Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Staza tak to koukám
, ano my jsme s nimi spokojený a nemáme s nimi žádný problém ![]()
Dobrý den, byl jste někdo na operaci kvůli chodidlu máme ho křivé a k tomu eguinovarus? Prý by měla být operace v roce dítěte. Jsem z toho na prášky to je doufám poslední co nás čeká.
@aaddeellkkaa ahoj tak my uz mame broucka doma
ale aby toho nebylo malo, tak kdyz jsme sli na ortopedii treti den po porodu, ze nam nalozi prvni sadricky, tak nam jeste zjistili vykloubenou levou kyclicku
to je pry z ortopedickyho hlediska vaznejsi nez equinovary, takze jsme dostali Wagnerovy puncosky a sadrovani se odklada dokud nebude nejak poresena ta kycel ![]()
jak se ptas na cviceni tak vzhledem k tomu ze se u nas sadry odlozily a netusim na jak dlouho tak jsme byli v patek na rehabce na Bulovce a tam nam sestricka ukazovala takovou masaz tlapicek - paticku tlacit ven, malikovou hranu pod kotnickem dovnitr a pak prohmatnout chodidlo smerem k palci aby se natahlo a pak pokracovat k maliku a vytacet ho jakoby ven… ale takhle se to tezko popisuje, urcite bude lepsi kdyz ti to nekdo ukaze
ach jo, s equinovarama uz jsem byla smirena, ale ta kycel do toho mne teda dostala ![]()
Ahoj @macawi, jee moc gratuluji k narozeni miminka!!! já mám termín za 14 dni tak už taky čekám:) jéé to je mi líto, že do se do toho navíc ještě vykloubila kyčlička
musíš, ale nabrat sílu a určitě to zvládnete!!! taky se bojim co všechno nás po porodu čeká, ikdyž se na malýho moc těšíme, ten strach začíná být čim dál větší. Ale naše zlatíčka zato stojej
jinak moc děkuji za popsání cviku, já doufám, že nám někdo poradí jak cvičit, přece jen asi lepší to přímo vidět, ale stejně moc děkuji. Jinak moc držím palečky ať je kyčlička co nejdřív v pořádku a celkově nožičky ať se rychle hojej!
@aaddeellkkaa to je jasny, ze to zvladneme…ono nam ani nic jinyho nezbyva, ze
jen mne vytocila doktorka z novorozencu, co chodila prvni dva dny na vizity v porodnici a co mi tvrdila, ze je malej uplne v poradku akorat ze pry staci hlavicku doprava a tak at ho polohuju na levy bok
akorat ze nestacel doprava hlavicku ale stacel se celej protoze mel tu kyclicku a kdybych ten druhej den neoslovila jinou doktorku s tim, ze kdy a jestli nam nekdo zkontroluje kycle, tak buhvi kdy by se na to prislo ![]()
ono nastesti Lukasek je tak zlatej, ze i s tou pakarnou s puncoskama a masazema se to da zvladat docela v pohode, tak doufam ze mu to vydrzi i na sadricky a pak na dlazky
drzim palce k porodu a hlavne pak hodne sil…neni to lehky, ale ty brouckove za to stoji ![]()
Mám PEC - oboustranný již 44 let. Ve 32 letech to bylo ještě v poho. Sport, pohybové aktivity,,, nicméně asi před 2 lety se objevily bolesti, klesání klenby a kotníku jedné " vyléčené" nohy, artroza…Lékař mi neporadil nic pozitivního - jen šetřit nohu, málo pohybu,,, takže na pohyb můžu zapomenout, max. mírné cvičení ve fitku.
S rozdílnou velikostí nohou jsem na tom stejně. Můžes mi poslat detaily? Třeba bychom mohli provést nějakou výměnu obuvi…kupuji vždy stejné 2 páry…
I.
Ahoj,
gratuluju k miminku, macawi…napsala si to moc hezky:,,to je jasny, ze to zvladneme…ono nam ani nic jinyho nezbyva:-)
To máš pravdu…a držím palce, a t je malej spokojený mimnko bez ohledu na všechny ty věci kolem. držím palce
Tak je za náma tenatomie AŠ Na Bulovce..jsme ráda, že jsme doma:-)
ve čtvrtek jsme nastoupili, Martas bez rýmy, tak jsem byla ráda, že jsem ho uchránila, protože oba sourozenci plný rýmy…na druhý de n držel hladovku od večera a nesměl od půlnoci pít, ale ráno řekli, že je jen náhradník, pokud někdo ze sálu vypadne..to se nestalo, takže se o půl desáté dopoledne mohl konečně napít a najíst a jeli jsme domů, protože o víkendu neoperujou a tak napsali propustku, abychom tam nemuseli být celý víkend…byla sem docela naštvaná, že se táhnu tam a sem 130 km!!!
v neděli jsem jeli zpátky, a pokus na novo..naštěstí to vyšlo a ráno v pondělí v osm ho vzali na sál..přivezli ho zpátky asi o půl desátéa brečel a brečel…no, hrůza..když mi řekli, že může pít až v jednu hodinu, tak sem si říkala, že to budou ty nejhorší hodiny mýho života…byl uplně vyřízenej, vystrašenej a vyděšenej, co to má na nohách, má je zasádrovaný až do půl stehn..sádry to jsou mohutný, pak mu na ně dávali ještě led, takže ještě řval kvůli tomu, že ho to studilo…navíc jak mu to přicházelo k sobě, takho to i bolelo. protože pořád říkal..au au. dostal čípak a usnul a spal až skoro do jedný hodiny..takže to bylo naštěstí snesitelný…hodně potom pil, sem tam schrupnul..mohl být ale jen vpostýlce, tak občas pěkný záchvaty, ale dožili jse se rána a v poledne jsme dneska frčeli domů…máme to zasebou a to je důležitý..ted to ale bude asi to nejhorší..na sádry si stoupá, ty praskaj a lámou se..takže se hrozím, kdy tam pojedem na přesádrování…máme jet až 27.5,tak sem zvědavá, jestli to vydrží..
je strašně těžkej, chce hodně nosit…dneska s e po dvou dnech tak pkadil, že jedna sádra to teda pěkně odnesla…a umej ho po takový pohromě? Dala jsem mu pytlíky na nohy a trochujsem ho osprchli, ale nevímco budu dělat, až manžel nebude doma a já na to budu sama..protože je s ním fakt hrozn manipulace a hlavně ho nemůžu nikde necht jen tak…položit..nohama - patama - mlátí do země, když se vzteká, takže si drtí sádru v místech, kde je potřeba, ab vydržela…nebo si stoupá, takže padá…no, řeknu vám, asi mě po tomhle měsíci zavřou do blázice…ale já vím, to přežiju a bude mít pak zdravé nožky:-)
Tak se oaptrujte, pa
Staza - je mi líto, že syn musel podstoupit operaci. Doufám, že mu pomůže. Pojedete po sundání sáder do lázní?
Já PES EQ mám taky na obou od narození a zatím ťuk ťuk ťuk (je mi 37). Mě říkal doktor, že mám vydržet ještě cca 8 let, že endoprotéza hlezenního kloubu je už už skoro tak vychytaná jako koleno, rameno nebo kyčel. Samozřejmě nohy mě sem tam bolí, ale jen po větší námaze třeba 4 a více hodin na nohách bez přestávky, kdy váha těla tlačí na menší chrupavku v kotníku. Achylovka v pohodě i když jsem měl 2 plastiky jako mimino.
U nás v rodině to taky nikdo neměl (ani babičky, ani rodiče, ani ségra), jen já. Teď čekáme mimino, tak jsem zvědav. 3% šance na dědičnost není moc, ale člověk to v hlavě prostě má - přece jenom se jedná o zdraví.
Byl jsem operován ve třetím měsíci a pak za rok a od té doby ne, protože mi to v Brně udělali velmi dobře - Prof. Fait operoval a nyní doc. Poul tam pracoval jako řadový dr. sotva 4 roky a měl mě na starosti. ![]()
Samozřejmě sádry a pak speciální boty ještě na základce, ale vyplatilo se. Dělám všechny sporty - i squash a badminton, což je snad to nejhorší, co může pro kotník být. Na druhou stranu pravidelně každý rok beru Condrosulf, který mi můj nynější dr. píše jako terapii.
Nebojte, už v 70. letech to bylo OK (viz já a to jsem měl těžší vadu, mám velké jizvy), takže dnes to je lepší! A tolik možností!
A ortopedické boty byly zpočátku minus, ale pak jsem zjistil, že se v nich hraje super fotbal a že jsou tvrdé jak dnešní Marteny, tak jsem byl nakonec na hvězdu. ![]()
A samozřejmě díky patří mamince a její starostlivosti. Všem hlavu vzhůru!
@Staza teda to zni skoro jako horor…muselo to byt sileny pozorovat broucka jak se trapi
ale hlavne ze to mate za sebou
on je ale Martinek uz asi starsi, kdyz mate ty trable s tim, ze by behal a nemuze…o duvod vic resit to co nejdriv ![]()
my byli vcera na kontrole u MUDr. Buriana a kyclicka bohuzel porad spatna, takze planovany postup je na dalsi tri tydny Wagnerky na kycel a asi se zacnu i modlit, protoze pokud to nepovoli a nepujde nahodit, tak pak zacne sadrovani dle Ponsetiho (dvoje sadricky) a pak by se to prerusilo a sli bysme na 6 tydnu do nemocnice na regresni terapii na tu kycel…to by ho zavesili do takovyho toho postroje, co bude vytahovat tu kyclicku, aby se pak dala nahodit. Toho se docela bojim…mam takovou predstavu, ze mi tam bude Lukysek plakat a ja ho nebudu moct ani sundat abych ho mohla pochovat
no uvidime…jeste mame tri tydny, ale pro jistotu se zacinam pripravovat na tu horsi variantu ![]()
@Bodama drzim palce at to mimco nema…melo by to byt videt uz na tom velkym UTZ ve 20tt
@macawi no,to sem nchtěla aby to znělo jako horor, určitě jsou horší vady a tohle je vada, která se spraví, ale přece jen je to moje dítě a když jsem viděla, jak se trápí…jak je vyděšenej, že najednou enmůže běhat..tak to se mnou trochu hnulo…ale pořád si říkám, že to jsou,,jen! nohy a kdyby se jednolo třeba o játra, srdce, leedviny..je to daleko, ale daleko horší..
O tom strojku na ty kyčle jsem slyšela halvně je tam na ortopedii viděla, řekla bych, že vás malý je ješět takk malý, že by to zvládnul dobře, ještě hodně spí.. ale stejně držím palce, at nemusíte vůbec tohle podstupovat a nožka je lepší..
Jinak dr. Burian je velice příjemný, že?
Opattrujte se, pa
macawiahoj to na ty kyčličky na 6 týdnů jsem viděla… když jsem byla hospitalizovaná na dětské rehabilitaci se synem (jedna noc kvůli prvním sádřičkám) tak na pokoji byla maminka, která měla miminko na tom „stroji“ miminko bylo stejně staré jak můj syn cca. 3 měsíce a zbývalo jim 14 dní aby byly puštěný domů. Když jsem dojížděla po týdnu na sádřičkách, tak jsem maminku potkávala na chodbě a bylo to prý lepší. To miminko bylo tak malý, že to nevnímalo, stejně se neotáčel a jen ležel, maminka ho kojila jen v té postýlce a pak když se večer koupal, tak mohl být hodinu volně, tak tu si užívali. Hodně hraje docela ta dlouhá doba 6 týdnů v nemocnici bez rodiny… záleží odkud jsi a jak často za Vámi budou jezdit… paní byla z Jižních Čech, takže moc návštěv neměla… no uvidíte, každopádně držím palce abyste to nemuseli prodělat… ![]()
Staza ano ano pan Burian je mooooooc příjemný jsem ráda, že dojíždíme k němu ![]()
@Staza ja nemyslela tu operaci…spis to, ze se clovek musi koukat jak se broucek trapi…to mi prijde hororovy ![]()
@xKristinkax no to na tom budeme asi dost podobne. Taky se utesuju, ze je jeste malinkej a nic z toho si nebude pamatovat a snad ani moc vnimat, ale i tak mne to docela desi
nastesti jsme z Prahy, tak pocitam, ze manzel za nami bude chodit casto a snad i ostatni…takhle predem je sest tydnu strasne dlouhych, ale az to budeme mit za sebou, tak to bude jen neprijemna chvilka ![]()
jinak Dr. Burian je fakt moc fajn a jsem rada, ze jsme u nej…kdyz nam diagnostikovali tu kyclicku, tak se u toho nachomytl i Chomiak a ani v nejmensim nezpochybnuju, ze je kapacita, ale v tu chvili to byl takovej starej neprijemnej brucoun, kterej to cely bagatelizoval…moc mi ten jeho pristup nesedl, ale uznavam, ze jsme nebyli jeho pacient a ze to byla jen chvilicka a ja tri dny po porodu byla zaplavena hormonama
ale o to vic jsem rada za Buriana ![]()