Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak Moje Ela se taky vzteká když ji ty botky nasazuji na noční spinkaní. Jsem ráda že mam ještě zuby. Nám je 19 měsíců a boty na noc máme od 12 měsíců. Úplně je na Elince znát jak měla do roka ty botky na 23 hodin a nemohla se pořádně hýbat jako kdyby to chtěla všechno dohnat a je k nezastavení. Doktor řekl že je bude mít do 3 a pul roku to jsem zvědavá, když už ted se vzteká to si je ve třech sama sundá a hodí mi je na hlavu at si s tím zkusím spát sama.
![]()
@Anabell tak hlavně, že se to nehorší, Maty je teda lumpík s dlažkama
Tak hlavně že protahujete. Sam zas nechce protahovat, dlahy celkem dobrý, když byly ty vedra, tak je pár nocí neměl, mlátil sebou v postýlce, že se to fakt nedalo, ale teď dobrý, dám mu je až usne a má je do rána, občas se teda v noci zuje, ale to je málo kdy. Máme jít na kontrolu někdy na podzim, musím tam zavolat, ať nás objednají, taky minule říkal primář něco o botkách, tak jsem zvědavá. Když tak sem hoď foto až je budete mít.
My mame takove ty co jsou spojene železem, a davam ji spat do spacaku, přes ty vedra mela nožky podložene polštářem neb taky kope a to jsou rany. Nastesti bydlim v rodinem baraku neb z bytu by mne asi vystehovali ![]()
Anabell, tak to je fajn, ze jsou nozky dobre a hlavne, ze doc. nepoznal, ze Maty dlazky nenosi.
Ja jdu s Barcou (22 mes.) na kontrolu koncem zari, tak jsem zvedava. Bude to rok co je bez dlah a myslim, ze nozky jsou ok. Jinak taky stale protahujeme.
Danielo ja jsem z Prahy 9.
Zdravím všechny,
chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s ortopedií na Bulovce. Moje dcera 3,5 let těžký equinovarus na levé noze (operace v sedmi měsících, do té doby sádrovaná od narození) je našim ortopedem doporučena na Bulovku. Můžete mi napsat, jak jste spokojeni. My jsme z Ostravy, tady ve Fakultní nemocnici máme péči naprosto perfektní, jen bohužel náš operatér na jaře náhle zemřel a tak jsme odesláni na Bulovku..
Moc děkuji za jakékoli informace.
@m. Friedecká píše:
Zdravím všechny,
chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s ortopedií na Bulovce. Moje dcera 3,5 let těžký equinovarus na levé noze (operace v sedmi měsících, do té doby sádrovaná od narození) je našim ortopedem doporučena na Bulovku. Můžete mi napsat, jak jste spokojeni. My jsme z Ostravy, tady ve Fakultní nemocnici máme péči naprosto perfektní, jen bohužel náš operatér na jaře náhle zemřel a tak jsme odesláni na Bulovku..
Moc děkuji za jakékoli informace.
Dobrý den, my chodíme na Bulovku se synem (teď 10 měsíců) od jeho narození. Sádrovali ho tam i mu dělali achilovku. Jsem z Prahou spokojná, jsme ze severních čech a rovnou jsme jeli do Prahy. Doktoři jsou dle mého názoru na svém místě. My chodíme k Dr. Ošťádalovi, sice moc informací „nepustí“, ale já už si zvykla, že se musím důrazně ptát
Jinak teď už má botky jen na spaní, má ten nový„nacvakávací“ typ. Na nožkách není znát, že by měly nějaký problém. Uvidíme až si syn stoupne.
Pokud Vás ještě něco zajímá, tak se ptejte.
Příspěvek upraven 12.09.13 v 10:03
Dobry den, moc dekuji za informace. MUDr. Frydrychovou neznate? Jsme objednani k ni. Jsme z Ostravy, Praha je pro nas dost z ruky, ale samozrejme pro dobro male udelame vse. My uz tri a pul roku bojujeme, nekdy je to lepsi nekdy horsi. Dcera je lecena jinym postupem nez jaky se provadi v Praze.Byla zasadrovana hned v den narozeni a pak az do sedmi mesicu kazdy tyden 2×. V sedmi mesicich pak nasledovala operace a pak rehabilitace az do dnes. Chci vas uklidnit, urcite Vas maly bude behat jako cert. Nase Nelinka mela velmi tezkou formu vady (vnitrni hrana chodidla se dotykala nozky, uhel byl naprosto sileny), nas ortoped takovy stav nikdy nevidel a to je velmi zkuseny starsi lekar, ktery se na deti specializuje. No a dnes beha, tanci, jezdi na kole. Velmi bych vam doporucila metodu tejpovani, to male velice pomaha. Mame problem, ze velice rychle roste a i pres kazdodenni cviceni se nam nedari achilovku dostatecne protahnout. Proto jedeme na konzultaci do Prahy. Velmi vam dekuji za informace. MF
@m. Friedecka píše:
Dobry den, moc dekuji za informace. MUDr. Frydrychovou neznate? Jsme objednani k ni. Jsme z Ostravy, Praha je pro nas dost z ruky, ale samozrejme pro dobro male udelame vse. My uz tri a pul roku bojujeme, nekdy je to lepsi nekdy horsi. Dcera je lecena jinym postupem nez jaky se provadi v Praze.Byla zasadrovana hned v den narozeni a pak az do sedmi mesicu kazdy tyden 2×. V sedmi mesicich pak nasledovala operace a pak rehabilitace az do dnes. Chci vas uklidnit, urcite Vas maly bude behat jako cert. Nase Nelinka mela velmi tezkou formu vady (vnitrni hrana chodidla se dotykala nozky, uhel byl naprosto sileny), nas ortoped takovy stav nikdy nevidel a to je velmi zkuseny starsi lekar, ktery se na deti specializuje. No a dnes beha, tanci, jezdi na kole. Velmi bych vam doporucila metodu tejpovani, to male velice pomaha. Mame problem, ze velice rychle roste a i pres kazdodenni cviceni se nam nedari achilovku dostatecne protahnout. Proto jedeme na konzultaci do Prahy. Velmi vam dekuji za informace. MF
Pani doktorku znám jen od vidění z oddělení, když jsme tam byli kvůli operaci. Přišla mi sympatická. Tak přeju, ať vám to dobře dopadne.
My chodíme k paní doktorce Frydrychové a jsme s ní spokojený. ![]()
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s PEC. Dcerka má 6týdnů a má ho na pravé noze. Od tří dnů má sádru. Předposlední sádru měla na nožičce v kuse 17 dnů a po sejmutí měla podlitiny. Nyní má sádru 9. den a plánovaná kontrola a přesádrování je za 5 dnů - opět ji bude mít v kuse 14 dnů. Je to normální? Začínám být nervozní a uvažuji o změně doktora. Jak dlouho jste mívali jednu sádru v kuse. Díky
karasek280 Dobrý den, já koukám jako blázen. My měli vždy nožky v sádře max. týden. Nevím zda takhle v kuse to má význam, když se nožka přesádrovává (po týdnu) vždy se dělá větší stupeň vychýlení. Alespoň takhle to dělají na Bulovce ![]()
Dobry den, kazdy lekar ma asi jiny postup. Moje dcera byla sadrovana ve FN v Ostrave a sadru ji menili 2krat tydne, i z pohledu laika mi to pripada logicke, protoze pri kazdem zasadrovani se malicko vic koriguje vada. Ale je pravda, ze jsme byli na konzultaci u jineho ortopeda a ten nam rikal, ze jeho postup je takovy, jaky popisujete. Nase dcera byla zasadrovana dve hodiny po narozeni a sadrovana byla az do operace v 7 mi mesicich. Dnes ma 3,5 a z jeji chuze nepoznate, ze ma nejakou vadu.