Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Průzkumník píše:
Ok, chápu.Smrádě, pipka, milka…
Tak Smrádě není urážka spíš označení dítěte, které umí pít dobře krev ![]()
edit: A přesto ho všichni milují
@Lynette píše:
No jina holčička od syna že školky než tu co jsem zmínila: syn ji řekl že je krásná a ona na něj vyplazla jazyk zamracila se a utekla k mamince - můj syn se rozbrečel a myslíš že se mu přišla omluvit když to viděla? Ne kdepak - jen se škodolibě usmívala. A její máma? Viděla to a nehla brvou. A co jsem řekla synovi já? Řekla jsem mu že je to blbá pipina a její matka je evidentně stejná když ji za takové chování nepokara a řekla jsem mu aby si ji už nevšímal a hrál si a bavil se s jinýma holkama.
Neverim. Ty mas velky komplex a velmi oblibene slovo pipina. Zamysli se nad sebou.
@ivašot. píše:
Tak jsem asi z jiné planety, ale neznám jedinou ženskou, která by řešila výhradně povrchní témata. Jinak nevím přesně, čím jsem se pochválila
Tak to máš dobré. Ja jich znám dost, většinou jejich největší zájem bývá vzhled a tam to frčí od hadrů po plastiky. Druhotný zájmy ala bydlenka a drby. Vlastně ten život je ve stylu ala Popelka což je jeden pořad teď už nevím kde ![]()
@lucenka píše:
Ale tak je něco jiného to řešit v době svatby a něco jiného je, když je to jediné téma rozhovoru při jekemkoli běžném setkání a ke to pro ně téma číslo jedna. A ne pro každou holku to nemusí být v určitém věku číslo jedna v rozhovorech.
no jasně, že nemusí. Proto se ty co to zajímá baví spolu, a ty co to nezajímá se baví zas spolu o něčem jiném ![]()
Ale jen proto, že jedny zajímá oblečení apod a druhé ne. Nejsou jedny pipky a druhé ne.
Ono je stejně nakonec tak, že jedna skupina o té druhé tvrdí, že jsou pipky.
Ale jestliže matka učí syna označovat holčičky jako pipiny. Tak je pipina sama
@Trojlístek píše:
Z tvého popisu je tvé děvče spíše dost oražené. A neznamená to hned to, že zakladatelka ze svého chlapce dělá labilní povahu. Některé děti jsou prostě senzitivní a jiné oražené, později až drzé… Je jich všude plno. To taky někdy není úplně dobré…
PhDr. Lidmila Pekařová krásně hovoří o výchově dětí.
https://www.youtube.com/results?…
Příspěvek upraven 10.04.19 v 12:37
@růžový achát píše:
Aby z holek byly fajn holky, tak musí dělat nějakej sport, vidím to na sobě, jak mám nějakou zdravotní pauzu chovám se prapodivně
ano, to máš pravdu
Nebo obecně, měly by mít nějaké hoby, které někam směřuje
Ale platí to i u kluků ![]()
@Lynette píše:
No jina holčička od syna že školky než tu co jsem zmínila: syn ji řekl že je krásná a ona na něj vyplazla jazyk zamracila se a utekla k mamince - můj syn se rozbrečel a myslíš že se mu přišla omluvit když to viděla? Ne kdepak - jen se škodolibě usmívala. A její máma? Viděla to a nehla brvou. A co jsem řekla synovi já? Řekla jsem mu že je to blbá pipina a její matka je evidentně stejná když ji za takové chování nepokara a řekla jsem mu aby si ji už nevšímal a hrál si a bavil se s jinýma holkama.
Ty jsi ta posledni, co by nekoho mela posuzovat nebo resit. Mas zjevne velkej problem hlavne sama se sebou. Co to bylo za reakci proboha?
Prestan cizi lidi a deti (v tvem pripade hlavne zenskeho pohlavi) nalepkovat na zaklade svych vlastnich krivd a mindraku. Opravdu neni problem ostatnich, ze se s cimsi neumis srovnat.
Prijde ti tvoje reakce na neco takoveho normalni? Vzdyt jsou to jenom male deti proboha, hod se do klidu. Jestli o lidech smyslis takovym zpusobem a na vsechno reagujes takhle vztahovacne a ublizenecky, tak se neni co divit, ze jsi to v kolektivu mela, a pravdepodobne porad mas, proste tezsi. ![]()
Příspěvek upraven 10.04.19 v 12:42
@Průzkumník Vali by řekla že jen říká pravdu a nemůže za to že babi nic neuvaří aby to mělo chuť
@Netopirek asi neztratí
, ale stydlivá je než se rozkouká. Manžel neustále vzpomíná kdy byla Vali 3. den v mš jak učitelka při vyzvedávání s hrůzou v obličeji jestli Valinka takhle po obědě bude chodit každý den
. Já jim ale říkala že jí mají vzít za ruku ke stolečku pokud po ní něco chtějí a oni jí nechávaly v kuchynce, takže všechny děti cvičí a Vali si hrála v kuchynce a když jsme jí řekla že měla taky cvičit tak koukala na mne proč když jsme jí přece říkali že si ve školce může hrát
A loni celý rok nemluvila s ředitelkou, letos mluví ale žádná slíva. prostě se jí nelíbí
. Manžel jí yvsvětloval že on v práci se musí bavit i s lidma které nemá rád a Vali pokývala že chápe a pak že at se s nimi nebaví a má klid
Manžel jí jen řekl že jak rád by se nebavil ale musí ![]()
@Netopirek píše:
no jasně, že nemusí. Proto se ty co to zajímá baví spolu, a ty co to nezajímá se baví zas spolu o něčem jiném
Ale jen proto, že jedny zajímá oblečení apod a druhé ne. Nejsou jedny pipky a druhé ne.
Ono je stejně nakonec tak, že jedna skupina o té druhé tvrdí, že jsou pipky.Ale jestliže matka učí syna označovat holčičky jako pipiny. Tak je pipina sama
Tak v tom případě se hrdě hlásím k pipinám, protože bych takovou holčičku za pipku před klukem taky klidně označila, teda já bych o ní spíš řekla, že je to nevychovaný spratek nebo koza. Když se chová drze a arogantně a ještě z toho má srandu.
Příspěvek upraven 10.04.19 v 12:42
@Markéta80 píše:
@Průzkumník Vali by řekla že jen říká pravdu a nemůže za to že babi nic neuvaří aby to mělo chuť
Ano, tak to je.
Říká pravdu a je to dobře, protože ta připosranost, která se po 30 letech od sametu vrátila je extrémnější než ta před sametem.
A když dokáže říci 4 leté dítě doktorce do očí, že mu lhala o tom, že ta injekce nebolí, tak je to jenom dobře. ![]()
@Lynette píše:
@Regina Hero no to jsem přesně chtěla - řekla jsem mu že prostě se na ni má vykašlat a hodit to za hlavu.
ale k tomu už přece nemusíš dodat to o té pipině a že její maminka je taky taková… na to stačí říct něco normálního, slušného, co by dítěti dalo najevo, že se ten druhý sice nezachoval správně, ale neukazovalo mu to, že se zároveň musí na toho špatného nakydat ještě ten hnůj v podobě urážek nebo nadávek… není třeba odsuzovat, stačí jen poukázat na to, že se to nedělá a že to není slušné (nebo pěkné nebo podobně)… a taky mu vysvětlit, že z toho nemusí brečet, přece nešlo o nějakou hrůzu… protože pak se dostáváš na její úroveň… ona vyplázla jazyk (což v téhle situaci nejspíš udělá ještě spousta dalších dítek a nemají úmysl tomu druhému tím ublížit, spíš je to tím, že není připravená na nějakou takovou lichotku a neumí správně zareagovat - měla by mu poděkovat? Dát mu za to nějaký dárek? Stačilo by jen usmát se?) a tys o ní a její matce řekla, že je pipina… dítěti z toho plyne to, že když se jeden nezachová slušně, je potřeba o něm říct taky něco nepěkného a tím je to vyrovnáno… lepší je posílit v dítěti (a v sobě) jistotu a sebevědomí…
@Markéta80 Jenže pokud se manžel snaží… Tak ty ji k tomuhle chování vysloveně ponoukáš a máš z toho
ano, ještě si s ní užijete
![]()
Hmm, zakladatelka nechce mít holčičku s pipkoidním chováním, ale kupuje jí růžové oblečení. Skoro mi to přijde jako oxymoron.
@lucenka píše:
Tak v tom případě se hrdě hlásím k pipinám, protože bych takovou holčičku za pipku před klukem taky klidně označila, teda já bych o ní spíš řekla, že je to nevychovaný spratek nebo koza. Když se chová drze a arogantně a ještě z toho má srandu.Příspěvek upraven 10.04.19 v 12:42
t
Tak označit za nevychovanou je normální. Protože nevychovaná byla. Ale Pipka je urážka a učit dítě urážky
To pak není o nic lepší než ta druhá matka