Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Průzkumník píše:
Jak si nadáváme my vím, ale jaký výraz analogický k milce a pipce používají ženy. Jsme méně poetičtí. Když je baba tlustá jako prase, tak je tlustá jako prase nikoliv prostorově výraznější.
Mě to v mužském podání evokuje nagelovaný metroušky. Včera jsem takovýho viděla jít s holkou, měl růžovou mikinu a upnuté slim džíny a vlasy načesané na dlouhou patku. Naprosto asexuální ![]()
@káťa píše:
Já bych diskusi spíš přejmenovala na pipkoidní chování maminek
@MartinaIrena píše:
Tak to nevím, o čem bychom kvokaly, když se tomu tady odjakživa přezdívá e-pipino.
Napsat to já, tak už mám BAN.
![]()
@MartinaIrena píše:
Mě to v mužském podání evokuje nagelovaný metroušky. Včera jsem takovýho viděla jít s holkou, měl růžovou mikinu a upnuté slim džíny a vlasy načesané na dlouhou patku. Naprosto asexuální
Metrouš mě taky napadl. ![]()
@Průzkumník píše:
Co říkáte na MeToo?
Nápad dobrý, ale už se to zprofanovalo…
@MartinaIrena píše:
Mě to v mužském podání evokuje nagelovaný metroušky. Včera jsem takovýho viděla jít s holkou, měl růžovou mikinu a upnuté slim džíny a vlasy načesané na dlouhou patku. Naprosto asexuální
Díky takovým klukům byl nakonec chlap i nadšený, že má samý holky ![]()
@Průzkumník píše:
Co říkáte na MeToo?
Původně dobrý nápad. Ale teď už jen k smíchu
@Netopirek píše:
Díky takovým klukům byl nakonec chlap i nadšený, že má samý holky
Rozumim. A já dělám vše pro to, aby syn byl radši horal a drsňák, než takový chcípáček ![]()
@Keyllah píše:
ale to je přece jedno, ne? tituluješ takto dítko na veřejnosti před synem. Kolikrát jsi před synem řekla o někom jiném, že je blbec, mrcha nebo pipina? tobě takové vyjadřování přijde normální? až to pak kluk někde zopakuje, že říkáš o spolužačkách, že jsou to zlý pipiny, tak oblíbenost v kolektivu rapidně stoupne...…….jako vypláznout má dcera na tvého kluka jazyk a ty ji otituluješ nahlas jako blbou pipinu, tak si pomyslím něco o spodině a o problémech se slušným vyjadřováním a zvládáním běžných situacích...…….
Souhlas. Zakladatelka se chová i vyjadřuje naprosto nenormálně, chudák její syn, v tomhle vyrůstat. Pokud nenávidí polovinu lidstva, má vážný problém.
@Lynette Diskuzi jsem nečetla, takže jen k tvému úvodnímu příspěvku. Mám dceru a když jsem ji čekala, tak jsem měla trochu podobné myšlenky jako ty. Po synovi jsem nevěděla, co mě čeká, a svět holčiček kolem se mi vůbec nelíbil (a často hlavně jejich chování). Vadilo mi, jak citově vydírají, manipulují, říkají s kým budou a nebudou kamarádit, piští, nebaví mě jejich hry. Je mi mnohem bližší přímý klučičí svět. Na drhou stranu jsem byla moc ráda, že budeme mít i holčičku a užívala si nakupování šatiček. Pak se narodila a vše bylo ok. Nevím, jestli to jsou geny, to, že to nemá kde okoukat, nebo že ji v tom nepodporujeme, ale malá je přímý fajn človíček, co miluje sport.
A když občas na nás zkusí jít přes city, tak je to kupodivu manžel, kdo vyletí jako čertík z krabičky a mne to nechává klidnou.
Takže klid, bude to v pohodě. ![]()
@MartinaIrena píše:
Rozumim. A já dělám vše pro to, aby syn byl radši horal a drsňák, než takový chcípáček
Tak doufám, že to vyjde. A že je takových víc. Chci pro holky chlapy ![]()
@Netopirek píše:
Tak doufám, že to vyjde. A že je takových víc. Chci pro holky chlapy
S tím nelze jinak, než souhlasit.
![]()
Tak to jsme na tom stejně. Taky nesnáším holky „pipiny“, ani v dospělém věku. Moje dcera naštěstí taková není, ale když to vidím u jiných holčiček…brrr.