Pěstounská péče - podmínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
9.9.17 17:46

Nešla bych do toho kvůli vlastnim dětem. Jak jim vysvětlis, ze dité, ke kteremu prilnou je u vás třeba jen dočasně? Je tvé dítě natoli k vyzrálé, aby přijalo cizí dítě, i když si povahove nesednou? Když už, tak adopci, pokud chceš pro dité sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.9.17 17:59

Mám kamarádku, která měla holčičku v PP, kterou si později adoptovala. Dostala miminko, adoptovaná byla tak ve třech? letech? Nevím přesně. U některých dětí, co jdou do PP, je předpoklad, že se později právně uvolní i do adopce. Ale samozřejmě je tu to riziko, že se to nepovede. Byla v té době samoźadatelka, takže startovní čáru měla těžší, ale nežádala o bílé dítě. Holčička je chytrá, krásná, šikovná a fajn.

Kolik je prvorozenému?

Já bych o velmi PP stála, ale čekám, až nejmladší odroste a nevím, jaká bude rodinná situace (péče o naše seniory atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.9.17 19:39

@AliTad vzít dítě do PP jsme chtěli proto, abychom se mohli postarat o dítě, které nemá tu možnost být v úplné rodině, mít ho rádi, taky aby syn nebyl sám, jestli jsou to špatné důvody k PP to nevím, nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že musíme mít ten správný důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.9.17 19:41

@madlicka syn má teď 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.9.17 19:44

@Svistice no, toho se bojím právě taky.
Bylo mi řečeno, že šance adopce u páru, které už vl. dítě má, je velmi nízká, spíše nulová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.9.17 20:04

@Ale85 Jak jsem psala, pěstounská péče je služba pro dítě, často také zahrnuje spolupráci s biologickou rodinou. Adopce se dělá z vlastních „sobeckých“ důvodů - chci dítě a nemohu mít vlastní. Upřímně řečeno do PP s možnou budoucí vyhlídku na adopci bych kór s vlastním biologickým dítětem nešla. Protože pravděpodobnost, že to nevyjde, je dost vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.9.17 20:28
@Sany80s píše:
Pročti si tyto stránky: http://www.adopce.com/…dopce/forum/
Je tam hodně i o pěstounství.¨
Já bych radši zkusila náhradní matku, i kdyby to mělo být s cizími vajíčky.
Je to dost drahé, ale vzhledem k dětem, které lze získat v Česku a vzhledem k podmínkám bych do pěstounské péče nešla.
Pamatujete si kauzu těch vyznamenaných pěstounů? Včetně těch videí?

Dekuju za ten odkaz, proctu si to.
Jinak nevim jakou kauzu mas na mysli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12956
9.9.17 20:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 09:04

Nešla bych do toho. Když už, tak tu adopci. Teta si takhle vzala do pěstounské péče chlapečka, maminka feťačka, táta s ním žil v azylovém domě a nějak extra se nestaral, nikdy nepracoval. Byl mu v té době skoro rok. Kluk byl úžasný, vděčný, usměvavý. Takový zlatíčko. Po roce a půl, co ho teta měla se k němu přihlásila matka, otce dítěte. I když byla už v důchodu, vnuka dostala. Další dítě si už teta nevzdala, protože se bojí, že by jí ho zase vzali. Vím, nějak dlouho ho neměla, ale i tak,…všichni si zvykli a teď zase mají prázdný barák.

• Citovat
  • Upravit
966
11.9.17 12:27
@Anonymní píše:
Nešla bych do toho. Když už, tak tu adopci. Teta si takhle vzala do pěstounské péče chlapečka, maminka feťačka, táta s ním žil v azylovém domě a nějak extra se nestaral, nikdy nepracoval. Byl mu v té době skoro rok. Kluk byl úžasný, vděčný, usměvavý. Takový zlatíčko. Po roce a půl, co ho teta měla se k němu přihlásila matka, otce dítěte. I když byla už v důchodu, vnuka dostala. Další dítě si už teta nevzdala, protože se bojí, že by jí ho zase vzali. Vím, nějak dlouho ho neměla, ale i tak,…všichni si zvykli a teď zase mají prázdný barák.

Toho se taky bojime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová