Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.4.13 11:12

Berruska moc děkuji za radu:) zkusim se teda optat. Ne ne teprve mě porod čeká, asi za tři týdny:) snad teda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
24.4.13 06:55

@aaddeellkkaa my chodili na rehabku do dětské dolů k paní Hálové, moc hodná, zodpoví všechny dotazy, vše ukáže :palec:

Včera jsme byli na kontrole, Sam z čekání usnul a když ho primář prohlížel, tak se vůbec nevzbudil 8o Dostali jsme pochvalu za nožky, ta levá je teda pořád malinko tužší, ale prý dobrý, hlavně musíme poctivě dávat dlahy na spaní a cvičit. Samovi zatáčí dovnitř palečky a při chůzi krčí prstíky, tak ho nemáme vůbec nechat chodit na boso. I doma pevný boty, klidně sandálky, ale žádný látkový papučky. A na kontrolu jdeme až v září :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.4.13 10:15

Katy super gratuluju :-) Doufám že taky dopadnem dobře při kontrole :) jdeme 6.5 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
24.4.13 10:27

@Anabell díky, budu vám držet pěsti, ať dobře dopadnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.4.13 11:38

Ahoj, to je dobře, že alespon KATY má dobré zprávy:-)dfržím palce, at je tomu tak i nadále:-)

Zítra nastupujeme na tu tenatomii..jsme zvědavá, ajk dlouho tam budeme..operace by měla být v pátek…ale…
Ještě sem se chtěla zeptat, ptala se někdy některá z vás na lázně pro vaše broučky?
Opatrujte se, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
24.4.13 14:01

Na lázně s touto diagnozou je nárok, někdy je možné jet s dítětem do lázní ještě před jeho prvním rokem. Zkušenosti s rehabilitací této vady mají dobré např. v Janských Lázních nebo v léčebně Luže-Košumberk. V lázních se platí regulační poplatek jako v nemocnici 100 Kč na den za dítě i za doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
24.4.13 14:30

@Staza tak to tržím pěsti, ať to dobře dopadne a ta operace je opravdu v pátek :hug:
Na lázně jsem se neptala, nějak mě to ani nenapadlo, na příští kontrole se zeptám, akorát nevím, kam bych dala toho staršího :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
24.4.13 14:34

V Janských Lázních je se starším sourozencem problém, tam nevím, jestli by ho vzali - rozhoduje o tom primář léčebny. Ale v Košumberku by staršího sourozence vzali bez problémů - je tam i školka. Samozřejmě se i za sourozence něco platí, ale nevím kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
24.4.13 14:39

@Jana Martinková díky za info, to by bylo super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
24.4.13 14:49

Nemáte zač - ten Košumberk si taky některé maminky dost pochvalují, zdejší rehabilitaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.4.13 15:00

Díky za info..já právě slyšela, že do 5 let hradí pobyt pojištovna a to i pro doprovod…já bych asi musela nechat kluky doma, pochybuju, že by tam byli nadšený ze 4 letých dvojčat:-) na košumberk jsem slyšela taky samou chválu, náš pediatr by ale raději Jánské lázně, které mám podstatně dál, Košumberk mám asi 60km. Tak uvídíme, zeptám se po té operace, jestli to doporučují, nebo né…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
24.4.13 15:04

Pokud byste jela s dítětem sama, a nebrala sourozence, tak jsou dobré i ty Janské Lázně - co se týče rehabilitace, a taky je tam pro děti školka. V případě, že byste brala i zdravého sourozence, je lepší ten Košumberk. Jinak pojišťovna hradí doprovod léčenémju dítěti ještě v jeho 6 letech (do 7. narozenin). Pak je třeba mít vyjádření dětského psychologa, že by dítě samostatný pobyt nezvládlo a přiložit je k žádosti o lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.4.13 20:33

Katy gratulace :) :kytka:, jen tak dál. Jinak Baru taky někdy krčí prstíky, hlavně, když stojí, jako by o ně držela rovnováhu. Ty sandálky mi taky byly doporučeny, pokud by se to horšilo.

Staza držím palečky, ať to dopadne co nejlépe a máte to rychle za sebou.

Ještě otázka, chodí vaše děti doma na boso nebo mají papuče či sandálky? Barča chodí v ponožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
24.4.13 20:48

AndBar já tedy popravdě nevím zda Jakoubek krčí prstíky nebo ne, protože doma nosíme botičky (od té doby co se postavil a začal chodit). Na začátku dubna co jsme byly na kontrole - ptala jsem se zda máme nosit botky nebo chodit na boso a právě byly schválené botičky z obrázku, nosili jsme je od začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.4.13 21:05

@xKristinkax tak podobné botky stejné značky nám byly též schváleny a po 3 týdnech nošení se natolik poddaly, že malý chodil skoro po kotníkách, jak mu to tu nohu nedrželo…:-( vy jste s nima spokojený?
@AndBar díky, já též doufám, že to bude brzo za náma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí