Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alenka84 taky jsem nestihla, a to jsem si na to vyclenila pet let
Tak hlavni je, ze je nakonec aspon nejaky
Tobe moc gratuluji k metriku ![]()
Jinak teda neplodnost je velice solidni lek na netrpelivost a nutnost mit naplanovany zivot do puntiku ![]()
Jo, jsem plánovač a docela to vychází. Ale musela jsem se naučit, že když všechno náhodou nevyjde dle plánu, tak to není moje selhání a svět se z toho taky nepokaká…
@ugluk jj, přesně tak, nikdy jsem trpělivostí neoplývala, ale tohle mě naučilo, povedlo se po skoro 4 letech (na několikáté ivf). Děkuji za gratulaci, ale ještě jsem nebyla ani na utz, tak doufám, že ne předčasné (jsem trochu skeptická po těch letech) ![]()
Planuji velice, ale tak nejak jsem jiz pochopila, ze jsou veci, ktere clovek muze svou snahou ovlivnit (vzdelani, bydleni, prace…) a pak jsou veci, kterym muze pouze s pokorou prihlizet. Viz. to plozeni deti do 30 let a planovani jejich poctu. Ale k jednomu jsem tim prihlizenim dospela a to ze skutecne vse zle je pro neco dobre, i kdyz se to ukaze az pozdeji.
@alenka84 to naprosto chapu ![]()
Jinak jsem si rano naplanovala zaplatit revizi kotle a dostat papir, ze je vse OK. Odchazela jsem s tim, ze aby bylo vse OK, budu muset investovat asi tak padesatkrat tolik ![]()
@ugluk píše:
@alenka84 taky jsem nestihla, a to jsem si na to vyclenila pet letTak hlavni je, ze je nakonec aspon nejaky
Tobe moc gratuluji k metriku
Jinak teda neplodnost je velice solidni lek na netrpelivost a nutnost mit naplanovany zivot do puntiku
Naprosty souhlas. Ale za sebe mohu rict, ze mne velice vyskolila v pokore a v tech velkych ramenou, ze kdyz se chce, vsechno jde a vse ma clovek na haku. V podstate je to pro me to prvni v zivote, co na haku vubec nemam a i kdyz vynalozim veserou snahu, mohu jen s pokorou cekat. Dost poucne ![]()
A ano, ac nektere veci dopadly totalne mimo me plany, tak jich ve vysledku nelituji, zas to prineslo neco noveho, o cem jsem ani netusila, ze existuje… Samozrejme neplati pro ten kotel ![]()
@Cuddy píše:
Naprosty souhlas. Ale za sebe mohu rict, ze mne velice vyskolila v pokore a v tech velkych ramenou, ze kdyz se chce, vsechno jde a vse ma clovek na haku. V podstate je to pro me to prvni v zivote, co na haku vubec nemam a i kdyz vynalozim veserou snahu, mohu jen s pokorou cekat. Dost poucne
A ano, pod tohle se zase podepisuji ja.
Plánovací typ jsem hodně - potřebuji mít pocit (!), že tohle bude tak a pak bude tohle a dokud nebude támleto, tak nebude ani tamto. A tak.
Ale už se mi stalo hodně nečekaných zvratů a i dobrovolných změn plánů. Takže rozvrhnuté všechno mám, ale občas si to měním. A k tomu mám ještě několik náhradních plánů pro každou příležitost.
Chceš-li rozesmát boha, řekni mu o svých plánech ![]()
Nejsem tedy věřící, ale plánuju max tak na měsíc a není věc, co by mě donutila plánovat na delší dobu. Nicméně to, co chci, to taky vždycky dostanu
To, co píšeš o sobě jsem já dosáhla též a bez plánů ![]()
Mimochodem já vždycky měla plány, jak udělám vysokou, vdám se, napřed budu mít vlastní barák, auto a pak až děti… Nakonec to dopadlo všechno fakt úúúplně jinak… ![]()
Ale na druhou stranu nemůžu říct, že by nám to nějak život „zničilo“, sice není všechno tak „v pohodě“, ale úplně blbě se taky nemáme… ![]()
No plany byly krásný
Ale stejně jako @ugluk
Neplodnost mi je dost změnila a diky tomu jsem ja změnila tak nějak pohled na zivot