Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
22.12.12 07:01

Vladěn já jsem to udělala tak, že když jsem Kubíčkovi dávala nožičky do dlah, tak tu patu jsem zkontrolovala prstem a udělala jsem si propiskou rysku u palce, a tím jsem pak věděla jestli má patičku dole nebo ne. Ale my dostali dlažky později a teď už na 100% vím, že má patičky dole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.12.12 08:58

Ahojte holky,
přeji Vám krásné a veselé Vánoce a hlavně hodně zdraví, lásky a štěstí v Novém roce :kytka: :). Hlavně, ať jsou už jen samé dobré zprávy s nožičkami :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
24.12.12 16:23

Ahoj, taky všem přeji krásné prožití vánočních svátků a do nového roku 2013 hodně ZDRAVÍ, štěstí a lásky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
26.12.12 21:37

@vladěn celorozepínací overálky mezi nožkama má Next, jsou super, jen u nás nejdou moc sehnat, ale přes internet v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
16.1.13 11:34

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a tolik příspěvku :-) AndBar to je super že už nemusíte mít dlažky. Já byla s Matym 8.1 na kontrole a nožky taky že super.On už krásně chodí sám a že má i dobrej dopad na celou nožičku. jen holky vůbec nechce dlažky :-( Dávám mu je vždy když usne a vydrží snima max 4 hodiny pak řev jak blázen a dlažky jsou dolu :-( přes dení spaní je má krásně 2 hodky a nevadějí mu.Ale Doktor řikal že nožky jsou dobré a aspon tech 6 hodin aby je teda měl. Holky to mi řekněte proč někomu už botky vemou a někdo se s něma trápí dál. Nám řekl ať počítáme s tím že tak do těch 3 let je bude mít určitě. Že ve 3 letech se to nejraději vrací :-( jsem toho jelen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
16.1.13 18:20

@Anabell nám taky řekli, že do tří let…no co se dá dělat, dlažky dávám Samovi taky až usne, ale v noci si občas sundá jednu botu a je řev, tak jdou taky dolů, už mu totiž ta jedna bota nejde nazout, mlátí sebou totiž tak, že se to prostě nedá. Na kontrolu jdem 22.1. tak jsem zvědavá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
16.1.13 18:57

To Maty má kontrolu až v knětnu další…A sundavání jedné botičky známe také :-D No tak to s těma bobkama musíme nějak vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
16.1.13 19:39

Ahojte holky, nám taky řekli do 3 let a teď je takový zlom, vůbec to nechápu, ale jsem za to samozřejmě šťastná a jen si moc přeji, aby se nožky nestáčely, protože představa, že ji po 3 měsících musím dát znovu dlahy, tak si nejsem jistá, jak by to vůbec zvládala. Jinak už taktéž hezky chodí a nožky se zdají být dobré, ale člověk nikdy neví. Vám přeji, ať to děti ještě vydrží a myslím si, že je otázka času, kdy taktéž nebudou muset nosit dlažky. Není přece možné, pokud jsou dlouhodobě nožky OK, aby Ponsetiho metoda byla léčena u každého jinak :nevim:.

Katy, dej určitě vědět, jak proběhne kontrola, celkem mě zajímá, co řeknou vám, držím palce :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
16.1.13 20:05

@AndBar díky a určitě dám vědět, sama jsem zvědavá Sam teprve začíná chodit, teda kolem nábytku chodí už dlouho, ale teprve včera se pustil a přišel za námi z kuchyně do pokoje úplně sám. Trochu se mu stáčí palce, ale to říkal primář minule, že palce nevadí, tak uvidíme co řekne až ho uvidí chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.1.13 19:46

Ahoj holky, my také byly na kontrole 8.1. a to jen, že jsem se bála, že mu ty dlažky jsou malé… což panu doktoru nepřišlo :-) tak jsme se přeobjednali za další 3 měsíce s tím, že prý dostaneme větší dlažky. V pondělí bude Jakoubkovi rok a začal se pouštět mězi svátkama a dneska už toho ujde strašně moc pořád obchází obývák :-) Jinak dlažky máme přes noc, je pravda, že jsme cca. 3-5× za noc vzhůru a né kvůli jídlo (myslím si, že je to právě dlažkami) ale nesundavám je. Jinak nasazuji před usnutím. Až půjdu na kontrolu tak se schválně zeptám, jak to vidí pan doktor u nás s těmi dlažkami…
katy211 držím palečky na kontrole…

mějte se hezky a přeji dodatečně šťastný Nový rok  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
18.1.13 10:26

Ahoj holky, my jsme taky po kontrole a doktorce se nožičky moc líbily. Kontrola taky za 3 měsíce a dlažky na noc. Maty je s nima celkem v pohodě, večer ho vykoupu nadnám mu je a ještě tak půl hoďky si hraje než jde spát. Ještě ho nenapadlo si je sundat, sice si občas rozváže tkaničky, ale jinak je má normálně až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
20.1.13 16:51

Ahoj holky, já se strašně dlouho neozvala. Tak tady je takový souhrn: porodila jsem 8. 11. Máme jen jednu nožičku špatnou-pravou. Dohromady jsme měli 5 sáder, pak hned operace, pak ta sádra na tři neděle a od 3. ledna máme dlažky. Míša si na ně hned zvyknul, vůbec mu nepřijde, že má na sobě něco, co by mít nemusel :mrgreen: Do března je máme nosit těch 23 hodin denně a pak 16 hodin do jednoho roka. A bylo nám sděleno, že po tom roce je musíme nosit na noc až do 4 let, proto mě taky překvapuje výsledek kontroly AndBar, ale mooooc gratuluju, je to nádherná zpráva a taky bych jí ráda slyšela ;) :lol:

Chtěla jsem se vás zeptat, jak píšete, že vám dětičky krásně ťapou, to se naučí i s dlažkama nebo když je mají přes den sundané?

Přeju, ať vám kontroly dopadnou na 1 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
21.1.13 19:54

Lulii, malá se naučila s dlahami stavět, ale chodit se učila bez dlah, s dlahami to snad ani nejde. Jinak super, že si Míša na dlažky zvyknul a že mu nedělají problém. Myslím, že my maminky jsme to nesly daleko hůř :).

Jinak chodí tady někdo na Bulovku k dr. Ošťádalovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
21.1.13 20:03

@lulii Sam s dlahami lezl, stavěl se na nich a tak jako chodil, ale s chozením to nemělo nic společčnýho, držel se nábytku a kouzal po železe jak na snowboardu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
22.1.13 08:45

lulii u nás také Jakoubek lezl, stavěl se na ně a „chodil“ když se postavil daleko od gauče, tak to „došel“ blíž, aby stál rovněji - s chůzí to nemělo nic společného. Naučil se chodit, až když zkrátili režim a měl volno.

AndBar my chodíme na Bulovku, ale k dr. Burianovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí