Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lynette nenaděláš nic. Já na sobě nikdy růžovou neměla a vali už v roce si vybrala vždy růžové oblečení
. V šatně ve školce mne zase přijde že kluci kolem ní se chovají jako úplní pitomci
@Lenka_Hal to nevím po kom Vali vše odkoukala, v 18m dostala svojí první kabelku a hned věděla jak se nosí
Manžel když nám řekli že bude holčička tak manžel že růžovka to nebude
a jako první podlehnul
a před týdnem jdeme na zápis a Vali říká tatínkovi at se na ní koukne jak je celá růžová
a to má po kom?
@Trojlístek píše:
Mám dcery dvě. Jedna má 8 let, druhá bude mít dva roky. Taky se mi to pipkoidní chování příčí. Řekla bych, že dost se dá ovlivnit výchovou. To znamená, že když se tak nechováš ty, tak se tak nebude chovat ani dcera. Neuvidí to. Ovšem rovněž je důležité s kým se budete potkávat. Ony ty holky se ve větší skupině chovají pipkoidně. Stačí aby s tím začala jedna. Taky druh trávení volného času bude dost důležitý. Starší dcera má 3× až 4× týdně gymnastiku, to potom ani ona není na pipkoidní chování zvědavá a přijde jí divné. I ve škole se takovým skupinám straní a má kamarádky v pohodě, nicméně rovněž jsou to holky sportovně vytížené. Mladší taky není uječená, dáváme jí dost najevo, že ječením se s námi nedomluví… Takže omezit se to dá.
A co to teda je to pipko Milkoidní chování?
Já se v tom přestávám orientovat, protože jako muži mi přijde, že tohle forum je 50/50. ![]()
@Markéta80 píše:
@Lynette nenaděláš nic. Já na sobě nikdy růžovou neměla a vali už v roce si vybrala vždy růžové oblečení. V šatně ve školce mne zase přijde že kluci kolem ní se chovají jako úplní pitomci
@Lenka_Hal to nevím po kom Vali vše odkoukala, v 18m dostala svojí první kabelku a hned věděla jak se nosí
Manžel když nám řekli že bude holčička tak manžel že růžovka to nebude
a jako první podlehnul
a před týdnem jdeme na zápis a Vali říká tatínkovi at se na ní koukne jak je celá růžová
a to má po kom?
Barvy neresi, pise „ujecený, namyšlený, trapný nápady, nosanky nahoru“, to tvoje Vali , co si pamatuju, urcite neni ![]()
Mne se taky ruzova nelibi, ale je mi to sumak. Babicky posilaji ruzove, tak to te nasi dam…vzdyt je to jedno ![]()
@Průzkumník píše:
A co to teda je to pipko Milkoidní chování?Já se v tom přestávám orientovat, protože jako muži mi přijde, že tohle forum je 50/50.
Jsem ženská a taky nevím, co přesně má ten termín znamenat
. Nicméně za sebe jsem ráda, že se dcera chová jinak než kluk.
@ivašot. píše:
Jsem ženská a taky nevím, co přesně má ten termín znamenat. Nicméně za sebe jsem ráda, že se dcera chová jinak než kluk.
No mě by to taky zajímalo, jaký trapný nápad může mít školková holčička, že si za něj vyslouží označení pipka a Milka ![]()
Příspěvek upraven 09.04.19 v 20:08
@Lynette píše:
@Průzkumník Myslím si že ženskost nespočívá v tom chovat se jako Milka.
Mně přijde hrozné mluvit o dětech, že se chovají pipkoidně. I chlapečci si hrají pro mě nepochopitelné hry. Honí se, řvou a střílí se. Soutěží, neposedí a je jich všude plno. Pak je mi bližší to holčičí hraní.
@Michelle_M píše:
No mně by to taky zajímalo, jaký trapný nápad může mít školková holčička, že si za něj vyslouží označení pipka a Milka
No, asi tak.
@Průzkumník píše:
A na to přišla sama?
Co myslíš, kdo kupuje 5 letému děcku oblečení?
@Průzkumník Ječení, pištění. Řešení s kým se kdo baví, nebaví, popřípadě bavit nesmí. Namyšlená gesta, nadřazené chování, ofrkování. Dnes se s tebou bavím, zítra uvidím… asi podle toho jak se vyspím.
@Trojlístek píše:
@Průzkumník Ječení, pištění. Řešení s kým se kdo baví, nebaví, popřípadě bavit nesmí. Namyšlená gesta, nadřazené chování, ofrkování. Dnes se s tebou bavím, zítra uvidím… asi podle toho jak se vyspím.
Vždyť jsou to děti. A tohle dělají i kluci.
@Russet píše:
Mně přijde hrozné mluvit o dětech, že se chovají pipkoidně. I chlapečci si hrají pro mě nepochopitelné hry. Honí se, řvou a střílí se. Soutěží, neposedí a je jich všude plno. Pak je mi bližší to holčičí hraní.
Hele to je prosté. Většina hraje hru Silnější pes mr-á.
Ovšem ti chytřejší ví, že si mají přisednout k holčičkám na lavičku. ![]()
@Průzkumník píše:
A co to teda je to pipko Milkoidní chování?Já se v tom přestávám orientovat, protože jako muži mi přijde, že tohle forum je 50/50.
Ani já se neorientuju. Co to je pipkoidni? A pipkomilkoidni??
Mam dceru a tohle me teda v zivote nenapadlo..
Jaky si to vychovas, takovy to budes mit.
@Russet píše:
Kazdy to mame jinak. Mne je taky prirozene blizsi rev a strileni kluku. Ale rada se prizpusobim, az jednou budu muset delat neco jineho. Momentalne jsem vycvicena, doslova, k tomu, ze se kolem mne strili a ja si delam svoje, v mezicase uhybam strelam…ale pocitam s tim, ze dcera muze jednou davat prednost treba kresleni ![]()