky. V pondělí bude Jakoubkovi rok a začal se pouštět mězi svátkama a dneska už toho ujde strašně moc pořád obchází obývák
Jinak dlažky máme přes noc, je pravda, že jsme cca. 3-5× za noc vzhůru a né kvůli jídlo (myslím si, že je to právě dlažkami) ale nesundavám je. Jinak nasazuji před usnutím. Až půjdu na kontrolu tak se schválně zeptám, jak to vidí pan doktor u nás s těmi dlažkami…
katy211 držím palečky na kontrole…
mějte se hezky a přeji dodatečně šťastný Nový rok ![]()
Ahoj holky, my jsme taky po kontrole a doktorce se nožičky moc líbily. Kontrola taky za 3 měsíce a dlažky na noc. Maty je s nima celkem v pohodě, večer ho vykoupu nadnám mu je a ještě tak půl hoďky si hraje než jde spát. Ještě ho nenapadlo si je sundat, sice si občas rozváže tkaničky, ale jinak je má normálně až do rána.
Ahoj holky, já se strašně dlouho neozvala. Tak tady je takový souhrn: porodila jsem 8. 11. Máme jen jednu nožičku špatnou-pravou. Dohromady jsme měli 5 sáder, pak hned operace, pak ta sádra na tři neděle a od 3. ledna máme dlažky. Míša si na ně hned zvyknul, vůbec mu nepřijde, že má na sobě něco, co by mít nemusel
Do března je máme nosit těch 23 hodin denně a pak 16 hodin do jednoho roka. A bylo nám sděleno, že po tom roce je musíme nosit na noc až do 4 let, proto mě taky překvapuje výsledek kontroly AndBar, ale mooooc gratuluju, je to nádherná zpráva a taky bych jí ráda slyšela
![]()
Chtěla jsem se vás zeptat, jak píšete, že vám dětičky krásně ťapou, to se naučí i s dlažkama nebo když je mají přes den sundané?
Přeju, ať vám kontroly dopadnou na 1 ![]()
Lulii, malá se naučila s dlahami stavět, ale chodit se učila bez dlah, s dlahami to snad ani nejde. Jinak super, že si Míša na dlažky zvyknul a že mu nedělají problém. Myslím, že my maminky jsme to nesly daleko hůř
.
Jinak chodí tady někdo na Bulovku k dr. Ošťádalovi?
@lulii Sam s dlahami lezl, stavěl se na nich a tak jako chodil, ale s chozením to nemělo nic společčnýho, držel se nábytku a kouzal po železe jak na snowboardu ![]()
lulii u nás také Jakoubek lezl, stavěl se na ně a „chodil“ když se postavil daleko od gauče, tak to „došel“ blíž, aby stál rovněji - s chůzí to nemělo nic společného. Naučil se chodit, až když zkrátili režim a měl volno.
AndBar my chodíme na Bulovku, ale k dr. Burianovi ![]()