"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
9.4.19 21:23
@Zabatko píše:
Pipkoidní chování je třeba toto (teď myslím u náctiletých třeba 12 let a víc):
1. špulení pusy, přehazování vlasů na stranu a focení půlky xichtu v xyz pozicích a následné vystavování na instagram a FB
2. malování „slimáků“ na obočí a vystavování tamtéž (slimáci tomu říká moje dcera, která pipkoidní fakt není, hrabe se v koňském hnoji když má volno :-))
3. chichotání se kdejaké krávovině v hejnu podobně pipkoidních spolužaček
4. řešení botiček, šatiček, makeupů, pupínků a podobných záležitostí opět v hejnu
No a to jen tak pro ukázkuU malých holčiček je to v podstatě to samé, akorát v počátcích a 100% to je odkoukané, hlavně od těch malých, z rodiny, když je pipka mamka, dcera taky. U těch malých satanášů se do toho počítá např. lhaní a házení viny na méně pipkoidní spolužačky (už ve školce). Mám dcery 3 a pipkoidní není teda žádná.

Aha.. tak to jsem asi taky pipka že? S kamarádkami běžně řešíme oblečení, boty, make up, chlapy… občas mám náladu, namaluju se a vyfotím selfie na instáč… ale to z nikoho přece nedělá pipku. No a pak se třeba týden nemaluju, zajdu o víkendu s klukama na pivko a řešíme auta a motorky a ženský :nevim:
to co jsi napsala mi přijde takový ode zdi ke zdi.

I holka, co se po škole hrabe k konským hnoji si muže dělat selfie a řešit ptákoviny s kámoškama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.4.19 21:25
@Lynette píše:
On termín skolkove dítě je dost zavádějící - mám na mysli předškoláky - za půl roku jdou do první třídy a holčičky pipkoidni řeší jen jak se jim točí sukně, dělají na sebe dlouhy nos, vyplazují jazyk, mluví arogantně, namyšleně. To není zdravé sebevědomí, protože nemají důvod - fakt to nejsou žádný hvězdy. Jejich chování je mi krajně nesympatické. Je pravda že jsou ve školce i normální hodne holcicky co se chovají hezky, ale bohužel kdo chce s vlky žíti musí s nimi viti, a tak začínají přebírat moresy od těch pipek. :(Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:10

No a tve skatulkovani tech holcicek ti pripada normalni? Pripadas si dospelejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 21:25
@pe-terka píše: @ZobatkoA napadlo vás, že i z těch „pipkoidních“ holčiček můžou vyrůst naprosto pohodové a prima ženské? A že je nedůstojné, aby dospělé ženy takto kastovaly malé holky, místo smírného nadhledu vyzrálch osobností?

Upřímně nenapadlo, protože v okolí vidím že v dětství pipka je v dospělosti ještě větší pipka - vidím to na školních srazech a i v rodině. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.19 21:27
@Lynette píše:
Upřímně nenapadlo, protože v okolí vidím že v dětství pipka je v dospělosti ještě větší pipka - vidím to na školních srazech a i v rodině. :?

Garantuju ti, že jestli z toho más už teď takový strach, tvá jistě nepipkoidní holčička (kde by to odkoukala, že?) si nejde nejmíň dvě takové pipkoidní kamarádky a bude ti je tahat domů. aby sis to užila :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 21:28
@Knihomyš píše:
Tak konkrétně trička s ramenem venku je móda, takže možná nějaký osamocený módní návrhář :think:

Takže za to zase může chlap a nejspíš gay. No do (_!_) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 21:29
@Knihomyš píše:
To asi záleží, jak se rozhodnou. Je fakt, že takové ženské bývají vybíravější. Na druhou stranu - jejich věc.

To ano, ale pak je víve a více kariéristek co nemohou najít muže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.4.19 21:29
@Lynette píše:
Upřímně nenapadlo, protože v okolí vidím že v dětství pipka je v dospělosti ještě větší pipka - vidím to na školních srazech a i v rodině. :?

vidíš, já zrovna nedávno na jednom ženském srazu byla :think: A mám zkušenost, že řada „holek“ se za ty roky změnila, prošla si různými trablemi a zkušenostmi, formovaly se životem :think: Takže i tam, kde jsme si v 15ti neměly co říct, se najednou témata našla! Jen je potřeba ty předsudky zahodit, protože každej jsme nějakej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.4.19 21:30
@Russet píše:
Garantuju ti, že jestli z toho más už teď takový strach, tvá jistě nepipkoidní holčička (kde by to odkoukala, že?) si nejde nejmíň dvě takové pipkoidní kamarádky a bude ti je tahat domů. aby sis to užila :jazyk:

Přesně! Odŕíkaného chleba největší krajíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
9.4.19 21:31

Třeba písnička Nafrněná. Ta mi přijde taky výstižná… ovšem co vidím výstižně já, může někdo jiný odsoudit. Tak to prostě chodí. Každý ať si z toho vezme co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
@Kelsey píše:
Tridni me dcery si opakovane stezuje nebo ma tendence mi zalovat, ze holka se bavi o prestavce a provozuje komunikaci s klukama, kdyz jsem se ji ptala, jako cemu to vadi, tak nedokazala odpovedet. Protoze vim, ze holka udrzuje pratelsky kontakt s celou tridou, ze nedela rozdily.
Jeji tridni to neskutecne irituje asi, kdyz se bavi spolu opacne pohlavi. Lide jsou ruzni patroni.
:zed: :zed: Kolik je dceři?Opravdu nechapu proc vtom vidi ucitelka problem.V puberte se hodne holky bavi s klukama
Ma dcera se se klukama i z pratelstvi obejme , takze vubec nevim , co je spatne , ze se s nima bavi :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
@Lynette píše:
To jsi špatně pochopila. Miluju ji strašně už teď a jsem šťastná jako blecha že ji mám. Šílené se na ni těším. Jen se bojím aby nasla nepipkoidni kamarádky, aby nebyla outsider jako já protože já jelikož mám k tomuhle chování odjakživa averzi ji v tom nebudu schopna podporovat.

Tak třeba tvoje dcera nebude vůbec po tobě, bude točit sukýnkou, lakovat nehty, špulit pusu, bude mít houf kamaradek. Bude spokojena a ty s ní, protože každá máma chce především šťastné dítě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
9.4.19 21:33
@pe-terka píše: @Zobatko

A napadlo vás, že i z těch „pipkoidních“ holčiček můžou vyrůst naprosto pohodové a prima ženské? A že je nedůstojné, aby dospělé ženy takto kastovaly malé holky, místo smírného nadhledu vyzrálých osobností?

Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:24

Presne , naprosto souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
@pe-terka píše:
Mám dcery i syny, a samozřejmě se jejich chování v některých ohledech liší :think: Pramení to z toho, že muži a ženy jsou zkrátka odlišní a obojí mají svoje vrtochy :think: Nikdy by mě nenapadlo jejich projevy nazývat pipkoidní a milkoidní :roll: Je to urážlivé a trapné :think: Pokud zakladatelko chceš, aby st tvá dcerka v budoucnu oblékala a jednala jako chlapeček, směle do toho 8)Příspěvek upraven 09.04.19 v 20:58

Já bych chtěla aby znala vlastní cenu, ale aby se nad ostatní nepovyšovala, aby nepistela jak blbá, aby nosila šatičky kdyZ bude chtít a maslicky a hrála si s barbína a ponikama - s tím problém nemám vubec. Mně jde jen o to aby její chování mělo úroveň. Aby se nechovala jako hloupá namyšlená nána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Lynette píše:
On termín skolkove dítě je dost zavádějící - mám na mysli předškoláky - za půl roku jdou do první třídy a holčičky pipkoidni řeší jen jak se jim točí sukně, dělají na sebe dlouhy nos, vyplazují jazyk, mluví arogantně, namyšleně. To není zdravé sebevědomí, protože nemají důvod - fakt to nejsou žádný hvězdy. Jejich chování je mi krajně nesympatické. Je pravda že jsou ve školce i normální hodne holcicky co se chovají hezky, ale bohužel kdo chce s vlky žíti musí s nimi viti, a tak začínají přebírat moresy od těch pipek. :(Příspěvek upraven 09.04.19 v 21:10

Tohle mě fakt nechává chladnou. Já jako holka vždycky točila sukní, prostě jsem chtěla vědět, jak se točí. Kdybych měla dceru a pitvořila se a dělala něco, co by se mi nelíbilo, řeknu jí to, ale s tolerancí bych klidně pozvala tu „pipkoidní“ kamarádku, kdyby o ni dcera stála. Přátele si vybíráme samy. Kolikrát vlastní opaky. Je to pro nás zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.19 21:34
@Lynette píše:
Ahoj všichni. Čekám holčičku a mám obavy jestli to zvládnu. Odjakživa nemám pochopení pro pipkoidni chování u holek. Díky tomu jsem si vždycky daleko víc rozuměla s klukama. S holkama jsem si nějak neměla co říct a vždy jsem si prišla jako outsider ve třídě až dokud jsem se nezačala kamarádit s klukama. S klukama jsem trávila i čas na střední i na vysoké. Nechci aby byla moje dcera taky outsider ale chování jako pipka bez mozku mě irituje. Strašně se na ni těším, mám koupený růžový dudlíky a růžový šatičky - v tomhle problém není. Dnes jsem byla se synem v parku a tam si hrály tři holčičky od něj že školky - dvě se chovají otřesně - ujecený, namyšlený, trapný nápady, nosanky nahoru jedna z nich mi vždy přišla v pohodě ale bylo vidět jak prostě se z ní při hře s pipinama stává taky pipina. :( Mám z toho špatný pocit.

vždycky jsem tě tu měla za hodně rozumnou ženskou, tak si to nezkaž… :mrgreen:
Nevím, jestli jste se už dobrali, co je a co není pipkoidní, ale myslím, že si tím nemusíš kazit náladu… zejména ne dopředu, když dítě ještě není na světě… neumím si teda u malých holčiček představit, co přesně má to pipkoidní chování být, většinou se malé děti chovají jako malé děti, hrají si jako malé děti a sem tam nějaké to divočení nebo jiné dětské chování je přípustné… takže netuším, jestli tím myslíš klasické projevy děvčátek (jako že chtějí mít šatičky a líbí se jim růžová a lakované balerínky, chtějí mít šaty s Elsou nebo jinou pohádkovou postavou, která právě frčí, nebo jestli myslíš holčičí hry a holčičí chování… ale myslím, že až se ti dcerka narodí, tak budeš mít v hlavě všechno jiné, než nějaké tyhle pipkoidní pochybnosti… protože to, co budeš mít v rukou, bude kus tebe, tvoje dcera, tvoje geny, tvá krev… uzlíček, který bude zcela závislý na tobě… a který tě bude milovat, i kdybys byla největší pipka na světě, protože děti v tomhle věku prostě milují své maminky bezvýhradně… i se třema nohama, šesti prsty na nich a s padesáti kilogramy nadváhy… tak to neřeš a mysli spíš na to, co všechno ji můžeš naučit, co jí ukážeš, kam ji vezmeš a co spolu můžete dělat… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí