"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
10.4.19 03:25
@pe-terka píše:
Ale vždyt lidi nejsou dobří a špatní, lidské charaktery nejsou černobílé! Jak chceš vymezit která holčička už je pipkoidní a která ještě ne? Vždyt tam je takové spektrum projevů!!!

No tak třeba má sestřenice je odjakživa taková - namyšlená, křivá, povrchní - teď v dospělosti je ještě bio eko neomylná nejdokonalejší a když její vlastní máma potřebuje pomoc tak se na ni vykašle. Holky z gymplu které bych označila za pipkoidni, ty které se prezentují jako kamarádky na život a na smrt se za zády pomlouvají ještě dnes na třídních srazech. Objímání, cukrbliky, a pak jedna z nich odejde dřív a už ji pomlouvá s jinou. Pro mě to pipkoidni chování je i znakem urcite bezcharakternosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.19 05:47

@Lynette tohle se snad dá do značné míry ovlivnit výchovou. Ale chápu tě. Pro mě byla naprosto děsivá jedna zdejší diskuze, kdy uživatelkám přišlo normální, že holčičky v 9 letech řeší kluky, podprsenky, do školy si malují nehty a používají lesk. Naštěstí mám jenom kluka. Ale tohle bych těžko vydýchávala.

• Citovat
  • Upravit
22614
10.4.19 06:41

@Průzkumník jestli baští lexaurin… tak pak chápu tu pohodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.19 07:18
@růžový achát píše:
Tak to máš blbý no ;) , ale tak Vesmír nadělil toho kluka ;)

Proč blby? Já bych holce v tomhle věku nedovolila jít s leskem a lakem na nehtech do školy. Tohle je o výchově a v tomhle věku mají mít ještě hlavní slovo rodiče.

• Citovat
  • Upravit
53518
10.4.19 07:29
@pe-terka píše:
Ale vždyt lidi nejsou dobří a špatní, lidské charaktery nejsou černobílé! Jak chceš vymezit která holčička už je pipkoidní a která ještě ne? Vždyt tam je takové spektrum projevů!!!

Děvče se zaseklo někde v dětství a nevšimlo si, že už je dospělé a nad dětskými „křivdami“ by měla mávnout rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
10.4.19 07:55
@lucenka píše:
Proč blby? Já bych holce v tomhle věku nedovolila jít s leskem a lakem na nehtech do školy. Tohle je o výchově a v tomhle věku mají mít ještě hlavní slovo rodiče.

Nojo, ale co když přijde s nalakovanymi nehty ze skoly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.4.19 07:57
@stock píše:
Nojo, ale co když přijde s nalakovanymi nehty ze skoly. :)

Odlakuju a upozorním ji, že už se to nebude opakovat.

• Citovat
  • Upravit
8996
10.4.19 07:59

@Russet nad dětskými křivdami se blbe mava rukou když vidíš jak se dějí tvým dětem. A když vidíš že z malých pipek nevyrostlo nic lepšího než velký pipky, je to aktuální i pro mě když se s nima vídám v rámci rodiny, třídních srazu - naštěstí v rámci práce se s nimi nesetkavam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.4.19 08:08
@Lynette píše:
@Russet nad dětskými křivdami se blbe mava rukou když vidíš jak se dějí tvým dětem. A když vidíš že z malých pipek nevyrostlo nic lepšího než velký pipky, je to aktuální i pro mě když se s nima vídám v rámci rodiny, třídních srazu - naštěstí v rámci práce se s nimi nesetkavam..

pořád mi není úplně jasná tvá definice pipek… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.4.19 08:12
@Lynette píše:
@Russet nad dětskými křivdami se blbe mava rukou když vidíš jak se dějí tvým dětem.
ale to dítě se ještě nenarodilo, tak ani netušíš, jestli se mu budou dít nebo ne… to jsou zase akorát předsudky a domněnky… taky se ti může narodit tak úžasně holčičkovská dcerka, co bude typická žena už od narození, sukýnky, účesy, sponky, culíčky, copánky, šatičky, princezna a víla každým coulem, bude se vznášet, zpívat, tančit a jinou než růžovou nebude chtít vzít na milost… to aby ses naučila žít i s tím „ženským prvkem“ a od tvých starých pocitů bude na hony vzdálená…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.4.19 08:13
@růžový achát píše:
Aby z holek byly fajn holky, tak musí dělat nějakej sport, vidím to na sobě, jak mám nějakou zdravotní pauzu chovám se prapodivně 8)

sport? Já bych spíš řekla, že by měly mít nějaký koníček nebo zálibu, kterou budou prohlubovat a zdokonalovat… ne nutně sport…
Ty zase potřebuješ něco úplně jiného, jak vyplynulo z jiných diskuzí… :jazyk: ;) :mrgreen: ale to bych holčičkám v tom malém věku fakt nedoporučovala, na to mají čas až o hodně později… hahahaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
10.4.19 08:22
@Lynette píše:

Vypadá to, že máš posramoceny sebevědomí a lidi/zeny/holciny/deti, kteří si dokáží stát za svými suknemi, copánky, růžovou barvou, princeznama atd nazyvas pipkama. To pomlouvání nechám stranou, není to výsadou jenom dětí. Pokud vychovas holcinu ke zdravemu sebevědomí, nemusíš se bát růžový barvy, vyplazovanych jazyků, namalovanych nehtů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
10.4.19 08:37
@Průzkumník píše:
@Markéta80A jak Vali hodnotí sebe? Jak se jí líbí její jmémo?
:mrgreen: můeš hádat ale všechny plyšáky pojmenovala Valinky a v pondělí přišla ze školky a asi si říkají názvy kytek a prý krásné kytičky jsou konvalinky to jsem přešla a za chvilku jestli vím proč jsou krásné a že konvalinka zní skoro jako valinka :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
10.4.19 08:40

@Lynette křivdy jsou blbý ale nejde to přehazovat na úplně jiné děti ;) Málokdy se stane že si každý sedne s každým ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.4.19 08:42

A když se ti narodí taková „holčička“, tak co, nebudeš jí mít ráda??
Mám dvě dcerky a ta mladší je víc taková, jak se říká princezna. Moje starší je víc „drsná“, nemá daleko k ironické poznámce, řekla bys, že stojí nohama na zemi. Stejný je i zbytek naší rodiny, takže mezi nás dokonale zapadá.
Pak mám druhou dcerku, která je úplně jiná. Miluje růžovou, nosí ráda šatičky, pořád povídá a pořád se směje, řekla bys, že to nesneseš. Ale taky je milá k lidem, ke každému se chová hezky, je jí líto každého bezpráví a snaží se každému pomoct, nad každou zlobou dlouho přemýšlí,jak by mohla pomoct a to je jí 8 let. Je tak jiná než zbytek naší rodiny, že někdy s mužem nechápeme, odkud k nám přišla :lol: Můžu ti říct, že i to její početí mám před očima… :mrgreen:
Výchova u obou je stejná, přesto jsou jako noc a den. A mám je ráda obě stejně. U druhé si musím kolikrát říkat, abych neřekla nějakou poznámku pro ní zraňující (pro nás však normální), prostě je úplně jiná. Ona je holčička nebo princezna, jak bys řekla ty, ale není žádná fiflena, není tam ani náznak zloby nebo pýchy. Myslíš, že by byla „lepší“ člověk, pokud bych ji oblékala do černých džínů místo do jejích oblíbených šatiček s jednorožcem?? Řekla bych, že výchova tady nic moc nenadělá, prostě se taková narodila. Řekla bych, že bys měla být ráda, že máš zdravé dítě a neřešit tyhle věci, které stejně nemůžeš ovlivnit. Naopak mnoho skazit svou urputnou snahou předělat dítě k obrazu svému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí