Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Trojlístek píše:
Těžko říct…
Založíme diskusko… ![]()
Ale prvně musím pročíst tu o Milkách. ![]()
Příspěvek upraven 10.04.19 v 13:09
@Markéta80 píše:
@Trojlístek manžel ten by jí omluvil asi za cokoliv![]()
a mne pak řekne že to není tak jak to vypadá
To je jasné když jí vidí když už spí
A tím že jak malá tak i nejstarší říkají hlavně at to neříká mamince tak budu za tu přísnější já
@Markéta80 A vše co píšeš, co dělá ti ve tvých očích přijde v pořádku? Tahleta pravdomluvnost, drzost až oprsklost?
![]()
@Moise píše:
A co bys dělala, kdyby jí zrovna zajímalo malování a oblíkání jako tebe, chtěla tě napodobovat? Kdyby byla vyloženě holčičkovská a vyžívala se v sukýnkách? Zakázala bys jí to?
Je to hodně o vnitřním nastavením dítěte, výchovou to můžeš trošku obrousit, přesto to tam zůstane. Mám dvě děti, každé je úplně jiné a třeba zrovna v případě těch knížek, jsou součástí naší domácnosti pořád, čteme denně, vidí to u mě, přesto čtenář bude pouze jedno dítě, druhé to nezajímá.
Ja preci nerekla,ze se zajimam o modu, ze mou prioritou je to jak vypadam, co mam na sobe… Moje dcera muze vnimat maximalne to,ze jsem upravena, ne, ze je to to hlavni, co me zajima…
Urcite je kazde dite jine, mam taky dve,tak to vidim. Kdyz druha nebude chtit cist,tak nebude. Rozhodne jsou ale rodice prikladen pro sve deti
Kdyz budu stat pul dne pred zrcadlem a resit co mam na sobe, tak to detem bude pripadat normalni a budou napodobovat, kdyz uvidi,ze rodice sportuji, vedou je k tomu, tak to pro ne taky bude normalni.
Rozhodne sve deti nemenim a respektuji,ze kazdy je jiny, ze nemusi byt jako ja.
Jen jsem chtela uklidnit zakladatelku,ze vsechny holky takove nejsou, ze ja mam holku, co je spise kluk, ne ze bych ji milovala mene nebo ji menila,kdyby byla vice holcici ![]()
Bože, vyplazenej jazyk a matka chlapečka to pomalu nevydycha. Vždyť jdou to malé děti. Dcera, kdyby to udělala, by ode mě slyšela, že se to nedělá, ale nic víc. Napadlo tě, že ta holka z toho mohla být taky na rozpacích a vůbec to nebylo myšleno osobně?
Jinak výraz pipka a pipkoidni je naprosto irituici.
@Průzkumník do pionýra mne vzali,ale tam jsme udělal trošku průser
naštěstí v roce 89
. Furt že říkat pravdu a pak pravda byla špatně a když jsem nechápala tak prý pravdu říkat můžu ale jen někdy
A bylo jasné že jsme často to řekla v blbou chvíli ![]()
@g.sandova píše:
Bože, vyplazenej jazyk a matka chlapečka to pomalu nevydycha. Vždyť jdou to malé děti. Dcera, kdyby to udělala, by ode mě slyšela, že se to nedělá, ale nic víc. Napadlo tě, že ta holka z toho mohla být taky na rozpacích a vůbec to nebylo myšleno osobně?
Jinak výraz pipka a pipkoidni je naprosto irituici.
@Trojlístek nevím co přesně myslíš
Ono v té chvíli už je na reakci pozdě když to řekne a navíc tak nahlas
.V tu chvíli to už zachránit nejde.
Takže, když nahlas řeknu pejskovi, že má pěknou paničku, tak je to špatně? ![]()
Jé, tady zas někdo mění dyzajn. ![]()
@Průzkumník píše:
@Markéta80Takže, když nahlas řeknu pejskovi, že má pěknou paničku, tak je to špatně?
Se pak může stát, že panička na tebe vyplázne jazyk ![]()
@Markéta80 píše:
@Trojlístek nevím co přesně myslíšOno v té chvíli už je na reakci pozdě když to řekne a navíc tak nahlas
.V tu chvíli to už zachránit nejde.
Tak to tím pádem neřeš, když nevíš co myslím. Jen… dříve nebo později vás to může pěkně dohnat
![]()
@Markéta80 píše:
@Průzkumník do pionýra mne vzali,ale tam jsme udělal trošku průsernaštěstí v roce 89
. Furt že říkat pravdu a pak pravda byla špatně a když jsem nechápala tak prý pravdu říkat můžu ale jen někdy
A bylo jasné že jsme často to řekla v blbou chvíli
Jenom trošku? Jsi řekla, že pravda a láska zvítězí a ona zvítězila? ![]()
@Alušáček píše:
Se pak může stát, že panička na tebe vyplázne jazyk
A budu mít trauma. ![]()
Víš, jak.
Jé to je hezkej pejsek.
Panička se usměje.
A jakou má hezkou paničku.
Ale je fakt, že je minimum těch, které chápou vyšší dívčí. ![]()
@Lynette píše:
No tak třeba má sestřenice je odjakživa taková - namyšlená, křivá, povrchní - teď v dospělosti je ještě bio eko neomylná nejdokonalejší a když její vlastní máma potřebuje pomoc tak se na ni vykašle. Holky z gymplu které bych označila za pipkoidni, ty které se prezentují jako kamarádky na život a na smrt se za zády pomlouvají ještě dnes na třídních srazech. Objímání, cukrbliky, a pak jedna z nich odejde dřív a už ji pomlouvá s jinou. Pro mě to pipkoidni chování je i znakem urcite bezcharakternosti.
Je naprosto přirozené, že i i v dospělosti s někým sedneš víc a s někým mín
Ale ty ty nesympatické hned zařadíš do nějaké škatule, kritizuješ a hodnotíš je! A automticky se proti nim vymezíš a vidíš je jen černě! Třeb tvá sestřenice, vždyt ty na ní nenecháě nit suchou
Já mám zkušenost, že každej máme něco
A když se důvěrněji bavím s ženou typu barbína (paní dokonalá), které je třicet, čtyřicet, tak po chvíli zjistím, že je to normální ženská
Málokdo žije na obláčku, nemoci, vztahové problémy, pracovní a existenční starosti, zlobivé děti - aspon něco z toho si čas od času řešíme každý ![]()