Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa píše:
@elanaa Přesně tak jsem to měla já.
Pocit chybějících nohou, mě osobně to přišlo strašně vtipný. POřád jsem to zkoušela a nešlo to. Celkově jsem po tomhle císaři měla nějakou dobrou náladu no a mofrium na bolest, mě taky bavilo. Lítající sny neměli chybu. Jediný co mi vadilo, byla třesavka asi půl hodiny po příjezdu ze sálu. Prý adrenalin.
tak mně to teda vtipný nepřišlo, kor když mi přikurtovali ruce a ještě mi na ksicht dali masku
Což já nesnáším, mám „klaustrofobii“.A ten pocit totální bezmoci byl pro mě šílenej. Chtěla jsem to hlavně kvůli malé, abych jí viděla na tu vteřinu. Stjn mě pak přispali a já se probrala až po šití.
Co si pamatuju, jak se doktoři bavili, že má malá 3× omotanou šňůru…
@u763 píše:
Souhlas, taky bych sla do celkove anestezie. Ja ten pocit „bez nohou“ psychicky nezvladla a sestry se u me musely stridat, drzet za ruku a povidat si se mnou, dokud jsem neusnula.Příspěvek upraven 03.12.14 v 13:26
Mne ten pocit, ze nemam nohy, byl uplne sumak. Chtela jsem jen jit spat ![]()
Jen stručně, co s sebou:
1× pití s se sportovním uzávěrem
2× Nutridrink
(nebát se zeptat, když máš žízeň nebo hlad, já se cítila dobře a tak jsem si mohla dát pití i jídlo dřív)
punčochy na operaci (nemusí se pak zavazovat)
nabitý telefon (hry, knížky, hudba)
teplé ponožky župan/teplý svetr
pantofle, které můžeš vzít i do sprchy
síťované kalhotky
tmavý ručník na spodek, světlý na vršek
Wobenzym jsem si taky koupila, ale nakonec radši nebrala kvůli kojení
Hemagel na jizvu, až později, cca 10. den
rozkojila jsem se asi až 3. nebo 4. den, pokud dítě nepřibere, tak tě nepustí domů
@dani24687 píše:
@bberanka prosim te, kde tys rodila?
V zemljance
Neee, v Ústí nad Labem ![]()
@dani24687 píše:
Mne ten pocit, ze nemam nohy, byl uplne sumak. Chtela jsem jen jit spat
tož já jsem hysterka ![]()
@bberanka píše:
tož já jsem hysterka
Ale to i ja
v ordinaci se chovam hur jak decko
ale u porodu jsem teda ani nepipla, asi byl ten strach az takovy ![]()
Rodila jsem akutním císařem a hrozně jsem záviděla paní, co se mnou byla na pokoji, že měla vysokou cestovní tašku a nemusela se k ní sklánět. Skříně tam nebyly, tak jsme měly tašky s věcmi pod postelí a s bolavým břichem se ohýbalo těžko ![]()
Doporučila bych tašku na drogerii mít na zavěšení, nebylo ji kam odložit. Hodně ručníků, papírové kuchyňské utěrky na otírání spodku.
A taky vlákninu v tabletách nebo sušené švestky, vyprazdňování byl očistec a uhnala jsem si tak trhlinu, kterou jsem musela pak složitě léčit.
@dani24687 píše:
Ale to i jav ordinaci se chovam hur jak decko
ale u porodu jsem teda ani nepipla, asi byl ten strach az takovy
Tak to já na sále pípala o sto šest
Asi proto mě přispali ![]()
@bberanka píše:
a nebyl to epidurál? tam by měl být rozdíl
Ne, epidurál ne
Byl to plánovaný s. c. ve spinální anestezii. Epidurál se při císaři co já vím nedělá. Je to podobné, ale zásadní rozdíl je ten, kam se aplikují anestetika.
@krtek7489 já v tom mám hokej, ale jedna holka v diskuzi tvrdila, že měla při císaři epidurál ![]()
@bberanka Tak si to třeba jen spletla, ono je to fakt podobné.
@krtek7489 já měla za to, že epidurál se dává při normálním porodu na utlumení bolestí, ale bez pocitu mrtvých nohou..