Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
31.10.13 11:18

Matýskovi budou v lednu dva. Doktorka říkala, že by je měl nosit do tří let, ale nožičky vypadají tak dobře, že nám to zkrátí.
Ale každý doktor léčí trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
31.10.13 18:54
@Martan_i píše:
http://www.tejpy.cz/…ovaci-paska/

diky ;) tak nakonec jsme uz skoro mesic bez dlah a „jen“ cvicime a protahujem, tak uvidime…zatim to vypada dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.11.13 18:51

Ahoj holky, tak mame objednané boticky na to matzho stačení prstíku dovnitř nožky. Budou na normální nošení ven…Pojišťovna nám příspívá 2000kč a botky jsem vybrala zimní za 4800kč takže paráda…Když jsem zjistila cenu myslela jsem že mě trefí. Tak ted čekáme až nám je vyrobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
1.11.13 19:38

@Anabell tak to je síla, ale hlavně, že mu to pomůže, taky se na další kontrole poptám, jestli bysme je nemohli mít. A to vyrobí taky na protetice jako dlažky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
10.11.13 11:17

Katy nee byli jsme v obchodě zdravá obuv a tam dali poukaz od pojištovny a doma na netu jsem vybrala botičky…Zavolala jsem jim objednávku a oni i s obkreslenou matyho nožičkou zaslali do německa a tam mu je šijou na míru…je to firma schein

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.13 12:19

Rotace

Ahoj,
tak už máme za sebou nošení botiček na 23hodin, teď jsme začali dávat už jen na noc. Ale chtěla jsem se Vás zeptat… dneska jsem byla u dětskýho pediatra na pulroční prohlídce a ten mi do průkazky k PES- že není rotace, nějak se k tomu nevyjádřil, jen něco zamumlal, že je to běžný. Nesetkaly jste se taky některá s tím? Jsem ztoho zase špatná, protože na kontrolu jdeme až v únoru což je až za dlouho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.11.13 13:01

Mohla bych se zeptat, kam jezdíte? Nám je jeden měsíc a máme za sebou 3 sádry (PES-oboustranný, rigidní) a vidím obrovské zlepšení. Od kdy se pak jezdí na tu Vojtovku. My dojíždíme přes 100km do Motola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
20.11.13 00:02

@aaddeellkkaa Myslím, že pediatr o tom zas tolik neví. Jestli na ortopedii řekli, že je to jak má, tak bych se tím netrapila. Naší malé je také 6M, také už máme botky na noc. Chodíme na Bulovku a dr.byl spokojený. Naše pediatrička s 30ti letou praxí říkala, že se s PEC setkala 2× za svou praxi.

• Citovat
  • Upravit
20.11.13 09:28

@zdenka_v jj taky si myslim, ze o tom tolik nevi, ale ja jsem hroznej plasan. A po jaky dobe chodite na kontrolu my byli naposled ve trech mesicich a jdeme prave az v tom unoru, prijde mi to hrozne dlouho. Ju a cvicite s malou? Jinak preju at se nozky pekne rovnaji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
20.11.13 10:34

@aaddeellkkaa Máme jen jednu nožku. Nelince je teď 6M. Po narození měla 4 sadry po 6ti dnech, pak prodloužení achilovky, pak sadra na 3 týdny. Pak jsme dostali botky. Kontroly po 2 měsících, teď jdem na konci ledna po 3 měsících. Nožka je krásná a kdo to neví, nepoznal by, že s tím něco měla. Cvičit prý nemáme, ptala jsem se minulé na kontrole. Kam s tím chodite a odkud jste?

• Citovat
  • Upravit
9
20.11.13 10:37

Jiříček 3 týdny a první sádry

Zdravím všechny statečné maminky v diskusi, taky přidávám fotky našeho malého. O vadě jsme nevěděli, snad lépe, ale o to větší to byl šok. Jezdíme do Motola (máme to 80 km) k dr. Řeháčkovi. Nemáte s ním někdo zkušenosti, nebo s Motolskými metodami obecně? Všude píšou, že Bulovka a Motol mají jiný přístup. Zatím máme za sebou tři sádrování a dr. si nožičku chválí, ale co bude dál to je ve hvězdách. Prstíky zatím neotýkaly a více nás trápí rýmička. Prvního klučinu máme zdravého a o to větší byl šok, když jsem už 5.den po porodu, kdy jsem ještě pořádně ani nechodila jela do Motola. Jsou horší a nenapravitelné věci, říkám si, ale bude to ještě boj. Holky, cvičily jste nějak když měla dítka sádry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
20.11.13 11:04

@mili86 Taky mám už jedno starší dítě, 4letou dceru. Ta je taky zcela v pořádku. Nám to u Nelči zjistili na utz ve 21.týdnů. Má equinovarus na jedné nožce. Postup na Bulovce jsem popsala výše… Nožka už je super.

• Citovat
  • Upravit
20.11.13 11:24

@zdenka_v ju ono u holcicek vetsinou byva jen jedna nozka. Tak postup jsme meli uplne stejny akorat, ze kontrolu mame po pul roce coz mi prijde fakt dlouho. Jsme z jihlavy a jezdime do Brna k Poulovi.taky necvicime, ale on kazdy doktor nebo spis nemocnice ma trochu jiny postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.11.13 11:56
@zdenka_v píše:
@mili86 Taky mám už jedno starší dítě, 4letou dceru. Ta je taky zcela v pořádku. Nám to u Nelči zjistili na utz ve 21.týdnů. Má equinovarus na jedné nožce. Postup na Bulovce jsem popsala výše… Nožka už je super.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.11.13 12:03

@zdenka_v Jsme od Kutné Hory, z malé vesničky. Tak tedy nevím, v čem je ten přístup jiný. Sádry-operace-dlahy to je všude stejné. Tak jsem zvědavá, jestli budeme taky muset nosit ty dlahy a jaké- Z přečtení této celé diskuse jsem si udělala obrázek, že jsou 3 druhy: tzv. snowbord s pevnými botkami/s botkami, které se dají na snowbord nasadit/umělohmotné dlahy s přaskami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí