Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sam měl dlahy na 23h taky cca 3 měsíce, jinak teď na to spaní je zvládá docela dobře, nasazujem až usne, většinou se v noci budí, ale stačí dát dudlík a zase spí, takže to nemusí být dalaha…starší syn se taky v noci budil, tak to mají klluci asi v genech
Ale někdy se mu podaří, jak sebou mrská v postýllce, že se zuje z dlažek a to už si je teda většinou nenechá nasadit…ale ťuk ťuk, v poslední době se nám to nestalo ![]()
Ahoj můj Maty je měl na 23h taky 3 měsíce a pak 3 měsíce na denní a noční spaní, teď je má jen na noc a je s nima úplně v poho, naučil se s nima i chodit. Jen občas se vzbudí, když mu nejde otočit, někdy se mu totiž podaří se s dlažkama zamotat do deky a pak se rozčiluje ![]()
Holky moc děkuju, za Vaše informace, jak to vaše zlatíčka zvládají. Já jsem na to přestala myslet, ale jak už se mi to začíná blížit tak zas se zase začínám nějak nervovat:( Teď se mi blíží poslední velkej UTZ a já se bojím, aby bylo jinak všechno v pořádku. Moc děkuji a přeji Vám všem ať se Vám nožky krásně hojej!!!
Kristínko, Maty to zvládal taky super.Ale je to zhruba měsíc co jsem sním byla na týden v nemocnici bylo to s ním vážné a tam jsem mu dlažky 2 dny nedala jen poctivě protahovala a jak je neměl tak si zvykl a už je měl pak jen na denní spinkání. On v postýlce strašně cestuje a ty dlažky mu dělaj prostě zle
Dávám mu je jak to jde. Dnešní noc je měl 5hodin ale víc prostě ani ťuk…Ale doc. řikal že kažá hodina se počítá.
@Anabell tak mě teď napadlo, co mu je šupnout, když bude v kočárku, to by mu nemuselo vadit…nebo už chodíte ven pěšky? Maty je větší chodec než Sam, už teda taky běhá, ale ven to s ním ještě není, válí se dost často na zemi ![]()
Katy kočárek už u nás moc nefrčí…Od té doby co chodí je v kočárku tak max 20minut a i to je dlouho.Je to zlobidlo a chce jen chodit. Takže kdž jdem jen tady u baráku jdem pěšky a jak jedu do obchodu tak pulku jede a pulku jde…Ale to co jede tak jedem se řvaním. je to lumpík.
Anabell áha tak to potom jo. Oni se strašně rychle adaptují na to že bez těch dlažek je to lepší, to potom ano. Doufám, že už je Maty v pořádku. Přeji krásné doufám, že už slunné dny ![]()
@Anabell tak Samovi se v kočárku líbí, rozhlíží se kolem, huláká na auta…ale když Maty tak pěkně chodí, tak si tím ty nožky taky pěkně protahuje
No já doufám že to bude ok…Má kvalitní obuv jak na ven tak i na doma.Je to prostě raubíř. Přes den jak má botičky na spaní tak spinká hodinu..Jak je nemá spí 3hodiny. Teď jsem mu je nandala poněvač usnul tak jsem zvědavá jak to dlouho vydrží dnes…jak se vzbudí tak mu je sundám a ještě uspim, ale pokaždé to taky na něj neplatí. A v noci se upně vzteká a tu nohu silou vytahuje z botičky. Kolikrát se mu to až povede.
Určitě to bude v pořádku…a co má za boty? Nám doktor napsal poukaz na ortopedický, ale Sam měl moc malinkou nohu, tak by nám je neudělali a taky vadilo, že sám nechodil, tak nám místo toho doporučil Essi a časem teda ortopedický.
No mě doc řekl že ortopedickoou neni zatím potřeba že mam koupit hlavně kvalitní a kotníkovou…Tak jsem koupila u nás v lékárně botky Sante.
Nám doktor o ortopedických botkách nic neříkal, jen kvalitní a kotníkovou… tak jsem koupila na jaro PEGRES…
Ahojte holky,
tak boty kupuji ESSI a myslím, že jsou dobré. Doktor taktéž říkal pevnou a kotníkovou.
Jinak nám se blíží kontrola 14.3., tak jsem zvědavá, co nám doktor řekne na nožky a pořád doufám, že Baru nevrátí dlažky. Nožičky vypadají hezky, ale člověk nikdy neví.
Adélko, malá měla taky dlažky 3 měsíce/23 hod., pak následovalo denní a noční spaní a nyní je bez dlah. Ve 13 měsících doktor rozhodl, že na 3 měsíce bude Barborka bez dlah. No a za 14 dní jdeme na kontrolu a uvidí se.
Tak my jsme dnes po kontrole a dlahy mame jen na nocni spani konecne a nozicka vypada vyborne dle pani doktorky ![]()