Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky. Už dlouho přemýšlím o piercingu do ucha. Konkrétně se tomu místu říká „helix“ (ten kroužek).
Nemáte zkušenost co se týče bolesti? Děkuji a pěkný víkend!
![]()
Měla jsem, ale en chvíli. Pomalu se to hojilo a celou dobu, co jsem ho měla, jsem byla nemocná. Což samozřejmě nemusí mít souvislost, ale slyšela jsem to od víc lidí. Píchnutí bolelo tak nějak normálně. Však si zkus nehtem pořádně zatlačit do toho místa a představ si k tomu zvuk křupání ![]()
Já ho mám. A dobrý. 🙂 Mne se ale piercing celkove hojí špatně. Všechny jsem vždycky musela vyndat. Tentokrat ho mám už 5 mesicu (rekord 😀) a teď to vypadá, ze se konečně jakžtakž zahojil. Píchnuti nebolí, dá se to dobře vydržet. 🙂
Boli to malinko vic nez lalucek a chce to nechat pichnout od nekoho, kdo to umí. Me to pichala segra a nemela silu to propichnout, tak mi to tam rvala a nebylo to zrovna prijemny
je to chrupavka no.
Na každé straně mám 2, už tak 10let a pohoda. Forward helix bolel víc a i hůř se hojil. O tomhle jsem nevěděla. Edit neměla jsem nastreleno, ale pichnuto
Příspěvek upraven 25.04.20 v 16:30
Mě to třeba při nastřelování nebolelo, jenom jsem potom měla pocit jako bych v tom uchu cítila/slyšela svůj tep, ale po chvíli to přešlo. Pár dní jsem potom musela spát na druhé straně. Mám ho momentálně 5 let a jenom čas od času se stane, že se tam objeví trochu hnisu (některé šampóny tomu nedělají dobře), ale jinak je to v pohodě.
Taky mám, píchala mi to kamarádka, ucho jsem zmrazila kostkami ledu a pak to pichla
křupnutí si neuvědomuju
hojení normál, hlavně dezinfikuj ![]()
Je to ok, jen pro někoho, kdo se bojí jehel to nemusí být příjemný zážitek, může ti být třeba chvíli špatně… Ale jinak hojí se to trochu déle, týden až 14 dnů než to přestane bolet a můžeš na té straně spát a pak půl roku, než to úplně ztratí cit (třeba když ten pierc vyndaváš). Ale u každého je to asi jinak.
![]()
Ahoj, konečně jsem se k tomu taky odhodlala.
Nastřelovala mi ho kosmetička, prý se to nastřelovat nemá, nevím… ale já to mám nastřelené a úplně v pohodě. Samotný nastřelení není vůbec cítit, nebolí a první den úplně v pohodě, bez jakýchkoli známek, jen člověk musí být opatrný, je to čerstvá rána, nespat na tom.
Jelikož je doba roušková, tak jsem si o to občas zavadila rouškou, tak mi to cca třetí den oteklo. Otok jsem ledovala 2 dny a koupala jsem v heřmánku. Do úplného zahojení to má ještě daleko, chrupavka se hojí až jeden rok, takže jistou opatrnost to chce pořád, občas opláchnout dezinfekcí nebo aspoň tím heřmánkem.
Po 14dnech jsem měla už roupy náušnici vyměnit a dát si jinou ozdobu
ale mělo by se počkat, alespoň 2 měsíce. Abych to shrnula, žádný masakr to není
dá se to vydržet a je to hrozně sexy ![]()
Bolest je pro každého individuální. Někdo ji ani tak nepociťuje a někdo má prah bolesti tak nízký, že může omdlít. To je u chrupavek časté, ale není se čeho bát. Pro mě bylo nejhorší to hojení. Zezadu se mi tvořily stroupky, do kterých se mi slepovaly vlasy, takže případné zatahání poměrně bolelo. Ale fakt nejdůležitější je vybrat správný šperk. Fakt se doporučuje titan nebo bioplast, který je hypoalergenní (doporučuji!). Sice to u bioplastu nebude vypadat zrovna esteticky, ale po měsíci nebo dvou ti to piercer vymění za něco jiného. ![]()
Hlavně na tom uchu nespat, ať se ti nezdeformuje dírka!!
Me osobne helix bolel dost, ale je to individuální.. kazdopadne dneska mam helix 3/4 roku a stale mi krvaci, fakt se mi to hodne blbe hojí a porad to misto mam dost citlivé
mozna je to tim, ze mi to nastrelovali, ale spis to jen me tělo spatne snáší. Helix je krasna vec, ale nevim, jestli bych si to nechala dat podruhé, kdyz vidim, jake mam komplikace ![]()